Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar New York

Featured image

Veel mensen verhuizen naar New York om hun American Dream na te jagen. Staat dit bij jou ook op de planning? Op deze pagina vind je wat deze verhuizing kost, handige info over het emigreren en nog veel meer. Lees snel verder!

Wat kost verhuizen naar New York?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar New York liggen tussen de €6.200 en €7.700. Dit is slechts een gemiddelde, want de kosten van een internationale verhuizing komen tot stand door o.a. het volume van de inboedel en de afstand van A naar B. Iedere verhuizing kent daarom een andere prijs.

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing naar New York op basis van de grootte van de inboedel.

Grootte inboedelGemiddelde kosten
Studio€ 6.100
1 slaapkamer appartement€ 6.900
3 slaapkamer appartement€ 7.500

Verhuizen naar New York wordt over het algemeen gedaan per container op een vrachtschip. Meer weten hierover Bezoek dan onze pagina ‘container verhuizen‘.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wil je, naast een indicatie, ook de exacte kosten van je verhuizing naar New York weten? Snappen we! Hiervoor gebruik je het onderstaande offerteformulier. Hiermee ontvang je gratis 5 verhuisoffertes van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizen van Nederland naar New York!

Verhuizen naar New York en voorkomen dat je te veel betaalt?
Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van meerdere verhuisoffertes bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing. Daarnaast weet je door te vergelijken ook zeker dat je een weloverwogen keuze maakt. Het gaat immers wel om je inboedel!

Emigreren naar New York: Greencard & DV Lottery

New York is met z’n bijna 10 miljoen inwoners de dichtstbevolkte stad van heel de Verenigde Staten. De enorme diversiteit van inwoners is verspreid over 5 deelgebieden. Ieder deelgebied heeft zijn eigen kenmerken en kernwaarden. De stadsdelen zijn: The Bronx, Manhattan, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het is niet de gemakkelijkste verhuizing: de voorbereiding kost veel tijd en het aanvragen van een visum is lastig.

Greencard

Een Greencard is verplicht wanneer je permanent wil verblijven in Amerika. Via de Diversity Lottery (ook wel DV Lottery genoemd) kun je deze Greencard ‘winnen’: per jaar worden er maar 55.000 weggegeven. Om hier aanspraak op te maken dien je aan nogal wat voorwaarden te voldoen. Wil je meer weten over het verkrijgen van een visum? Lees hier verder.

Verhuizen naar New York

Een huis of appartement kopen in New York

Het vinden van een huis in New York is lastig en daarnaast ook verre van goedkoop. Op de volgende pagina’s kun je je zoektocht beginnen:

TIP: Wanneer je een huis of appartement zoekt in New York, pas dan op voor oplichters. Het komt vaak voor dat de foto’s op internet niet overeenkomen of dat het appartement helemaal niet bestaat. Vaak gebeurt het dat je een appartement moet delen terwijl dit niet staat aangegeven.

Als je een appartement wil gaan huren moet je kunnen aantonen dat je jaarsalaris ongeveer 45 keer het bedrag van de maandelijkse huur bedraagt. Je moet hiervoor je loonstrookjes laten zien of er wordt contact opgenomen met je (nieuwe) werkgever. Daarnaast is het gebruikelijk om drie maanden borg te betalen. De gemiddelde huur voor een normaal 1 slaapkamer appartement per stadsdeel vind je in de tabel hieronder:

StadsdeelGemiddelde huur per maand
Manhattan€ 2.100 – €3.000
The Bronx€ 800 – € 1.500
Brooklyn€ 1.500 – €2.500
Staten Island€ 1.000 – €1.800
Queens€ 800 – €1.800

Let op: deze gemiddelde tarieven kunnen in de loop van de tijd stijgen.

Tips: wonen en werken in New York

Wanneer je gaat verhuizen naar New York, zijn er een groot aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we enkele tips voor je opgesomd.

