Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Curaçao

Featured image

Overweeg jij het koude Nederland te verruilen voor het zonnige Curaçao? Je bent niet de enige: ruim 6.000 Nederlanders (en counting!) wonen inmiddels op dit prachtige eiland. Ben je benieuwd wat verhuizen naar Curaçao zal kosten of ben je op zoek naar informatie? Dan ben je op de juiste plek beland!

Hoeveel kost een verhuizing naar Curaçao?

Een gemiddelde inboedel verhuizen naar Curaçao kost tussen de € 6.000 tot € 7.500. Voor dit bedrag verhuis je een 20 ft container van Nederland naar Curaçao, wat neerkomt op ongeveer 30 kubieke meter aan inboedel. Verhuis je meer of minder dan dit? Check dan in de tabel hieronder wat jouw verhuizing ongeveer zal kosten.

De grootteGemiddelde kosten
20 ft container (33 m3 inhoud)€ 6.000 – € 7.500
40 ft container (68 m3 inhoud)€ 7.000 – € 9.000
Een deellading, per 1 m3€ 225 – € 300

Let op: de tarieven in de bovenstaande tabel betreffen dus een door-to-door verhuizing, maar overige diensten als het inpakken van verhuisdozen en bijvoorbeeld een verzekering zijn nog niet inbegrepen!

De kosten van verhuizen naar Curaçao worden onder andere bepaald door:

  • Het volume van de inboedel in m3;
  • De afstand in km tussen je woning in Nederland en die in Curaçao.

Wil je slechts een klein deel van je inboedel verhuizen naar Curaçao en overweeg je een deellading, ook groupage transport genoemd? Dan vind je daarover hier meer info. Het voordeel van groupage transport naar Curaçao is dat je veelal goedkoper uit bent.

💬 Sirelo’s TIP: Meer over de prijsopbouw van een internationale verhuizing vind je hier!

De exacte kosten van jouw verhuizing naar Curaçao

Wil je, naast een schatting, ook de exacte kosten weten van jouw verhuizing? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres! Gebruik het onderstaande formulier om vrijblijvend offertes te ontvangen. Wij gaan dan op zoek naar passende verhuisbedrijven, zo bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing én weet je zeker dat je een geschikt verhuisbedrijf vindt.

Benieuwd wat jouw verhuizing naar Curaçao gaat kosten?
Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar tot honderden euro's!

Internationale verhuisbedrijven

Wanneer je gebruik maakt van onze vrijblijvende vergelijkservice, dan selecteren wij maximaal 5 internationale verhuisbedrijven die bij jouw verhuizing passen. Wil je liever zelf een offerte aanvragen per verhuisbedrijf? Ook dat is mogelijk bij Sirelo. We zetten 3 goed beoordeelde verhuisbedrijven voor je op een rijtje.

Windmill Forwarding

Atlas International Movers

Derksen verhuizingen

💬 Sirelo’s TIP: Sta je op het punt om een verhuisbedrijf te kiezen voor je verhuizing naar Curaçao? Raadpleeg dan altijd eerst ervaringen van anderen. Lees reviews op verschillende platformen. Zo voorkom je dat je met de verkeerde partij in zee (of overzee) gaat.

Kan ik verhuizen naar Curaçao?

Iets dat veel Nederlanders zich afvragen: kan ik als Nederlander op Curaçao wonen? Het antwoord daarop is ja, dat kan! Wel heb je na een verblijf van 6 maanden een verblijfsvergunning nodig.

Omdat Curaçao onder het Koninkrijk der Nederlanden valt, kun je als Nederlander relatief makkelijk naar Curaçao verhuizen. In het stappenplan hieronder lees je hoe je dit aanpakt.

Emigreren naar Curaçao stappenplan

Stap 1. Je schrijft je uit in Nederland. Dit doe je bij het bevolkingsregister van je gemeente. Vergeet hierbij niet te vragen naar het bewijs van uitschrijven, deze heb je later nodig.

Stap 2. Je vertrekt richting Curaçao. Wanneer je hier bent, moet je in het bezit zien te komen van een ‘Verklaring van Rechtswege’. Deze vraag je aan door de volgende documenten voor te leggen:

  • Geboorte-uittreksel;
  • Afschrift van je huwelijksakte of geregistreerd samenlevingscontract, of indien dit niet van toepassing is een bewijs van burgerlijke staat;
  • Een bewijs van goed gedrag.

