Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Erkende Verhuizers

Op deze pagina vind je alles over de brancheorganisatie ‘Erkende Verhuizers’. Zo kun je lezen wat Erkende Verhuizers zijn, waar ze aan moeten voldoen, het verschil met een ‘normaal’ verhuisbedrijf en wat de kosten voor een Erkende Verhuizer zijn.

Wat zijn ‘Erkende Verhuizers’?

Erkende Verhuizers zijn simpelweg verhuisbedrijven die zich hebben aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Dit is landelijk gezien de meest populaire brancheorganisatie in de verhuiswereld in Nederland. Ondanks het feit dat dit niet gelijk betekent dat een Erkende Verhuizer beter is dan een ander bedrijf, geeft de brancheorganisatie je wel enkele garanties. Later meer hierover.

Waar een Erkende Verhuizer aan moet voldoen

Om Erkend Verhuizer te worden dient een verhuisbedrijf minimaal 2 jaar te bestaan. Een verhuizer wordt daarnaast onafhankelijk getoetst op verschillende eisen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit. Meer hierover vind je hier.

Het verschil tussen Erkende Verhuizers en bedrijven die niet ‘erkend’ zijn

Een verhuizer die is aangesloten bij deze organisatie is niet per se beter dan een verhuizer die niet bij de brancheorganisatie zit. Er zijn echter wel enkele verschillen. Wanneer je kiest voor een Erkende Verhuizer heb je namelijk wel enkele garanties die je bij sommige andere bedrijven wellicht minder of niet hebt. Zo krijg je een uitgebreide verhuisverzekering. Je inboedel is dan automatisch verzekerd tot een bedrag van €100.000. Voor de algemene voorwaarden van deze verzekering raden we je aan om de website van de Erkende Verhuizers te bezoeken.

Naast de verzekering heb je met een Erkende Verhuizer ook een ‘verhuis garantie‘. Dit betekent dat, wanneer een verhuisbedrijf bijvoorbeeld failliet gaat nadat je deze hebt geboekt, je verhuizing automatisch door een andere Erkende Verhuizer uitgevoerd zal worden. Zo zorg je er voor dat je alsnog kunt verhuizen, uiteraard tegen dezelfde prijs als voorheen afgesproken.

Tot slot biedt de brancheorganisatie een ‘aanbetalingsgarantie’. Dit betekent dat de organisatie garant zal staan voor je aanbetaling indien een bedrijf failliet gaat of iets dergelijks. De organisatie zal je dan maximaal €1.000 vergoeden.

Wat kost een Erkende Verhuizer?

Dit is een vraag die we veel krijgen, maar een vraag die helaas lastig te beantwoorden is. Ieder verhuisbedrijf heeft zijn eigen prijzen en die kunnen soms erg variëren. Veel mensen denken vaak dat een Erkende Verhuizer sowieso duurder is dan een ‘normaal’ verhuisbedrijf. Dit is echter niet altijd het geval. Een Erkende Verhuizer moet vaak echter wel aan kwaliteitsstandaarden voldoen wat kan resulteren in een iets hogere prijs. Om erachter te komen wat een Erkende Verhuizer kost raden wij je aan om in het ledenregister van de organisatie te kijken. Hier vind je alle Erkende Verhuizers in Nederland. Neem contact op met deze bedrijven voor tarieven.

Klik op een van de volgende links voor meer informatie over verhuizen of voor informatie over branche verenigingen.