 • Zorg ervoor dat je visum op tijd geregeld is;
 • Het leven is relatief duur in New York, zorg ervoor dat je voldoende geld achter de hand hebt;
 • Creditcard: heb je deze nog niet? Vraag deze dan aan, want je kunt in Amerika doorgaans niet met je Nederlandse bankpas betalen;
 • Boodschappen zijn duur in New York, maar je bent goedkoper uit bij Trader Joe’s;
 • Heb je al aan een nieuwe zorgverzekering gedacht? Na je permanente verhuizing naar New York is je huidige zorgverzekering niet meer geldig. Sluit dus tijdig een nieuwe af!
 • De metro is het snelste en goedkoopste vervoersmiddel in de stad;
 • Voor het openbaar vervoer kun je de app Embark NYC downloaden;
 • Stap nooit in een lege wagon in de trein/metro;
 • In New York betaalt men met dollars. Je bent voordeliger uit wanneer je je valuta in Nederland al omzet naar dollars.

Vervoer in New York

Wanneer je eenmaal in New York bent zijn er veel verschillende manieren om je te vervoeren. Naast uiteraard de enorme hoeveelheid auto’s, zijn er ook overal gele taxi’s te zien. Een groot deel van voornamelijk Manhattan ziet werkelijk geel van de taxi’s. Naast taxi’s maken veel New Yorkers ook dankbaar gebruik van de metro- en busverbindingen van de stad.

Veel inwoners van de stad hebben hun werk op fietsafstand zitten. Hoewel in Amerika fietsen bij lange na niet zo gewoon is als in Nederland, probeert de stad er nu wel voor te zorgen dat het steeds populairder wordt. Zo voorzien ze nu ook in fietspaden en speciale fietsstroken door de stad. Pas wel op; de New Yorkers zijn het nog niet echt gewend, kijk niet raar op van meerdere aanrijdingen per week.

Stadsdelen in New York

Wanneer je gaat wonen in New York, heb je de keuze uit verschillende stadsdelen. Vaak heb je al een beetje een idee gekregen waar je wil wonen dankzij de vele films en series over New York. Er zijn vijf stadsdelen waar je uit kunt kiezen:

The Bronx

Het meest noordelijke stadsdeel van de stad is The Bronx. Hier ligt ook het wereldberoemde stadion van de New York Yankees (het Yankee Stadium). De wijk is sterk in ontwikkeling. Dit komt onder andere omdat het grootste huizenproject van de Verenigde Staten (door een woningbouwvereniging) hier bezig is met de ontwikkeling van Co-Op-City.

verhuizen naar new york

Brooklyn

Brooklyn is het stadsdeel met de meeste inwoners. Dit stadsdeel was voor de overname begin 20e eeuw een onafhankelijke stad en is daarna opgenomen in de immense stad New York. Hierdoor heeft het stadsdeel nog wel zijn eigen karakter en staat het bekend om zijn diversiteit. Het heeft een rijk cultureel en architectonisch erfgoed waaraan de wijk makkelijk te herkennen is. Voor iedereen die wil verhuizen naar New York en op zoek is naar etnische diversiteit, kunst en cultuur is Brooklyn de ideale wijk.

Manhattan

Manhattan is misschien wel het meest bekende stadsdeel van de wereld. Er wonen meer dan anderhalf miljoen mensen en het is het financiële centrum van de westerse wereld. Veel grote internationale bedrijven hebben in Manhattan hun hoofdkantoren gevestigd. Ook de Amerikaanse beurs is er gevestigd, waar dagelijks gehandeld wordt in de grootste aandelen. Naast het financiële karakter is Manhattan ook bekend vanwege Central Park en de grote hoeveelheid wolkenkrabbers. De stad leeft ook op omdat er veel internationale studenten zijn die de belangrijke universiteiten bezoeken en daar hun studies volgen. Ook veel musea en culturele belangrijke evenementen vinden hun heil in Manhattan. In een paar zinnen is dit stadsdeel eigenlijk niet te beschrijven. Mensen die verhuizen naar Manhattan zijn op zoek naar avontuur, actie, spanning en succes.

Queens

Queens is het grootste stadsdeel van New York en heeft de grootste etnische diversiteit van de stad. Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Queens. Het is namelijk oorspronkelijk een collectie dorpjes die zijn gesticht door Nederlandse ontdekkingsreizigers. Queens heeft een goede middenklasse als bewoners en biedt ruimte voor een van de belangrijkste luchthavens van de wereld: JFK airport.

Staten Island

Staten Island is het kleinste onderdeel van de stad. Het is verbonden met Manhattan door de populaire Staten Island Ferry. Jaarlijks komen er duizenden toeristen aan boord van deze Ferry en hij geldt hiermee als belangrijke toeristische attractie. In Staten Island is het ook goed vertoeven voor de natuurliefhebber. Met meer dan 25 vierkante kilometer aan Staten Island Greenbelt is er voldoende groen te vinden in de stad.

