Verhuizen naar Amerika?
Ontvang 5 gratis verhuisoffertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Amerika

Informatie voor iedere stap bij emigreren

Featured image

Ga je emigreren naar Amerika? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wij hebben handige informatie voor je verzameld om ervoor te zorgen dat jij écht goed voorbereid naar Amerika kunt verhuizen. Van de kosten van de verhuizing tot het vinden van een verhuisbedrijf: wij helpen je op weg.

Wat kost verhuizen naar Amerika?

Een verhuizing naar Amerika kost gemiddeld € 6.800 tot € 9.300. Dit zijn gemiddelde kosten op basis van een gezin van drie personen.

Een internationale verhuizing is relatief complex en de kosten worden berekend aan de hand van verschillende factoren. Dit betekent dat iedere verhuizing gepaard gaat met een andere prijs. Verhuis je bijvoorbeeld naar een havenstad in Amerika of ligt je bestemming duizenden kilometers verwijderd van een haven? Dit verschil in afstand beïnvloedt logischerwijs de kosten. Een offerte voor een verhuizing naar Amerika is dus altijd maatwerk.

Ook het volume van de inboedel speelt een grote rol in de kosten. Verhuis je een klein appartement of een grote woning? Om je een beeld te geven van de kosten per type woning, hebben we onderstaande tabel voor je gemaakt.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Amerika

Grootte woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€ 6.600 – € 8.900
2 slaapkamer woning€ 6.800 – € 10.700
3 slaapkamer woning€ 9.700 – € 12.600
4/5 slaapkamer woning€ 10.400 – € 14.100

Let op: deze tarieven zijn slechts een indicatie en het kan daarom voorkomen dat de prijs van jouw verhuizing naar Amerika afwijkt van bovenstaande. Ben je benieuwd hoe de kosten opgebouwd worden? Lees dan hier verder.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Ben je benieuwd wat de verhuizing naar Amerika je precies zal kosten? Snappen we! Op Sirelo vergelijk je gratis en snel tot wel 5 verhuisbedrijven. Door het onderstaande formulier in te vullen, selecteren wij geschikte verhuisbedrijven voor jouw verhuizing. Zij maken ieder een offerte voor je op, die jij vervolgens kunt vergelijken.

Verhuizen naar Amerika? Vergelijk verhuisbedrijven!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes
💬 Sirelo’s TIP: Door te vergelijken bespaar al snel honderden euro’s en weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Internationale verhuisbedrijven

Ben je op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf? Neem dan ruim de tijd om een geschikt bedrijf te vinden. Heb je (nog) geen gebruik gemaakt van onze vrijblijvende vergelijkingsservice omdat je eerst zelf verhuizers wil contacteren? We zetten 3 goed beoordeelde verhuisbedrijven voor je op een rijtje!

1. UniMove

2. Atlas International Movers

3. Schmidt Global Relocations

Meer verhuisbedrijven bekijken voor je offertes aanvraagt? Een overzicht van de top 12 best beoordeelde internationale verhuizers van Nederland vind je hier.

Emigreren naar Amerika: visum en regelgeving

Voordat je jouw emigratie naar Amerika officieel kunt maken, zijn er eerst een aantal zaken die geregeld moeten worden. Het emigratieproces kost relatief veel tijd, voornamelijk door het visum.

Visum

Wanneer je definitief wil emigreren naar Amerika, dien je over een Green Card te beschikken. De Green Card, oftewel de permanente verblijfsvergunning, wordt verstrekt aan 50.000 mensen per jaar. Met dit visum kun je wonen, werken en studeren in Amerika.

Gemiddeld wordt één vijfde van de aanvragen al afgewezen wegens incomplete of foutieve gegevens. Houd hier dus rekening mee en laat je aanvraag door iemand controleren. Er gaat een hoop tijd en papierwerk in de aanvraag zitten, begin dus op tijd met de voorbereidingen.

💬 Sirelo’s TIP: Het visumproces kan maanden tot zelfs jaren duren. Overweeg je te emigreren naar Amerika? Start dit proces dan tijdig en lees je goed in.

