Ontvang 5 gratis offertes voor jouw container verhuizing
Bespaar vandaag nog!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Container verhuizen naar het buitenland

Kosten, verhuisbedrijven, tips en meer

Featured image

Veel verhuizingen naar het buitenland worden uitgevoerd met een zeecontainer, ook wel verhuiscontainer genoemd. Ga jij internationaal verhuizen en ben je benieuwd welke container jij nodig zult hebben en wat de kosten zijn? Sirelo helpt je verder. Je vindt hier de kosten van een container verhuizen naar het buitenland, de containerformaten en nog veel meer. Lees snel verder of ontvang direct op maat gemaakte offertes voor jouw container verhuizing!

Container verhuizen buitenland

Verhuis je naar het buitenland? Doorgaans wordt een internationale verhuizing uitgevoerd met een (zee)container. Dit is afhankelijk van de bestemming, maar het is erg aannemelijk dat ook voor jouw verhuizing een container gebruikt zal worden. Veel verhuisbedrijven bieden tevens de mogelijk om een container bij je woning te plaatsen, die je vervolgens zelf inlaadt. Het verhuisbedrijf zal dan vervolgens het transport naar het buitenland regelen. Tot slot kunnen containers ook gebruikt worden als tijdelijke opslag.

💬 Sirelo’s TIP: Op deze pagina vind je veel informatie over een container verhuizing naar het buitenland, maar voordat we verdergaan: Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf om een container naar het buitenland te verhuizen? Dan kun je direct vrijblijvend internationale verhuisbedrijven vergelijken door hier te klikken. Dit scheelt je tijd én geld!

Wat kost een container naar het buitenland verhuizen? 🌏

Een container naar het buitenland verhuizen kost gemiddeld tussen de € 4.700 tot € 8.100. De kosten van een full-service verhuizing zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, daarom kijken we nu enkel naar de container transport prijzen. Deze worden grotendeels bepaald door de te overbruggen afstand en de grootte van de container (20 ft of 40 ft).

Benieuwd naar de kosten? De tarieven van een container verhuizing naar ’t buitenland vind je in de onderstaande tabel.

Internationaal verhuizen container: kosten

De gemiddelde kosten van een 20 ft en 40 ft container naar het buitenland verschepen, per bestemming.

Container verhuizen naar20ft (€)40ft (€)
Engeland€3.625 – €4.500€5.500 – €8.000
Spanje€4.625 – €6.125€6.500 – €8.625
Curaçao€6.700 – €9.375€8.600 – €11.250
Amerika€7.000 – €7.815€9.375 – €10.000
Canada€5.875 – €6.250€8.125 – €9.815
Zuid-Afrika€4.375 – €4.940€9.000 – €9.315
Australië€6.190 – €6.750€9.815 – €10.125
Nieuw-Zeeland€6.500 – €7.690€8.565 – €9.440
China€6.500 – €7.690€7.315 – €7.875
Singapore€5.000 – €5.250€7.125 – €7.690
Griekenland€4.940 – €5.000€6.750 – €7.500
Cyprus€4.500 – €4.875€6.250 – €6.750

💡 Let op. Bovenstaande tabel laat slechts landen zien waar de verhuiscontainer per vrachtschip heen verscheept wordt. Containers worden uiteraard ook gebruikt voor verhuizingen die via het vasteland gedaan worden, en zelfs voor verhuizingen binnen Nederland kunnen containers ingezet worden. Voor de tarieven van verhuizingen naar het buitenland via wegtransport, kun je hier terecht.

Benieuwd wat jouw container verhuizing zal gaan kosten? 🔍

Iedere container verhuizing kent een ander prijskaartje omdat de kosten van verschillende factoren afhangen. Wil je weten wat jouw verhuizing precies zal gaan kosten? Snappen we! Met ons gratis offerteformulier ontvang je vijf verhuisoffertes van professionele verhuisbedrijven. Door deze te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt en weet je zeker dat je inboedel straks in goede handen is.

Transport kosten van naar
20ft container
40ft container

💬 Sirelo’s TIP: Een container naar het buitenland verhuizen doe je niet dagelijks. Neem daarom echt de tijd om meerdere partijen met elkaar te vergelijken. Zo bespaar je al snel honderden euro’s, maar heb je ook voldoende tijd om een verhuisbedrijf te kiezen dat écht bij je verhuizing past.