Weet je al naar welk stadsdeel je gaat verhuizen?

Vergeet dan niet om tijdig verhuisoffertes aan te vragen! Zo weet je zeker dat je op tijd een verhuisbedrijf vindt dat helemaal past bij jouw verhuizing.

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisoffertes kun je veel op je verhuizing naar New York besparen. Het helpt je ook om hét geschikte verhuisbedrijf te vinden. Wij doen vrijblijvend het uitzoekwerk voor je, jij hoeft de offertes alleen maar te vergelijken en een keuze te maken! Hoe klinkt dat?

De gemiddelde kosten van leven

Om een meer duidelijker beeld te krijgen van de kosten van levensonderhoud in New York hebben wij hieronder een tabel gemaakt om de prijzen te vergelijken tussen Amsterdam en New York. Let op! Deze prijzen zijn gedateerd en komen uit 2017. De huidige prijzen kunnen dus afwijken. 

Product/DienstAmsterdamNew York
Maaltijd restaurant€ 15,00€ 16,97
Menu McDonald’s€ 8,00€ 7,54
Cappuccino€ 2,74€ 4,00
Melk 1 liter€ 0,96€ 0,97
Brood 500 gram€ 1,52€ 3,35
Kip 1 kilo€ 8,20€ 10,44
Appels 1 kilo€ 2,47€ 5,03
Fles wijn€ 7,00€ 14,15
Bier 0.5 liter fles€1,11€ 2,36
Ticket OV€ 2,90€ 2,59
Benzine 1 liter€ 1,55€0,64

💬 Sirelo’s TIP: Schrik niet van de prijsverschillen, men verdient in New York aanzienlijk meer dan in Nederland.

Nederlanders in New York

Verhuizen naar New York is populair onder expats, het is altijd al een stad van immigranten geweest. Een handig middel om expats te vinden in New York is via Internations, hier vind je expats die naar New York zijn verhuisd per staat. Ook vind je hier handige tips en informatie over het leven in New York.

Ook vind je in New York veel Nederlanders! Je hebt twee soorten “groepen” in New York: De Nederlandse Club en een mailinglist in New York georganiseerd door NLBorrels.com. De laatste is voor iedereen, de Nederlandse Club is meer voor de “elite” zoals bankiers en mensen met andere hoge functies. Via de mailinglist kom je in aanraking met mensen uit alle beroepsgebieden, en het is toegankelijk voor elke Nederlander in New York.

Studeren in New York

Vooral door de goede universiteiten in New York, het fenomenale uitgaansleven en de goede faciliteiten trekken veel studenten naar New York. Maar ook de samenwerkingsprogramma’s van sommige Nederlandse universiteiten en hogescholen zorgen er voor dat veel studenten verhuizen naar New York. Er zijn ook beurzen aan te vragen vanuit de overheid en sommige bedrijven bieden scholarships aan. Zij kunnen studenten er bij helpen om hun dromen na te jagen. Hierbij is het wel zaak dat je goed kunt vertellen waarom jij die scholarship verdient en wat je precies wil gaan doen in New York.

Overige zaken: Rijbewijs, verzekeringen en meer

Je bent aangekomen in de Big Apple en je bent ingetrokken in je woning. Wat nu? Er komen nog zo veel meer dingen kijken. Wij hebben een lijstje gemaakt voor dingen die je niet moet vergeten de eerste weken in New York!

 • Zorg er voor je een MetroCard heb voor het openbaar vervoer;
 • Een bankrekening is altijd handig;
 • Het hebben van een mobiel netwerk op je telefoon is ook altijd gewenst;
 • Een zorgverzekering;
 • Zorg er voor dat je contact hebt met een tandarts voor je jaarlijkse controles;
 • Ook een huisarts achter de hand hebben wordt aangeraden;
 • Een sportabonnement voor de sport liefhebbers;
 • Zorg voor een geldig rijbewijs geldig in de Verenigde Staten, hiervoor moet je opnieuw een examen doen.

Namens het Sirelo team wensen we je een voorspoedige verhuizing! Wil je zeker weten dat je goed voorbereid bent? Lees dan ook de onderstaande artikelen.