Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Miami

Featured image

Overweeg je te verhuizen naar Miami? Daar kunnen wij ons iets bij voorstellen! In januari is de gemiddelde temperatuur 19,6 °C en in juli is dat 28,1 °C, dat klinkt goed toch? Op deze pagina hebben we informatie en tips voor je verzameld. Daarnaast vertellen we je ook wat de verhuizing naar Miami ongeveer gaat kosten en je kunt vrijblijvend verhuisbedrijven vergelijken. Lees snel verder!

Wat kost verhuizen naar Miami?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Miami liggen tussen de €5.100 en €6.700. Omdat Miami aan de oostkant van de VS ligt én een haven heeft, ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je naar het Westen of het binnenland zou verhuizen. Hou er wel rekening mee dat iedere internationale verhuizing een ander prijskaartje kent. De prijsopbouw is vrij complex en daarom kunnen de kosten van jouw verhuizing naar Miami afwijken van dit gemiddelde.

De kosten van een internationale verhuizing worden onder andere bepaald door het volume van de inboedel. In de onderstaande tabel hebben we de gemiddelde kosten per woningsoort gezet.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Miami

Grootte woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€3.900 – €5.200
2 slaapkamer woning€4.800 – €6.700
3 slaapkamer woning€5.900 – €7.700
4/5 slaapkamer woning€6.900 – €10.400

Let op: deze tarieven zijn slechts een indicatie. Kies je voor het vervoer per vliegtuig? Dan betaal je een stuk meer dan het vervoer per container op een vrachtschip. Verhuis je slechts een kleine inboedel? Dan kan groupage transport voor jou interessant zijn!

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wil je weten wat jouw verhuizing naar Miami zal gaan kosten? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres! Met het formulier hieronder ontvang je vijf gratis verhuisoffertes. Zo ontdek je wat je verhuizing precies gaat kosten en kun je meerdere opties vergelijken. Door het vergelijken bespaar je al snel honderden euro’s en het stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken. Het gaat immers wel om je inboedel! 

Verhuizen naar Miami? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis verhuisoffertes
💬 Sirelo’s TIP: Vergelijken = besparen! Maar ben je nog niet toe aan het vergelijken van verhuisoffertes? Sla deze pagina dan op voor wanneer je verhuizing nadert. In de tussentijd kun je jezelf alvast inlezen in hoe de kosten van een internationale verhuizing tot stand komen.

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Miami? 🛳️

  • Een volledige container: ongeveer 3 tot 4 weken.
  • Een groupage container: ongeveer 6 tot 8 weken.

Dit is ook afhankelijk van het seizoen en de afspraken die je hebt gemaakt met het verhuisbedrijf. Heb je je inboedel in Miami snel nodig? Dan is ’t verhuizen per vliegtuig een goed idee. Dit kost meer en dit kun je alleen doen wanneer je inboedel in een 20ft container past, maar dan heb je je inboedel mogelijk al binnen een week binnen staan!

Verhuizen naar Miami: handige info

Amerika wordt vaak gezien als hét land van mogelijkheden. Jezelf ontplooien en alles uit jezelf halen, dat is waar Amerika voor staat. Miami is één van de populairste steden voor emigratie, steeds meer mensen besluiten te verhuizen naar Miami. Wanneer het eenmaal begint te kriebelen, is het lastig om dit mooie plaatje uit je hoofd te zetten. Een verhuizing naar Miami is helaas niet voor iedereen weggelegd. Het is strafbaar om zonder visum langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven. Voor een permanent verblijf heb je de zogeheten Green Card nodig. Met een Green Card krijg je toegang tot het kopen van een huis, het vinden van werk en niet onbelangrijk: je krijgt alle rechten die Amerikanen ook hebben.

Het verkrijgen van dit visum loopt via de Green Card Lottery. De kans is relatief klein, maar op deze manier bemachtig je dat heilige papiertje. Ook door met een Amerikaan te trouwen of door een groot geldbedrag te investeren in het starten van een eigen bedrijf is je visum binnen. Een emigratie naar Miami is dus niet de makkelijkste, maar met een beetje doorzettingsvermogen ook zeker niet onmogelijk. Wil je meer weten over het visum? Die info vind je hier.

Huizen in Miami

De huizenprijzen in Miami zijn al enkele jaren aan ’t stijgen. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door investeerders uit Europa en Zuid-Amerika die hun oog hebben laten vallen op vastgoed in Florida. De prijzen blijven hierdoor stijgen en het onroerend goed wordt verkocht tegen goede prijzen. Wanneer je nu een huis koopt, kan dit dus een goede investering zijn. De kans dat je er hetzelfde of zelfs een hoger bedrag voor terugkrijgt bij de verkoop, is groot. Wacht echter niet te lang met het kopen van een woning want de prijzen stijgen ieder jaar verder. Ga je verhuizen naar Miami? Voor een eengezinswoning buiten de stad betaal je minimaal 450.000 dollar. Voor een appartement moet je denken aan een bedrag tussen de 300.000 en 350.000 dollar.

Wil je liever in de stad wonen? Dan ga je al snel meer dan 700.000 dollar betalen.

Heb je al aan je zorgverzekering gedacht? 🩺

In Miami krijg je te maken met een ander zorgsysteem dan we in Nederland gewend zijn. Bij een permanente verhuizing vervalt ook helaas je Nederlandse zorgverzekering. Dat betekent dat je tijdig op zoek moet naar een alternatief. Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen bij één van onze partners!