Hoeveel m3 past er in een verhuiscontainer?

Er zijn vele soorten verhuiscontainers. De meest voorkomende containers voor internationale verhuizingen zijn de 20 ft en 40 ft container. In de onderstaande tabel vind je hoeveel kubieke meters er in ieder formaat container past.

Formaat verhuiscontainer (ft)Volume (m3)
810
1016
2033
3049
4067
4583

Inboedel verhuizen naar het buitenland: welke container heb ik nodig?

Stap 1 om het formaat container voor jouw verhuizing te kunnen bepalen, is het berekenen van het volume van jouw inboedel. Met Sirelo’s Verhuis volume calculator bereken je dit snel en eenvoudig in kubieke meters (m3).

Heb je het volume berekend? Dan weet je door de bovenstaande tabel welke container voor jouw verhuizing nodig is. Je kunt op basis van deze informatie direct verhuisoffertes aanvragen en vergelijken.

💬 Sirelo’s TIP: Hou er rekening mee dat het totale volume dat in een container zou moeten passen, vaak meer is dan wat jij daadwerkelijk in een container kwijt kunt. Voor commerciële vrachten passen goederen perfect op elkaar maar jouw inboedel is helaas niet gemaakt om perfect in een container te passen. Denk bijvoorbeeld aan je onhandig grote hoekbank, antieke salontafel of een piano. Deze stapel je niet zomaar op elkaar om die 20 ft container vervolgens te sluiten met exact 33 kubieke meter aan inboedel. Reken dus altijd op minimaal enkele kubieke meters die onbenut zullen blijven in de container.

Hoeveel past er in een 20 ft container?

Een gemiddelde 1 tot 2-kamer woning past prima in een 20 ft container. Deze container is geschikt voor een eenpersoons- of tweepersoonshuishouden. Een eenpersoonshuishouden heeft gemiddeld een inboedel van 20 m3. Voor een tweepersoonshuishouden is dat gemiddeld 30 m3. Dit kun je allemaal kwijt in een 20 ft container:

Wat past er in een 20ft container wanneer je verhuist naar het buitenland?

Een 20 ft container verhuizen?

Verwacht je een 20 ft container nodig te hebben om jouw inboedel naar het buitenland te verhuizen? Ontvang hiervoor direct verhuisoffertes!

Wist je dat je al snel honderden euro’s bespaart door het vergelijken van prijzen van container verhuizingen? Katsjing! 💰

Wat past er in een 40 ft container?

Heb je een grotere woning en/of een groot gezin, dan heb je voor jouw verhuizing waarschijnlijk een 40 ft container nodig. Deze container is groot genoeg voor de inboedel van een gezin van 2 ouders en 2 kinderen. Gemiddeld heeft zo’n gezin een inboedel van 50 m3. Wanneer je een grotere inboedel naar het buitenland verhuist, dan kom je dus al snel uit om een 40 ft container.

Wat past er in een 40 ft container bij container verhuizing buitenland

Een 40 ft container verhuizen?

Heb je een 40 ft container nodig voor jouw verhuizing naar het buitenland? Ontdek dan direct wat dit kost en vergelijk verhuisbedrijven om de beste deal te vinden!

Verhuiscontainer naar het buitenland: Volledige container lading (FCL) of deellading (LCL)?

Wanneer je niet voldoende spullen hebt om een volledige container te vullen (of wanneer je simpelweg niet alles mee wíl nemen) dan kun je ook voor een deellading kiezen. Bij internationale verhuizingen wordt onderscheid gemaakt tussen een volledige container lading (FCL) en een deellading container (LCL). Het laatste wordt ook wel groupage transport genoemd en is vaak voordeliger.

Hoe werkt groupage transport wanneer je je inboedel per container naar het buitenland verhuist?

Bij groupage transport worden je spullen in een container naar het buitenland vervoerd waar tegelijkertijd ook de inboedel van anderen in vervoerd wordt. Een voorbeeld: jij wil verhuizen naar Curaçao en verhuist 5 kubieke meter. Dan zal het verhuisbedrijf de inboedels van andere klanten in dezelfde container verschepen. De voor- en nadelen hiervan?

