Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Los Angeles

Featured image

Gelegen in de staat Californië is Los Angeles één van de grootste steden van de Verenigde staten. Met bijna 4 miljoen inwoners in de stad zelf, en 18 miljoen in Greater Los Angeles Area neemt het het grootste deel van Californië voor zijn rekening. Verhuizen naar Los Angeles is al jaren in trek onder Nederlanders. Wil jij dit ook? Wij helpen je op weg.

Verhuizen naar Los Angeles

Een grote aantrekkingskracht van de stad is het gunstige klimaat. Door het mediterrane klimaat wordt het in de zomers lekker warm en is het in de winter nooit echt koud. Ideaal weer dus voor de mensen die hun bruine kleurtje belangrijk vinden wanneer ze over het strand willen paraderen.

Visum regelen

Denk er wel aan dat je een Amerikaans visum nodig hebt wanneer je gaat verhuizen naar Los Angeles. Dit geldt overigens voor iedere stad in Amerika. Het krijgen van een zogenaamde Green Card kan erg lastig zijn. Soms is het beter om er eerst voor te kiezen om een werkvergunning te krijgen en deze te regelen via het bedrijf waarvoor je gaat werken. Zij hebben waarschijnlijk eerder met dit bijltje gehakt en kunnen je door de procedures helpen. Op de website van de US Department of State vind je mogelijk meer informatie.

Omdat het gaat om een verhuizing naar de andere kant van de oceaan is het belangrijk om op tijd een verhuisbedrijf te regelen. Het kan soms een aantal weken duren voordat al je spullen verhuisd zijn. Voor meer informatie over verhuizen over de oceaan kun je terecht op onze website. Ook kun je hier gratis offertes aanvragen als je wilt verhuizen naar Los Angeles. Helemaal vrijblijvend brengen wij je dan in contact met verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen vanuit Nederland naar LA.

Verhuizen naar Los Angeles? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang verhuisoffertes

Wonen in Los Angeles

Verhuizen naar Los AngelesDoordat mensen al honderden jaren verhuizen naar Los Angeles heeft de stad een enorme diversiteit. Alle verschillende etnische groeperingen en godsdiensten zijn te vinden in de stad. Zo is een groot deel van de bevolking Hispanic of Latino. Omdat de stad redelijk laag gelegen is en een grote aantrekkingskracht heeft, trekken veel inwoners van Cuba en Mexico naar de stad. Met 44% van de inwoners vormen zij de grootste bevolkingsgroep. 25% van de inwoners is blank, 15% Aziatisch en 11% Afro-Amerikaans; een erg grote verscheidenheid aan inwoners dus.

Horeca in LA

Het uitgaansleven in LA is fantastisch. De stad staat voor een groot deel in het teken van genieten. Hier horen dan ook luxe restaurants, hotels, clubs en discotheken bij. Wanneer je wat meer van de kleinere en cultureel verantwoorde plekken houdt of gewoon het budget niet hebt om naar de luxe clubs te gaan is er ook voldoende keuze. Door de vele culturen die de stad rijk is, zijn er ook veel verschillende keukens. Zo is er een heel gedeelte van de stad dat is omgedoopt tot “Korea-Town”. Hier hebben de mensen die vanuit Azië naar LA gekomen zijn, zich verzameld en je waant je even in Korea. Geïnteresseerd in een verhuizing naar LA?

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Vrijetijdsbesteding

Mocht je na de drukte even behoefte hebben aan ontspanning dat is er ook voldoende natuur in en rondom LA. Voor rust en ontspanning zijn er veel parken aangelegd, waaronder Runyon Canyon Park, Griffith Park en de Los Angeles Zoo & Botanical Gardens. Wanneer je meer op zoek bent naar een dagje zon, zee en strand dan kan dat ook. Een van de meest bekende stranden van de wereld zijn te vinden in LA. Denk hierbij aan Santa Monica Bay en Venice Beach.

Naast deze ontspanning is er ook voldoende te zien op het gebied van luxe en celebraties. Uiteraard ligt er Hollywood. Het iconische gedeelte van de stad waar de groten der aarde, als het om filmproducties gaat, aan het werk zijn. Daarnaast zijn er nog veel meer zaken die je echt moet bezoeken als je in LA bent. Rodeo Drive, Beverly Hills, Santa Monica, Getty Center en ga zo maar door. Al deze plekken hebben hun eigen rijke historie.

Werken in Los Angeles

Wanneer je wilt gaan wonen en werken in Los Angeles moet je daar een Green Card voor aanvragen. Het aanvragen van deze Green Card kost veel tijd en zelfs dan biedt het geen zekerheid dat je er een ontvangt. Het Green Card beleid is namelijk gebaseerd op nationaliteit en geschiktheid voor de arbeidsmarkt. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen kan het goed zijn om op onze pagina over het verkrijgen van een visum in Amerika.

Sollicitatie

In Amerika is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden wanneer je wilt gaan solliciteren. Ten eerste moet je sollicitatie kort en bondig zijn. Je CV staat niet zoals in Nederland in chronologische volgorde maar in omgekeerde volgorde. Je begint dus altijd met de baan die je als laatste gehad hebt of waar je nu nog werkt. Het is erg belangrijk dat er een duidelijke vermelding staat van je diploma’s en je vaardigheden. Daarnaast moet je zeker ook referenties vermelden in je CV. Dit geeft je toekomstige werkgever de mogelijkheid om je referenties te bellen en te praten over je kunnen. Amerikanen zijn daarnaast ook erg gevleid van documenten die je persoonlijkheid en karakter benadrukken. Zorg er dus voor dat je bewijs hebt van je vrijwilligerswerk en overige voorbeelden.

Wanneer je gaat verhuizen naar Los Angeles is het belangrijk dat je bent voorbereid op hard werken. Het is daar niet heel normaal om van 9 tot 5 te werken wanneer je succesvol wilt zijn. De mentaliteit die in LA heerst, kan het best omschreven worden als werken tot je er bij neervalt en dan weer opstaan.

Wil jij gaan verhuizen naar Los Angeles? Vraag hier gratis 5 verhuisoffertes aan via Sirelo!