Regelgeving omtrent het verschepen van je inboedel

De VS is niet het makkelijkste land om naartoe te verhuizen. Het ligt buiten de Europese Unie en heeft veel eigen regels over het invoeren van goederen, zo ook voor jouw inboedel. We helpen je op weg!

Wat mag je niet meeverhuizen naar Amerika?

 • Vuurwapens en munitie;
 • Vlees en vleesproducten;
 • Verse groente en fruit (dus onbewerkt);
 • Absint.

Dit en meer mag je niet meenemen bij de emigratie naar Amerika. Wil je zeker weten dat je niet voor verrassingen komt te staan? Neem dan deze lijst goed door voor je vertrek.

Kies je ervoor om de inboedel door een internationaal verhuisbedrijf te laten verhuizen? Dan nemen zij alle douane formaliteiten voor je uit handen en vertellen zij je wat je wel en niet mag invoeren in Amerika.

Verhuizen naar Amerika kosten, tips en checklist

Checklist: Wat te regelen bij een verhuizing naar Amerika? 📝

De belangrijkste en meest uitdagende stap voor het emigreren naar Amerika is natuurlijk het visum. Wanneer je deze hebt weten te bemachtigen, kun je overgaan op de volgende zaken:

 • Toeslagen, uitkeringen en pensioen. Ga na wat de emigratie betekent voor je toeslagen, uitkeringen, AOW en pensioen. Zelfs wanneer je pensioen nog ver weg lijkt, is het toch raadzaam om hier naar te informeren. En ontvang je momenteel toeslagen of een uitkering? Dan heb je hier na de emigratie naar Amerika waarschijnlijk geen recht meer op. Informeer bij Nederland Wereldwijd en de Belastingdienst voor meer informatie.
 • Rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs is de eerste 90 dagen na je emigratie geldig in alle staten. Na deze periode verschilt de regelgeving per staat en dit kan dus betekenen dat je een Amerikaans rijbewijs dient aan te vragen.
 • Zorgverzekering. Zorgkosten zijn in Amerika helaas niet goedkoop. Verhuis je door een sponsorship van je (nieuwe) werkgever? Dan sponsoren zij mogelijk ook je zorgverzekering. Doen ze dit niet, dan kun je het beste zelf een internationale zorgverzekering afsluiten.
 • Documenten legaliseren. Laat Nederlandse documenten legaliseren zodat je na de verhuizing kunt aantonen dat ze echt zijn. Denk hierbij aan je diploma’s, huwelijksakte of geboorteakte.
 • Aansprakelijkheid en inboedel. Je wil in Amerika absoluut voorkomen dat je onderverzekerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht en kun je afsluiten zodra je een vestigingsadres hebt. Heb je een woning gekocht? Dan heb je een Home owners insurance nodig. Ga je een woning huren? Dan geldt dat je een Renters insurance kunt afsluiten.
 • Een internationaal verhuisbedrijf vinden. Verhuis je je inboedel naar Amerika? Dan heb je hiervoor een internationaal verhuisbedrijf nodig. De beste internationale verhuisbedrijven op basis van onafhankelijk onderzoek vind je hier. Wil je snel en vrijblijvend meerdere verhuisbedrijven vergelijken? Klik dan hieronder!
Vergelijk gratis tot 5 verhuisbedrijven
 • Belastingaangifte in Nederland. Ontvang je na de emigratie nog inkomsten uit Nederland of heb je hier nog bezittingen zoals een koopwoning? Dan ben je, ondanks de emigratie, nog steeds belastingplichtig in Nederland. Check dus voor je vertrek in hoeverre je in Nederland nog belastingaangifte dient te doen.

Geldzaken

 • Belastingdienst inlichten over de emigratie. Heb je een verhuisdatum? Dan kun je nu de Belastingdienst hierover inlichten. Niet alleen de Belastingdienst, maar ook de gemeente dient af te weten van je emigratie. Uitschrijven kun je doen tot 5 dagen vóór vertrek.
 • Een bankrekening openen in Amerika. Dit kun je doen na de verhuizing, want je dient hiervoor fysiek aanwezig te zijn in Amerika.
 • Valuta wisselen. Om kosten te besparen, kun je je Euro’s omwisselen naar USD. Kies je ervoor om je valuta niet om te wisselen, dan betaal je per transactie in Amerika extra kosten en heb je mogelijk te maken met nadelige wisselkoersen. Valuta wisselen is dus raadzaam.