Wonen in Miami

Hoewel Miami de reputatie heeft een toevluchtsoord te zijn voor gepensioneerden, heeft de stad de afgelopen twintig jaar een aangename verandering doorgemaakt. Ontelbaar veel modeontwerpers, designers, architecten en topfotografen hebben zich in Miami gevestigd en dit heeft het imago van de stad een hoop goeds gedaan. Ook trekt Miami een groeiend aantal acteurs en regisseurs aan. Verschillende James Bondfilms werden in Miami opgenomen en ook de serie CSI: Miami klinkt je vast niet onbekend in de oren. De stad is dan ook echt een plaatje en vraagt er simpelweg om, om gefilmd te worden.

Het klimaat

Miami kent een tropisch klimaat waar twee seizoenen te onderscheiden zijn: een regenseizoen en een droogseizoen. Van mei tot oktober is het regenseizoen wat deels samenvalt met het orkaanseizoen van de Atlantische Oceen, dit duurt van juni tot december. Tijdens het regenseizoen kan er in één regenbui net zoveel regen vallen als in Nederland de hele maand. In de maanden november tot april is het vrijwel droog. De gevoelstemperatuur in Miami is ontzettend hoog, hierdoor kan het lijken dat de temperatuur boven de veertig graden ligt. Dit is echter niet zo, de maximale temperatuur is ongeveer 34 °C. In vergelijking met Nederland is de temperatuur dus erg aangenaam, al is het regenseizoen wel iets waar veel expats in het begin aan moeten wennen.

Verhuizen naar Miami tips en kosten

De omgeving van Miami

In de omgeving van Miami is veel natuurschoon te bewonderen, een goed voorbeeld hiervan zijn de wereldberoemde Everglades. Dit is een subtropisch moeraslandschap en trekt veel toeristen. Bij menig wereldreiziger zal het hart een stukje sneller gaan kloppen bij het bezoeken van dit prachtige stukje Amerika. Maar je hoeft de stad zeker niet uit als je opzoek bent naar een beetje groen. Miami telt ruim tachtig parken en openbare tuinen. Zeldzame planten- en bloemensoorten zijn te vinden in de Fairchild Botanical Gardens, exotische vissoorten als orka’s en lamantijnen zijn te bewonderen in het Miami Seaqarium.

Valuta wisselen 💶

In Miami wordt er betaald met de Amerikaanse Dollar – dat is hopelijk geen nieuws voor je. Maar heb je al stilgestaan bij het omzetten van je Euro’s naar Dollars? Ons advies is om dit tijdig te doen zodat je hoge conversiekosten na je verhuizing voorkomt!

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je niets vergeet bij de emigratie? Gebruik dan onze checklist verhuizen naar ’t buitenland.

Werken in Miami

De werkcultuur in Miami is op een aantal fronten anders dan die in Nederland. Hiërarchie is duidelijker voelbaar en je collega’s of leidinggevende bekritiseren is ‘not done’. Er is weinig ruimte voor geklaag en kritiek. De volledige Amerikaanse cultuur draait om werk en geld verdienen, dat is ook niet vreemd, want Amerika kent geen sociaal stelsel zoals we dat in Nederland kennen. Wanneer je werkloos raakt, zal de overheid niet veel voor je kunnen betekenen. Het behouden van je baan is dus echt een streven en ook hogerop komen binnen een bedrijf door hard te werken is typerend voor de Amerikaanse bevolking. Er wordt in Miami heel resultaatgericht gewerkt en de planning is vaak gebaseerd op korte termijn afspraken. Werken in Miami is dus andere koek dan werken in Nederland, maar na enige tijd weet je niet beter meer.

Op zoek naar een baan?

Mensen die werkzaam zijn in de IT, het onderwijs, de geneeskunde en engineering maken het meeste kans op een baan in Miami. Echter worden steeds meer activiteiten uitbesteed aan lagelonenlanden in Azië of Zuid-Amerika. Doorzettingsvermogen is zeer belangrijk voor het vinden van een baan die bij je past, de concurrentie liegt er niet om. Zorg dat je sollicitatiebrief kort en bondig, maar vooral duidelijk is. Je cv is opgesteld in omgekeerde chronologische volgorde; je laatste baan vermeld je dus als eerst. Het is niet gebruikelijk om een foto toe te voegen. Je cv moet voornamelijk je kwalificaties en beroepservaring vermelden, maak het dus niet te persoonlijk. Voor een sollicitatiegesprek wordt het aangeraden om netjes gekleed te komen en vertrouwelijke informatie te vermijden. Probeer vooral te presenteren waar jij goed in bent en waarom ze jou moeten kiezen, dan maak je het meeste kans op jouw droombaan in Miami.

💬 Sirelo’s TIP: Ga je verhuizen naar Miami en wil je meer informatie over de arbeidsmarkt in de VS? Lees dan hier verder.

Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf?

Je bent bij Sirelo aan het juiste adres! Ontvang gratis en snel vijf verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven zijn ieder gespecialiseerd in verhuizingen van Nederland naar Amerika. Door de offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt en je kunt een weloverwogen keuze maken. Het bedrijf wordt verantwoordelijk voor het verhuizen van je hele inboedel en Miami ligt niet bepaald om de hoek – neem je zoektocht dus serieus en begin deze tijdig.

Wil je meer lezen voordat je verhuist? Dat snappen we, want een goede voorbereiding is het halve werk. De onderstaande artikelen zijn hiervoor interessant!