Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Spanje

Featured image

Ga je verhuizen naar Spanje? Dan woon je straks in een heerlijk klimaat en heb je nooit meer haast. Arriba! Bij een emigratie naar Spanje moet er veel geregeld worden en als geen ander weten we dat het even door de zure tapas heen bijten is. Maar het is het waard! Op Sirelo vind je wat de verhuizing gaat kosten en meer, dus lees snel verder.

Wat kost een verhuizing naar Spanje?

Het verhuizen van een gemiddelde inboedel naar Spanje kost tussen de €4.400 en €7.200. De kosten kunnen sterk uiteenlopen en de twee belangrijkste factoren zijn hierbij het volume van de inboedel en de afstand van A naar B.

Verder maakt het type vervoer een verschil. Verhuis je naar een Spaans eiland? Dan zal de verhuizing per container gebeuren. Ook een verhuizing over het land kan natuurlijk per container gedaan worden, maar dan zal er geen containerschip aan te pas komen. En daar wordt je portemonnee blij van! Het is dus niet alleen de afstand, maar ook de bestemming en het bijbehorende type vervoer dat voor een hogere prijs kan zorgen.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je direct weten wat jouw verhuizing naar Spanje precies zal kosten? Klik dan hier voor vrijblijvende verhuisoffertes.

Gemiddelde kosten verhuizen naar Spanje

In de onderstaande tabel geven we je een indicatie van de prijs voor een verhuizing van Nederland naar Spanje op basis van het volume van de inboedel.

Soort verhuizing naar SpanjeGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€ 3.400 tot € 4.100
2 slaapkamer woning€ 3.900 tot € 4.400
3 slaapkamer woning€ 4.300 tot € 6.500

Let op: de grootte van jouw inboedel wordt door de verhuisbedrijven berekend in kubieke meters. Dit kun je ook gemakkelijk zelf doen met Sirelo’s Verhuis volume calculator. Wanneer je dan offertes aanvraagt, kunnen verhuisbedrijven binnen no time jouw offerte klaar hebben.

Wat gaat jouw verhuizing naar Spanje kosten?

De bovenstaande tabel geeft een indicatie van de kosten, maar als geen ander snappen we dat je ook graag de exacte kosten van jouw verhuizing wil weten. Hier kom je achter door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het onderstaande formulier.

Verhuizen naar Spanje? Ontdek wat jouw verhuizing gaat kosten!
Klik op de grootte van jouw inboedel en vergelijk gratis 5 offertes

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisbedrijven kun je veel besparen op de kosten van je verhuizing. Daarnaast helpt het ook om een verstandige keuze te kunnen maken. Ben je eerst benieuwd welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Spanje? Lees dan verder!

Verhuisbedrijf Spanje 🚚

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisbedrijven kunt vergelijken voor je verhuizing naar Spanje, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een offerte aanvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. Kuiper de Internationale Verhuizer

2. Smilda & Zn Removals

3. Van der Ent Top Movers

Deze verhuisbedrijven hebben stuk voor stuk een topscore op basis van onafhankelijke reviews. Daarnaast zijn ze allemaal gespecialiseerd in verhuizingen van Nederland naar Spanje. Je weet bij deze verhuizers dus zeker dat je inboedel in veilige handen is! Meer verhuizers bekijken met deze expertise? Deze vind je op de pagina Verhuisbedrijf Spanje.

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen?

We hebben goed nieuws voor je: met de Nederlandse nationaliteit kun je in Spanje gaan wonen zonder visum of verblijfsvergunning. Door het Schengen verdrag hoef je niets aan te vragen voor je emigreert. Wanneer je beschikt over de Nederlandse nationaliteit, dan is een emigratie naar Spanje dus relatief simpel. Je mag je voor onbepaalde tijd in Spanje vestigen.

De emigratie staat vast. Wat nu?

Wanneer je definitief hebt besloten te emigreren naar Spanje, vraag je je wellicht af hoe je dit nu daadwerkelijk kunt realiseren. Ondanks dat er geen visum nodig is voor deze emigratie, komt er nog wel het een en ander bij kijken. We helpen je hierbij graag op weg en beginnen bij een aantal zaken die je in Spanje dient te regelen:

 • Het inschrijven in het bevolkingsregister. Je vraagt een residencia aan en hiermee meld je je aan als officiële inwoner van Spanje.
 • Het aanvragen van een identificatienummer voor buitenlanders. Zonder dit zogeheten NIE-nummer kun je geen huis kopen of andere belangrijke zaken regelen. Hieronder lees je hoe dit in zijn werking gaat.

