Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

FIDI en 't FAIM-certificaat

Featured image

Een internationale verhuizing neemt veel tijd en energie in beslag. Bovendien kan het ook een avontuurlijke, maar ook een stressvolle opgave zijn. Daarom is het handig om een verhuisbedrijf in te schakelen die daarvoor geschikt en ervaren is. Dat is te onderscheiden door het verhuiskeurmerk FIDI. In dit artikel leggen we je uit wat FIDI is en waarom het een essentieel keurmerk is in de verhuisbranche.

Wat is FIDI?

Logo of FIDI FIDI (Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux) is één van de grootste wereldwijde alliantie van internationale verhuisbedrijven. De organisatie is opgericht in 1950 en heeft wereldwijd meer dan 550 leden verspreid over 100 landen. Deze leden zijn verhuisbedrijven die op de hoogste kwaliteit zijn geselecteerd. De toelatingseisen zijn zowel operationeel, financieel en administratief streng opgesteld om lid te worden. Hierdoor ben je verzekerd dat een FIDI-verhuisbedrijf gespecialiseerd is in kwalitatief hoogstaande internationale verhuizingen.

FAIM-certificaat

FAIM Logo Het FAIM-certificaat (FIDI Accredited International Mover) is de strengste en meest uitgebreide kwaliteitsnorm voor de internationale verhuisbranche. Verhuisbedrijven dienen een FAIM-certificaat te behalen om lid te zijn van FIDI. Dit wordt regelmatig door Ernst & Young onafhankelijk gecontroleerd, om te zorgen dat elke FIDI-partner aan dezelfde hoge normen voldoet. Dit is op operationeel, financieel en administratief gebied.

Vereisten voor een FIDI-lidmaatschap

Om in aanmerking te komen om lid te worden van FIDI, moet elk bedrijf aan dezelfde criteria houden. Zo is het zeker dat alle verhuisbedrijven dezelfde hoge kwaliteitsnormen hebben. De verhuisbedrijven moeten voldoen aan meer dan 200 kwaliteitseisen die onderstaande aspecten overkoepelen:

  • Controle op operationele diensten en kwaliteitsprocedures;
  • Werken met leveranciers van dezelfde hoge normen;
  • Houden aan strikte omkoping, corruptie en antitrust eisen;
  • Aantonen van strenge gegevensbescherming en internationale nalevingsregels;
  • Beoordeling van jaarlijkse jaarrekening door een onafhankelijke auditor.

Deze kwaliteitscriteria worden elke drie jaar opnieuw gecontroleerd en daarnaast wordt jaarlijks een financiële audit uitgevoerd door Ernst & Young.

Waarom verhuizen met een FIDI-verhuisbedrijf?

Wanneer je verhuizing wordt gedaan door een FIDI-partner, ben je verzekerd van een kwalitatief hoge verhuizing van begin tot eind. Je betaalt wel iets meer dan de goedkoopste aanbiedingen van andere verhuisbedrijven, maar het voorkomt wel dure fouten die gemaakt kunnen worden. Daarnaast creëer je ook een stukje rust in je hoofd, omdat je weet dat de verhuizing goed uitgevoerd zal worden zonder uitdagingen.
Daarnaast bieden de meeste FIDI-affiliaties ook een scala aan extra diensten voor als je naar het buitenland verhuist. Dit kan erg handig zijn en soms zelfs belangrijk voor jouw gezin. Dat zijn:

  • Helpen met het zoeken van een nieuw huis;
  • Zoeken voor een nieuwe school voor de kinderen;
  • Regelen van visa en immigratiediensten;
  • Huisdieren ook meeverhuizen naar de bestemming;
  • Leren van de nieuwe taal en culturele trainingen.

Gezondheidszorg in Amerika

Hoe kan ik een FIDI-verhuisbedrijf vinden?

Een verhuisbedrijf vinden die aangesloten zit bij FIDI is heel eenvoudig. Op de websitepagina “Vind een Vind een FIDI-partner” kun je FAIM-gecertificeerde verhuisbedrijven vinden over de hele wereld. Je kunt ook de filter aanzetten om alleen verhuisbedrijven in Nederland te zoeken.

Tot slot..

Dit is het einde van het artikel. We hopen dat je een beter beeld hebt over FIDI en hoe streng de normen zijn om lid te worden. Volgende keer als je een verhuisbedrijf benadert die een FIDI-keurmerk heeft, dan zit je goed 😉. Naast FIDI zijn er natuurlijk ook andere verhuisverenigingen met hun eigen normen en waarden. Meer daarover kun je hieronder vinden.