Container verschepen naar Amerika?
Ontvang vrijblijvend tot wel 5 offertes
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Container verschepen naar Amerika

Kosten, verhuisbedrijven en meer

Featured image

Een container transport naar Amerika regelen? Voor het verschepen van een container naar Amerika kun je doorgaans gebruik maken van een internationaal transport- of verhuisbedrijf. Op deze pagina lees je meer over de kosten en het proces en welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in container verhuizingen naar Amerika.

Container naar Amerika verschepen

Een container naar Amerika verschepen kan een complex proces zijn, maar met de juiste planning, voorbereiding en samenwerking met een internationaal verhuisbedrijf kan het soepel verlopen. Alles in goede banen leiden? Zorg dan dat je voldoende tijd neemt voor de voorbereiding. Deze begint doorgaans bij het berekenen van de kosten. Hieronder lees je wat het kost om een container naar Amerika te verschepen en bereken je direct een indicatie van jouw verhuiskosten.

Transport kosten van naar
20ft container
40ft container

Container verschepen naar Amerika: Wat kost dit?

De exacte kosten van een container verhuizing naar Amerika zijn afhankelijk van factoren als de grootte van de container, de route, het type goederen, het transportbedrijf en de huidige marktomstandigheden. Om een beeld te kunnen vormen, vind je hieronder de geschatte kosten voor container transport naar Amerika per (haven)stad.

Route20 ft container40 ft container
Rotterdam – Miami€5.700 – €6.100€5.800 – €7.700
Rotterdam – New York€5.200 – €7.000€5.400 – €8.400
Rotterdam – Los Angeles€6.900 – €8.200€9.200 – €11.000

Disclaimer: bovenstaande tarieven zijn slechts gemiddelde kosten voor het verhuizen van een container van Nederland naar Amerika. Douanekosten, havenkosten, extra diensten en verzekeringen komen hier in sommige gevallen nog bij, afhankelijk van het type vervoerder. Wil je hierover meer weten? Lees dan hier verder.

Benieuwd wat jouw verscheping zal kosten?

Wil je naast het transport ook het in- en uitladen laten verzorgen, of overweeg je zelfs een full-service verhuizing? Dan kan de prijs van jouw container verhuizing hoger uitvallen. Benieuwd wat de exacte kosten zullen zijn? Gebruik dan dit formulier en ontvang snel en vrijblijvend offertes van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verschepingen naar Amerika.

Container verschepen naar Amerika? Vergelijk verhuisbedrijven!
Wat wil je in de container verhuizen?

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet zover dat je verhuisoffertes wil ontvangen? Sla deze pagina dan op voor later en kom terug wanneer de emigratie nadert!

Internationale verhuisbedrijven 🚚

Voor het verschepen van een container heb je de keuze uit internationale transport- of verhuisbedrijven. Wil je meer uit handen geven dan alleen het transport naar Amerika? Dan kom je al snel uit bij een internationaal verhuisbedrijf. De verhuizers nemen het in- en uitladen van de container over, maar dat niet alleen: ook het complexe papierwerk word je uit handen genomen.

Overweeg je een container te verschepen en hiervoor een verhuisbedrijf in te schakelen? We zetten 4 goed beoordeelde verhuisbedrijven voor je op een rijtje.

UniMove

Windmill Forwarding

Atlas International Movers

Schmidt Global Relocations

Deze verhuisbedrijven houden zich dagelijks bezig met het verschepen van containers naar Amerika en op basis van onafhankelijke reviews scoren zij allemaal een goed cijfer voor hun dienstverlening. Je spullen zijn bij deze verhuisbedrijven dus in goede handen.

Hoelang is je container onderweg naar Amerika?

Hoelang de container naar Amerika onderweg is, is onder meer afhankelijk van het type transport. Kies je voor luchttransport? Dan kun je jouw container soms al binnen enkele dagen tot een week in Amerika verwachten. Kies je voor een verhuizing per vrachtschip? Dan moet je rekenen op 3 tot 10 weken.

Onderstaand overzicht geeft een schatting van het aantal weken dat de container onderweg zal zijn:

  • West kust, volle container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 5 tot 6 weken.
  • West kust, groupage container; bijvoorbeeld Los Angeles: ongeveer 8 tot 10 weken.
  • Oost kust, volle container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Oost kust, groupage container; bijvoorbeeld Miami of New York: ongeveer 6 tot 8 weken.

💬 Sirelo’s TIP: Heb je er geen haast mee? Dan is groupage transport mogelijk een uitkomst. Bij deze vorm van verhuizen wordt jouw inboedel in een container geplaatst waar ook de goederen van anderen in zitten. Je betaalt slechts voor de kubieke meters die jij verhuist en dit betekent dat groupage transport een goedkoper alternatief is wanneer je geen volledige container lading te verschepen hebt. Een nadeel? Het duurt langer voor de container in Amerika arriveert omdat deze eerst volledig geladen wordt met meerdere inboedels/ladingen.

Verhuizen container naar Amerika

Over container transport

Het proces van container transport begint met het laden van de goederen in een container. Dit kan een inboedel zijn bij een emigratie naar Amerika, maar container transport kan ook bestaan uit commerciële goederen of voertuigen. De meest gebruikte container formaten zijn 20 ft en 40 ft containers.

Weet je nog niet zeker welk formaat container je nodig hebt? Je bent niet alleen. Wij laten je zien hoeveel je kwijt kunt in ieder soort container!

Nadat de goederen zijn ingeladen in een 20 ft of 40 ft container, wordt de container verzegeld om de veiligheid van de lading te waarborgen tijdens het transport. Pas wanneer deze arriveert bij het bedrijf of de persoon die de container in ontvangst neemt, mag deze zegel verwijderd worden. Verscheep je je eigen container? Check dan goed de zegel om zeker te weten dat er tijdens het transport naar Amerika niemand bij jouw spullen heeft kunnen komen.

Het transport van de container naar Amerika vindt meestal plaats via een containerschip. De container wordt geladen op een vrachtschip, dat de oversteek maakt over de oceaan. Vervolgens komt de container aan in de haven. Grote havens in Amerika zijn Miami, New York, Los Angeles en Seattle. Vanuit de haven wordt de container door een transport- of verhuisbedrijf naar de locatie vervoerd. Kies je voor een port-to-port service, dan ben je zelf geacht de container in de haven op te halen. Meer over de verschillende soorten container transporten lees je hier.

Klaar voor je verhuizing?

Een internationale verhuizing is niet niks – daar komt veel bij kijken. Gelukkig zijn wij hier om je bij iedere stap van het verhuisproces te helpen. Van een emigratie checklist tot het vinden van een verhuisbedrijf: bij ons vind je alles onder één dak.