Hoe kan ik een NIE aanvragen in Spanje?

Bij een verblijf langer dan drie maanden moet je je inschrijven bij het Oficina de Extranjeros of de Comisaria de Policia in de provincie waar je woont. Hier kun je je Certificado de Registro, ofterwijl je verklaring van inschrijving, aanvragen. Zorg ervoor dat je al je documenten meeneemt, zoals meerdere kopieën van je (geldige) paspoort en ingevulde inschrijfformulieren. Daarnaast wordt er gevraagd om aan te tonen dat je genoeg financiële middelen hebt om je verblijf te bekostigen.

Het aanvragen van het NIE-nummer is dus noodzakelijk en heeft een zelfde soort functie als het burgerservicenummer (BSN) in Nederland. Wanneer je in het bezit bent van het NIE-nummer, kun je de volgende zaken regelen:

 • Het kopen van een woning;
 • Het openen van een bankrekening;
 • Het afsluiten van abonnementen en verzekeringen.

Verhuizen van Nederland naar Spanje

Emigreren naar Spanje: checklist

Emigreren is een avontuur dat veel voorbereiding en onderzoek vereist. Gelukkig is Spanje onderdeel van de EU en dit maakt het proces van emigreren net even iets makkelijker. Er staat je een spannende, maar lonende ervaring te wachten! Het NIE-nummer hebben we al besproken. Om het verhuizen naar Spanje soepeler te laten verlopen, hebben we ook nog een handige checklist voor je samengesteld.

 • Kies de locatie. Voordat je met de emigratie begint, moet je beslissen in welke stad of regio in Spanje je wil wonen. Als je nog niet eerder in het land bent geweest, raden we aan om onderzoek te doen en verschillende steden/regio’s te bekijken voordat je tot een definitieve beslissing komt.
 • Vraag een DigID aan als je deze nog niet hebt. Zowel voor administratieve zaken hier in Nederland als in Spanje heb je deze straks nodig. In Spanje zal je dit veel rompslomp besparen, want het maakt zaken met de Nederlandse overheid een stuk eenvoudiger.
 • Neem contact op met de Spaanse ambassade. Vraag hier welke vereiste formaliteiten en documenten nodig zijn om naar Spanje te kunnen emigreren.
 • Zorg voor een geldig legitimatiebewijs. Check hoe lang deze nog geldig is, want doorgaans moet deze bij het inschrijven in Spanje nog minimaal 6 maanden geldig zijn (en bij voorkeur langer).
 • Ga na wat de emigratie voor je eventuele inkomen, pensioen, uitkeringen en toeslagen betekent. Ontvang je op dit moment bijvoorbeeld een AOW uitkering en/of toeslagen van de overheid? In sommige gevallen kun je deze behouden na het verhuizen naar Spanje. Informeer hier tijdig naar.
 • Ga tijdig op zoek naar huisvesting. Ons advies is hiervoor een makelaar in te schakelen, omdat hij of zij de markt goed kent en je kan adviseren en assisteren. De huizenmarkt is niet te vergelijken met die in Nederland, dus een makelaar inschakelen is de investering dubbel en dwars waard.
 • Vind een internationaal verhuisbedrijf. Nadat je een woning hebt gevonden, is het tijd voor het kiezen van een verhuisperiode en het vinden van een verhuisbedrijf.
  • In dit overzicht vind je de beste internationale verhuisbedrijven van Nederland met specialisme in Spanje.
 • Uitschrijven in Nederland en inschrijven in Spanje. Na de verhuizing zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden, zoals het uit- en inschrijven bij de gemeente.

Verder is het leren van Spaans en het verkopen of verhuren van je woning in Nederland natuurlijk ook aan de orde. Overweeg je je woning hier in Nederland te verhuren en zelf in Spanje te gaan wonen? Hou er dan rekening mee dat je mogelijk in beide landen belastingaangifte dient te doen. Informeer hiernaar bij de Belastingdienst en gebruik onze checklist om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet.