💬 Sirelo’s TIP: Bij een emigratie naar Amerika komt meer kijken dan alleen de bovenstaande punten. Wil je een complete checklist bij de hand houden? Gebruik dan onze checklist verhuizen naar ’t buitenland.

Auto meenemen naar Amerika

Wil jij je auto meenemen naar Amerika? Dat is mogelijk als de auto ouder is dan 6 maanden. De kosten van het verschepen van een auto naar Amerika bedragen ca. €2.000. We leggen je graag uit hoe je je auto bij de verhuizing naar Amerika kunt meenemen.

1. RDW keuringsstation

Het eerste wat je moet doen, is het bezoeken van een RDW keuringsstation. Je vult hier ter plekke een formulier in, vervolgens ontvang je het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en een uitvoerverklaring in tweevoud: een origineel (wit) en een kopie (groen). Deze dien je goed te bewaren.

Je hebt nu geen verplichtingen meer zoals APK, verzekering en wegenbelasting.

2. Uitvoerkenteken

Na het RDW keuringsstation mag je niet meer op de openbare weg in Nederland rijden. Om je auto mee naar huis te nemen, vraag je een uitvoerkenteken aan. Deze is twee weken geldig, je hebt dus twee weken de tijd om je auto te verschepen naar Amerika. Stem met het verhuisbedrijf af wanneer de verhuizing plaatsvindt en wanneer de export van de auto in gang gezet kan worden.

3. Auto verschepen naar Amerika

Wanneer je auto na de verscheping arriveert in Amerika, is het noodzakelijk om de auto in te schrijven en een kentekenplaat aan te vragen. Het verhuisbedrijf kan jou hierbij helpen.

Is het verschepen van je auto verstandig?

Zoals je kunt lezen, kost het uit- en invoeren van de auto kost relatief veel tijd en geld. Het is daarom vaak voordeliger om je auto in Nederland te verkopen en in Amerika een nieuwe aan te schaffen. Wil je toch echt je auto meenemen bij het verhuizen naar Amerika? Volg dan de stappen uit dit stappenplan en geniet straks van de brede, lange wegen in Amerika!

Van Nederland naar Amerika verhuizen

Je inboedel van Nederland naar Amerika verhuizen

Zelf je inboedel naar Amerika verhuizen zal een uitdagende klus worden. Kies je ervoor om een professionele verhuizer in te schakelen? Dan weet je zeker dat je inboedel in goede handen is en dat er weinig kans op schade is.

Twijfel je nog of je je inboedel wil meenemen? We sommen een aantal voordelen voor je op.

✔️ Het aanschaffen van een nieuwe inboedel in Amerika kost aanzienlijk meer dan het verschepen van je huidige inboedel. Het loont dus om je inboedel te laten verhuizen.

✔️ In Amerika zal alles nieuw zijn. Je woning, je omgeving, je werk. Zelfs een bezoekje aan de supermarkt is niet hetzelfde als je gewend was. Het kan daarom een huiselijk en vertrouwd gevoel geven om je eigen spullen mee te nemen. Zo wordt Amerika eerder je ’thuis’!

✔️ Het verhuisbedrijf verzorgt alle douane formaliteiten, hier heb je dus zelf geen omkijken naar. Van je inboedel tot je auto: de verhuizers kunnen dit allemaal van je uit handen nemen. Deze hulp kun je tijdens de emigratie goed gebruiken.

✔️ In één dag kan je nieuwe woning weer helemaal ingericht zijn, zonder dat je ook maar iets tekort komt. Bij het aanschaffen van een nieuwe inboedel zul je altijd tegen zaken aanlopen die nog missen of waarvan je niet weet waar je het kunt kopen.

Bij emigreren naar Amerika lijkt je inboedel wellicht slechts een klein aspect, maar het meenemen van je inboedel kan echt het verschil maken.

Op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf?

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar Amerika? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres.