👍🏻  Je betaalt bij groupage transport (LCL) alleen voor de kubieke meters die jij verhuist en niet voor de volledige verhuiscontainer. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder betaalt dan bij een volledige lading. Daar houden we van!

👎🏻  De kans is groot dat je langer op je inboedel moet wachten; de container wordt pas verhuisd als deze volledig gevuld is. Reken dus op minimaal enkele weken voordat de container vertrekt richting jouw bestemming.

Ben je benieuwd wat een deellading zou kosten wanneer je een container naar het buitenland verhuist? De exacte kosten voor jouw verhuizing ontdek je door dit offerteformulier in te vullen!

Ontvang vrijblijvend offertes
Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar tot honderden euro's. Wat ga je verhuizen?

Een container voor de deur: Hoe regel je dit?

Bij een internationale verhuizing kun je ervoor kiezen om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen dat alles voor je verzorgt. Dat is één optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een container regelen en deze door een verhuis- of transportbedrijf laten vervoeren. Je hebt verschillende opties wanneer je een volledige container verhuist:

  • Port to Port: transport van haven A naar haven B. De container huur je zelf via een verhuurbedrijf en het transport laat je regelen door een of transportbedrijf;
  • Drop & Fill: er komt een container voor de deur die je zelf vult. Het transport van A naar B wordt geregeld door een verhuis- of transportbedrijf;
  • Door to Door: het verhuisbedrijf neemt alles uit handen. Van inpakken tot uitladen.

Wil je weten wat wij je zouden aanraden op basis van onze 18 jaar ervaring in de internationale verhuisbranche? Lees dan verder!

Het internationaal verhuizen van een container: ons advies

Bij Sirelo zouden we je altijd een door to door verhuizing aanraden waarbij het verhuisbedrijf de inboedel bij jou thuis ophaalt en in je nieuwe woning weer alles netjes op z’n plek zet. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duurder, maar doorgaans bespaar je jezelf veel tijd (en niet onbelangrijk: stress) door het uit te besteden. Daarnaast is een inboedel dusdanig inpakken en inladen dat het bestand is tegen internationaal transport een stuk lastiger dan het lijkt. En het laatste wat je wil, is je inboedel aantreffen met schade, het zijn immers je kostbare spullen die je vervoert. Wil je je container verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf? ⤵️

Vergelijk hier verhuisbedrijven die bij jouw verhuizing passen  >>

Kies je er toch voor om de container voor de deur te laten plaatsen en zelf te laden? Dan vind je hieronder onze tips.

Internationaal verhuizen: container voor de deur & zelf laden

Het is belangrijk een container op zo’n manier in te laden dat er zo min mogelijk kans is op schade. De container wordt internationaal vervoerd en zeker over zee kan dit er ruig aan toe gaan. Sirelo’s tips:

  • Verdeel het gewicht goed. Zet geen zware items op lichte items en zet breekbare items altijd bovenop;
  • Zorg ervoor dat de items goed in elkaar passen om verschuiving te voorkomen. Wanneer schuiven mogelijk is, zet dan alles vast om dit vooralsnog te voorkomen;
  • Gebruik stevige dozen en pak de verhuisdozen niet te vol in;
  • Vraag bij een internationaal verhuisbedrijf na welke verpakkingsmaterialen zij aanraden en bestel deze tijdig;
  • Verpak scherpe voorwerpen extra goed;
  • Stop karton tussen je meubels om krassen en deuken te voorkomen. Ook wanneer je de meubels ingewikkeld zijn in folie is het aanbevolen om karton te plaatsen tussen de items om kans op schade tot het minimum te beperken.

Container verhuizen naar ’t buitenland? 🌐

Ben je er klaar voor? Verhuizen per zeecontainer naar het buitenland is een avontuur. En hoe goed je alles ook regelt, er zijn altijd zaken waar je niet zo snel stil bij zou staan. We hebben daarom een handige checklist verhuizen naar het buitenland voor je gemaakt. Afvinken maar! Op zoek naar meer info? Lees dan de veelgestelde vragen of raadpleeg de artikelen hieronder, die we speciaal voor jou hebben geselecteerd.

Veelgestelde vragen

Wat kost een verhuiscontainer huren?

Hoeveel kost het om naar het buitenland te verhuizen?

Wat kost een zeecontainer vervoeren naar Spanje?

Kan ik zomaar verhuizen naar het buitenland?