Ook moet je beschikken over voldoende geld en dit aantoonbaar kunnen maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een arbeidsovereenkomst van je (nieuwe) werkgever op Curaçao te laten zien, of een bankstatement.

Stap 3. Je schrijft je in bij het lokale bevolkingsregister op Curaçao. Dit doe je door alle bovenstaande documenten en je verkregen Verklaring van Rechtswege mee te nemen.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je meer weten over de verblijfsvergunning voor je kunt verhuizen naar Curaçao? Lees dan hier verder.

Gefeliciteerd! Hierna ben je officieel inwoner van Curaçao 🎉

Zoals je ziet, is het proces van emigreren naar Curaçao de lastigste niet. Het zijn voornamelijk documenten die je vanuit Nederland bij je moet hebben, om vervolgens een verblijfsvergunning te krijgen. Geen lastig visumproces en dat maakt verhuizen naar Curaçao nóg aantrekkelijker, als je het ons vraagt!

Overtuigd? Naast de verblijfsvergunning regelen en het verhuizen van een container naar Curaçao, komt er bij een internationale verhuizing nog het een en ander kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat betekent de emigratie voor mijn uitkering(en) en pensioen?
  • Wat te doen met mijn zorgverzekering?
  • Waar ben je belastingplichtig na het verhuizen naar Curaçao?

Enzovoort. Genoeg zaken waar je zelf waarschijnlijk niet direct bij stil zou staan. Sirelo’s checklist voor verhuizen naar het buitenland komt hierbij goed van pas, deze vind je hier. ✔️

Verhuizing naar Curacao

Vind een verhuisbedrijf Curaçao

Het verschepen van je inboedel naar de andere kant van de wereld is niet niks, het betreft immers dierbare spullen die je gedurende je hele leven hebt verzameld. Zorg daarom dat je met een betrouwbaar verhuisbedrijf in zee gaat, of beter gezegd: overzee 😉 Vergelijk via onze gratis offertedienst tot vijf betrouwbare internationale verhuisbedrijven en voorkom zo dat je de verkeerde keuze maakt!

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het aanvragen van verhuisoffertes, maar wil je wel al voorbereidingen treffen? Begin dan met het berekenen van het volume van je inboedel in kubieke meters door hier te klikken.

Naar Curaçao verhuizen: dít moet je weten

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het op Curaçao altijd lekker weer is. 😉 Maar, wist je dít al over het wonen op Curaçao?

🍅 Boodschappen zijn, vergeleken met Nederland, vrij duur.
Op Curaçao kan men slecht aan verse producten komen en dat betekent dat vrijwel alles geïmporteerd moet worden. Verhuizen naar Curaçao betekent dus helaas ook duurdere boodschappen.

💰 Men betaalt op Curaçao met guldens.
Ondanks dat de Euro ook op veel plekken geaccepteerd wordt, is het bij een emigratie aan te raden om je valuta om te wisselen – in euro’s betaal je veelal meer dan wanneer je in guldens betaalt.

🗣️ De voertaal op Curaçao is Papiaments.
Dit is een mengeling van Portugese, Afrikaanse, Spaanse, Nederlandse en Zuid-Amerikaanse inheemse talen. Spreek je (nog) geen Papiaments? No worries! Met Nederlands en Engels moet je ook prima uit de voeten kunnen.

🏝️ Sinds oktober 2010 bestaat het Koninkrijk der Nederlanden uit vier landen: Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten.
Na het verhuizen naar Curaçao zeg je dus niet meer: ‘Ik woon op de Nederlandse Antillen’, want Curaçao is officieel is een land geworden!

🇳🇱  Na het emigreren naar Curaçao hoef je niet bang te zijn om geen Nederlanders meer te zien.
Er wonen op het eiland ruim 150.000 mensen, waarvan ruim 6.000 Nederlanders. Verder wordt het aantal nationaliteiten op het eiland geschat op 107 – wow!

🥁 Curaçao betekent muziek.
Het is de muziek die Curaçao meertalig heeft gemaakt. Je bent op het eiland eigenlijk altijd omringd door muziek.

Mi ta Hulandes

Zie jij jezelf dit al zeggen na het verhuizen naar Curaçao? Dan ben je mentaal dus goed voorbereid op je emigratie! We hebben de onderstaande artikelen voor je geselecteerd om je verder klaar te stomen voor dit avontuur. Ayo!