Ons advies? Een verhuizing naar Amerika maak je niet dagelijks mee. Kies daarom voor een verhuisbedrijf waar je helemaal achterstaat, het gaat immers wel om je dierbare en kostbare spullen. Zorg dus dat je inboedel in goede handen is! Lees reviews op meerdere platformen, zoals Sirelo, TrustPilot en Google en laat niet alleen de prijs de doorslag geven.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het kiezen van een verhuisbedrijf maar wil je jezelf wel alvast goed voorbereiden? Begin dan eens met het berekenen van je inboedel in kubieke meters. Dit doe je hier!

Een huis kopen in Amerika

Een woning vinden in Amerika doe je via Realtor of Zillow. Je kunt er ook voor kiezen om langs een makelaarskantoor in Amerika te gaan. Lokale makelaars kunnen je vaak het beste uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning.

Makelaar in Amerika

Omdat je zelf nog niet bekend bent met de woningmarkt in Amerika en je ook niet regelmatig op en neer kunt voor een korte bezichtiging, is het geen gek idee om lokale hulp in te schakelen. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk wel hebben bepaald waar in Amerika je precies wil wonen. Je kunt vervolgens gericht op zoek naar een lokaal makelaarskantoor.

Hypotheekprocedure

Een hypotheekprocedure is in Amerika vaak vergelijkbaar met de procedure hier in Nederland. Wel kan het voor expats lastig zijn om een huis te kopen. Ook dit is iets waar een makelaar je bij kan helpen. Hij of zij kan je doorverwijzen naar een hypotheekadviseur.

Emigreren naar Amerika

Ervaringen van anderen

Bij een emigratie komt veel kijken. Het kan daarbij helpen om de ervaringen van anderen te lezen. Uit deze verhalen haal je al snel inzichten en tips die je anders niet had gehad.

Om je hierbij te helpen, verzamelen we reviews op Sirelo. Daarnaast bieden we mensen ook de mogelijkheid om hun ervaring met ons te delen door middel van een interview. Teun en Marian deelden op deze manier hun ervaring – zij emigreerden naar Atlanta. Je leest hun verhaal hier.

Wil je meer ervaringen lezen? Raadpleeg dan deze websites:

 • Op het forum AllesAmerika lees je ervaringen en kun je met mensen in gesprek gaan. Veel mensen zijn al naar Amerika geëmigreerd, dus zij kunnen je goed helpen!
 • In dit artikel lees je waarom het zo heerlijk is om in Amerika te wonen, names een ervaringsdeskundige.
 • Hier lees je over een gezin dat voor 2 jaar naar Amerika besloot te verhuizen met kinderen. Inspirerend én nuttig!
 • In deze blog lees je het verhaal van Merel. Zij verhuisde naar Texas en deelt haar verhaal.

Tips bij emigreren

Jaarlijks helpen we bij Sirelo honderden mensen met hun internationale verhuizing naar de Verenigde Staten. Door deze ervaring hebben we ook een aantal handige tips voor je:

 • Stel het aanvragen van je visum niet uit. Veel mensen onderschatten dit proces, maar helaas kan het écht lang duren voor je je visum binnen hebt. Begin dus op tijd en bereid je voor op veel papierwerk. Tevens zijn er bureaus die je bij dit proces kunnen helpen.
 • Bezoek de stad of regio waar je heen wil verhuizen voor een langere periode. Ergens wonen is niet hetzelfde als een lange vakantie. Het is daarom raadzaam om deze plek eerst voor langere tijd te bezoeken, voordat je besluit om definitief te emigreren.
 • Wissel je valuta op een gunstig moment. De Euro-Dollar koers fluctueert en hier valt dus wat te winnen wanneer je het moment van converteren goed timet!
 • Boek tijdig de verhuizing. Hoe eerder je deze boekt, hoe beter de prijs doorgaans is. Heb je nog geen woning in Amerika gevonden? Je kunt met veel verhuisbedrijven wel al afspraken maken over verhuisdata. Je inboedel is immers vrij lang onderweg, dus zelfs wanneer je inboedel al verscheept wordt, heb je nog tijd om een woning te vinden!

Wonen in Amerika 🇺🇸

Nadert de emigratie naar Amerika en wil je goed voorbereid zijn op het wonen in een nieuw land? Snappen we! We lichten een aantal onderwerpen uit.

