Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Chicago

Featured image

Chicago, de stad die ligt tussen de ‘Twee Grote Meren’, is een echte metropool. Het is de derde grootste stad van Amerika als we kijken naar het inwoneraantal. De stad is in trek bij zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers. In 2017 bezochten meer dan 57 miljoen mensen de stad Chicago. Dit maakt deze stad tot één van de meest bezochte steden in de wereld. Ook verhuizen naar Chicago is populair. Lees hieronder wat de stad zo populair maakt en wat er allemaal bij komt kijken bij een verhuizing naar Chicago.

Over Chicago

In zijn totaliteit heeft Chicago meer dan 10 miljoen inwoners. We spreken dan wel over de metropolitan area van Chicago, ook wel Chicagoland genoemd. Wanneer we spreken over de stad zelf, is het aantal 2,7 miljoen inwoners. Groot genoeg om de titel ‘derde grootste stad van Amerika’ te dragen. De stad bestaat nog niet eens zo lang, maar was vanaf het begin al een succesvolle en snelgroeiende stad. De stad zorgde voor het vervoer van goederen tussen de twee grote meren en de Mississippi rivier. Vandaag de dag is de stad uitgegroeid tot een internationaal knooppunt voor handel, financiën, technologie, telecommunicatie en transport.

Verhuizen naar Chicago

Verhuizen naar Chicago betekent dat je een visum moet aanvragen. Helaas is het voor Nederlanders vrij lastig om de Green Card te kunnen bemachtigen. Er zijn veel vereisten waar je aan moet voldoen. Op onze pagina visum in Amerika lees je meer informatie over het puntensysteem van de Green Card. Chicago trekt vele nationaliteiten aan en is een echte smeltkroes van culturen. Zo is 25 procent Latino, 25 procent blank en 37 procent Afro-Amerikaans. Voor de rest verhuizen er ook veel Aziaten naar Chicago. De diversiteit aan culturen zie je ook terug aan de vele verschillende wijken. Zo heb je een Chinatown, een complete Polish Village en een Little Italy in Chicago.

Wonen in Chicago

Verhuizen naar Chicago betekent dat je verhuist naar een echte ‘vivid city’. Er is voor elk wat wils: voor de kunstliefhebbers vind je hier talloze musea en galerijen en theaters, zoals de Goodman Theatre en Steppenwolf Theatre. Hou je juist van natuur? Dan zijn er genoeg parken in Chicago voor jou en de stad heeft zelfs zandstranden aan de oevers van Lake Michigan. Ook de architectuur in Chicago mag zeker genoemd worden. De stad heeft een prachtige skyline die rijkdom en macht uitstraalt, met onder andere de Willistower, het grootste gebouw van Noord-Amerika. Hieronder zie je waarom Chicago zo’n fantastische stad is:

Windy City

Chicago heeft de bijnaam ‘Windy City’ en dit heeft eigenlijk twee betekenissen. De oorspronkelijke betekenis is dat de stad vaak te maken heeft met een sterke wind vanaf het Michigan Meer. Aan de andere kant werd deze naam ook vaak gebruikt door de mentaliteit van de inwoners van Chicago aan te duiden. Veel politici spraken altijd vol trots over Chicago en schepten er soms wat over op. Mensen van buiten Chicago vonden dit overdreven: ‘blow a lot of wind’.Nu we het toch over het weer hebben: de winters in Chicago duren lang en zijn erg koud met een gemiddelde van -5°C. In de zomers echter, lopen de temperaturen op naar 20°C tot 30°C. De stranden in Chicago zitten dan overvol.

Werken in Chicago

De banenmarkt in Chicago groeit nu weer een gestaag tempo sinds de recessie. Deze banenmarkt wordt wel gezien als ‘een van de sterkste in heel Amerika’. De reden hiervoor is dat de economie sterk gevarieerd is. Hierdoor raakt de economie van Chicago niet snel uit balans. Ook is Chicago, na New York, het belangrijkste financiële centrum van Amerika. Het central business district van Chicago is duizelingwekkend. Grote instellingen als de Federal Reserve Bank, CME Group en Dow Jones zijn hier gevestigd.

Verhuizen naar Chicago

Je vindt het makkelijkst een baan in de volgende sectoren in Chicago:

  • Gezondheidszorg: met name naar personal care en home care is een grote vraag
  • Voedselindustrie: er is een grote vraag naar chefs binnen de voedselindustrie. Daarnaast zijn er de laatste tijd veel nieuwe restaurants geopend, waardoor er genoeg mogelijkheden liggen.
  • Software development: in Chicago zal het niet moeilijk zijn om een baan te vinden in de technologische sector. Er is grote vraag naar web- en appontwikkelaars.

Huizen in Chicago

Verhuizen naar Chicago betekent dat je er financieel niet eens op achteruit gaat. De huurprijzen zijn vergelijkbaar met Rotterdam, wat super goedkoop is voor een grote metropool als Chicago. De huurprijzen voor een 1-kamerappartement in downtown Chicago zijn €15.513 per maand. Huur je een 3-slaapkamerappartement in het centrum? Dan ben je gemiddeld €2.954 per maand kwijt. Buiten het centrum liggen de huurprijzen echt stukken lager.

De gemiddelde maandelijkse kosten voor een 1-slaapkamerappartment en een 3-slaapkamerappartement zijn dan respectievelijk €970 en €1.704. Wil je een appartement kopen in Chicago? Dan betaal je zo’n €3.052 voor een vierkante meter in het centrum en €1.639 voor buiten het centrum. Voor gas/water/elektriciteit betaal je doorgaans €131 per maand. Hier zit dan meestal ook de afvalservice bij inbegrepen.

Wat zijn de beste wijken in Chicago?

Bij een verhuizing naar Chicago moet je je ook afvragen in welke wijk je in Chicago wilt gaan wonen. Een hippe en zeer populaire wijk in Chicago is bijvoorbeeld Bucktown. De wijk is heel populair geworden onder artists, omdat het een goedkope wijk was en dichtbij het centrum. Tegenwoordig hebben meer mensen deze wijk ontdekt en dat zie je dan helaas terug in de stijging van de huurprijzen.

Een andere prachtige wijk is Goldcoast, gelegen aan de oevers van Lake Michigan met een prachtig uitzicht over de stranden en het meer. De wijk is een wijk met allemaal oude gebouwen. Je vindt veel toeristen in deze wijk die een bezoekje brengen aan de bekende Sint James Cathedral. Ten slotte is Lincoln Park een aantrekkelijke wijk, met name voor yuppen en jonge gezinnetjes. Ook wonen hier veel studenten.

Ben je overtuigd om te verhuizen naar Chicago? Dan kun je voor meer algemenere informatie ook kijken op verhuizen naar Amerika.