Verhuizen naar Spanje tips, kosten en checklist

Sirelo’s beste tips bij een emigratie naar Spanje

Alleen vorig jaar al hebben we ruim 800 mensen geholpen te verhuizen naar Spanje. Als je je dan bedenkt dat we dit al sinds 2004 doen, dan heeft het geen uitleg meer nodig dat we door de jaren heen aardig wat tips hebben verzameld van mensen die je voorgingen! We willen je deze zeker niet onthouden.

 • De meerderheid van de Spaanse bevolking spreekt geen Engels, zorg er dus voor dat je de basis van de Spaanse taal onder de knie hebt;
 • Het aanbod van woningen is niet overal even groot, in sommige plaatsen is er zelfs een tekort. Ga ruim voor aankomst al op zoek naar een woning om stress te voorkomen;
 • Controleer of al je reisdocumenten nog geldig zijn;
 • Een afspraak in Spanje is niet altijd een afspraak. En het afgesproken tijdstip kan best met een uurtje flexibel zijn. Of een dag. Of.. een week. De cultuur al even wennen worden, lees je dus goed in over de Spaanse cultuur zodat je niet voor verrassingen komt te staan;
 • Bezoek Spanje van tevoren voor een langere periode, zodat je een beter beeld hebt van het wonen in Spanje wanneer het geen vakantie is. Het laatste wat je wil is dat het je tegenvalt wanneer je er eenmaal definitief zit (al kunnen wij ons dat niet voorstellen.. het gebeurt echt!);
 • Informeer tijdig de Belastingdienst dat je gaat verhuizen naar Spanje;
 • Zorg ervoor dat je diploma’s geldig zijn in het buitenland;
 • Regel een overbruggingsverzekering zodat je alle tijd hebt om ter plaatse verzekeringen af te sluiten;
 • Zorg dat je in Spanje kunt aantonen dat je over genoeg financiële middelen beschikt.

Voor- en nadelen van emigreren naar Spanje

Voor een emigratie naar Spanje kunnen we eindeloos veel voordelen bedenken, maar dat neemt niet weg dat deze verhuizing ook nadelen kent. We zetten een aantal voor- en nadelen van deze emigratie voor je op een rijtje.

Voordelen

 1. Kosten van levensonderhoud. Over het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud in Spanje lager dan in veel andere Europese landen, waaronder Nederland. De prijzen voor voedsel, huur of hypotheek en dagelijkse benodigdheden zijn vaak gunstiger. Het leven wordt na je verhuizing naar Spanje dus een stukje goedkoper
 2. Een goed klimaat. Spanje staat bekend om zijn milde klimaat en vele zonuren. Dit betekent dat je kunt genieten van warme zomers en milde winters, wat ideaal is wanneer je graag buiten bent en van het strand wilt genieten.
 3. Geen gehaast leven meer. De Spaanse cultuur staat bekend om zijn ontspannen levensstijl. De mensen nemen de tijd om van het leven te genieten, waardoor er doorgaans een goede balans is tussen werk en vrije tijd. Dat betekent: minder stress en een hogere levenskwaliteit.
 4. Gezondheidszorg. Spanje kent uitstekende gezondheidszorg welke zich kenmerkt als toegankelijk én van hoge kwaliteit. Als inwoner van Spanje heb je recht op dezelfde gezondheidszorg als de Spaanse bevolking, inclusief gratis of betaalbare medische zorg. Dit is niet in ieder Europees land het geval, dus dit is een groot voordeel van emigreren naar Spanje.
 5. De prachtige natuur. Spanje kent prachtige landschappen met stranden, bergen, nationale parken en pittoreske dorpjes. Na je verhuizing heb je dus de mogelijkheid om te genieten van een adembenemende natuurlijke schoonheid en diverse recreatiemogelijkheden.
 6. Cultuur. Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met tal van historische bezienswaardigheden, festivals en tradities. Geniet van de Spaanse keuken, de flamenco, de architectuur en meer!
 7. Je bent als expat niet alleen. Onder expats neemt de populariteit van Spanje toe. Hierdoor ben je als expat in Spanje dus niet alleen en ontmoet je snel mensen die dezelfde stap hebben gezet.