Mix van culturen

Amerika is bij uitstek hét immigratieland en kent daarom een mix van allerlei culturen. De Angelsaksische invloed overheerst, maar daarnaast zijn er ook Afrikaanse, Latijnse, Oost-Europese en Oostelijke invloeden.

Amerika is een land van enorm grote verscheidenheid en staten kunnen veel verschillen van elkaar. Zo heb je de zelfbewuste New Yorker en de oprechte boeren van de MidWest of de blufferige, maar hartelijke Texaan.

Toch is er één gedachtegoed die overheerst in Amerika en dit merk je wanneer je hier langer woont. Er is een specifieke cultuur van vrijheid en verbroedering, juist doordat Amerikanen uit alle windstreken naar Amerika zijn gekomen. Amerikanen zijn heel enthousiaste mensen en zullen jou enthousiasme met veel plezier begroeten.

American mentality

Amerikanen leven vanuit de mentaliteit dat je alles kunt bereiken, zolang je je maar inzet. Anders dan in Nederland, wordt ambitie hier niet veroordeeld en de mogelijkheden om jezelf te ontplooien en hogerop te komen zijn onbeperkt. Dit komt onder meer door de gunstige belastingvoordelen voor de rijkere laag van de samenleving.

Gezondheidszorg 🩺

Een groot contrast met Nederland is de gezondheidszorg. Polissen en zorgverzekeringen worden in Amerika anders geregeld; men is niet verplicht verzekerd voor zorgkosten en een zorgverzekering is daarnaast ook relatief duur. In Nederland kent men de verzorgingsstaat, maar in Amerika is hier geen sprake van. Hierdoor ontstaat een (nog) groter verschil tussen armen en rijken.

Klimaat in Amerika

De VS is een land van uitersten, óók als het gaat om het klimaat. Door zijn grote oppervlakte varieert het klimaat van een subtropisch klimaat tot een toendraklimaat en alles wat er tussenin zit. Ook de neerslag verschilt van plaats tot plaats. Daarnaast komen in sommige delen van de VS ook blizzards of tornado’s voor.

De Amerikaanse keuken

De VS is het walhalla voor liefhebbers van fastfood. Hier komen de fastfoodketens McDonalds, Burger King en PizzaHut vandaan. Je vindt ze praktisch op elke hoek van de straat. Mensen die dol zijn op big American Pizzas, hotdogs en hamburgers, kunnen hier hun hart ophalen.

Eet je liever gezond? Dan kun je het beste zelf koken. In de supermarkt zijn gezonde boodschappen echter duurder dan fastfood.

Dagelijkse kosten als je gaat wonen in Amerika

De kosten van het dagelijkse levensonderhoud in Amerika verschillen sterk onderling. Zelfs binnen een staat kunnen hierin al grote verschillen zijn. Toch geldt in de VS over het algemeen het volgende:

 • Vlees, brood en melk zijn doorgaans goedkoper dan in Nederland. Ondanks dat dit verschilt per regio, zijn deze producten meestal goedkoper dan je hier gewend bent.
 • Groenten en fruit zijn duurder dan in Nederland. Wanneer je gezond wilt eten, ligt dit rond de tien euro per persoon per dag.
 • Uiteten gaan in Amerika is aanzienlijk duurder.
 • Benzine en de aanschaf van auto’s is goedkoper. Autorijden kost een stuk minder dan hier, en tevens is het in Amerika heel gebruikelijk om een auto te financieren met een lening.
 • Kleding en luxeproducten zijn over het algemeen gelijk aan Nederland.

Onderaan de streep ben je waarschijnlijk maandelijks meer kwijt dan in Nederland, maar de salarissen liggen hoger en de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Emigreren naar Amerika betekent dus niet dat je erop hoeft achteruit te gaan.

Klaar voor de emigratie?

Het enthousiasme van de Amerikanen zal snel wennen. De Amerikaanse cultuur is uitnodigend en daarom zal het geen uitdaging zijn om mee te draaien in de Amerikaanse maatschappij.

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid de verhuizing tegemoet gaat? Lees dan de onderstaande vragen en artikelen!

Veelgestelde vragen

Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Kun je zomaar emigreren naar Amerika?

Hoeveel geld heb je nodig om te verhuizen naar Amerika?

Kun je als Nederlander werken in Amerika?