Een emigratie is natuurlijk een persoonlijke beslissing en dus heeft iedereen zijn of haar eigen redenen en voorkeuren. De bovenstaande 7 voordelen zijn de dingen die wij bij Sirelo vaak voorbij horen komen. Voordat je de beslissing neemt om te emigreren naar Spanje, is het raadzaam om de voordelen tegen de nadelen op te wegen. Maar, wat zijn die nadelen dan zoal? Lees verder!

Emigreren naar Spanje

Nadelen

Hoewel emigreren naar Spanje veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan..

 1. De Spaanse taal. Spaans is de officiële taal in Spanje en als je de taal niet beheerst, kan dit communicatieproblemen opleveren. Zonder een basisbeheersing van de Spaanse taal, is het lastig om te integreren in de samenleving. Ook het regelen van zaken wordt dan een behoorlijke uitdaging. Het is daarom verstandig om voor vertrek al Spaans te leren.
 2. Een lagere werkgelegenheid. Spanje heeft, in tegenstelling tot Nederland, te maken gehad met economische uitdagingen en een hoge werkloosheid in verschillende regio’s. Het kan daarom moeilijk zijn om werk te vinden, vooral als je de taal niet (vloeiend) spreekt. Verhuis je naar Spanje na je pensioen? Dan is dit uiteraard geen probleem. Wil je echter in Spanje gaan werken? Onderzoek dan de arbeidsmarkt en bepaal wat jouw kansen zijn voordat je besluit te emigreren.
 3. Bureaucratie. Iets waar je in Nederland weinig mee te maken kreeg, maar dat zal in Spanje wel anders zijn. Het regelen van zaken zoals het verkrijgen van een verblijfsvergunning, het openen van een bankrekening of het registreren bij lokale instanties kan door de bureaucratie tijdrovend en verwarrend zijn. Stel je hier dus op in.
 4. Het is even omschakelen. Emigreren naar Spanje betekent dat je je moet aanpassen aan een andere cultuur, sociale normen en levensstijl. Anders dan wanneer je tijdelijk ergens op vakantie bent, vergt een emigratie echt aanpassingsvermogen. Tevens kost het tijd om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en je volledig thuis te voelen. Dit kan in het begin lastig zijn en kan gevoelens van isolatie of heimwee opwekken.
 5. De gezondheidszorg. We zien je denken: deze stond ook tussen de voordelen – en dat klopt! Hoewel Spanje over het algemeen een uitstekende gezondheidszorg heeft, kunnen er regionale verschillen zijn in de beschikbaarheid van medische voorzieningen. Voornamelijk in afgelegen gebieden of kleinere steden kan de toegang tot (gespecialiseerde) zorg beperkt zijn. Het is daarom belangrijk om dit aspect te overwegen, vooral als je op leeftijd bent en/of specifieke medische behoeften hebt.

Een snelle rekensom leert ons dat we meer voordelen dan nadelen hebben kunnen opnoemen. Echter verschilt dit per situatie: spreek je al Spaans? Dan is de taal geen nadeel meer voor jou. Hou je juist van het gehaaste leven in Nederland? Dan is het relaxte bestaan in Spanje voor jou geen voordeel. De bovengenoemde voor- en nadelen zijn dus per individu verschillende en de redenen  om naar Spanje te emigreren lopen erg uiteen. Volg vooral je hart!

Ben jij al zeker van de emigratie?

Vergeet dan niet om tijdig een verhuisbedrijf in te schakelen om je inboedel naar Spanje te laten verhuizen. Klik hieronder om vrijblijvend tot 5 verhuisoffertes te ontvangen van gespecialiseerde verhuisbedrijven.

Spullen verhuizen van Nederland naar Spanje: Vergelijk altijd verhuizers

Een verhuizing naar Spanje maak je waarschijnlijk maar één keer mee. De kans dat je al ervaring hebt met een internationaal verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar Spanje is dus klein. We raden je daarom aan om minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken.

Met vergelijken bedoelen we niet alleen de verhuisoffertes, maar check ook zeker de online reviews voor de betreffende verhuisbedrijven en bepaal hoe je je voelt bij de verschillende verhuizers. Dit bedrijf gaat immers al je dierbare bezittingen vervoeren en je wil voorkomen dat je met de verkeerde in zee gaat. Daarnaast wil je natuurlijk ook voorkomen dat je te veel betaalt. De tijd nemen om de verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken is dus een must.

Ons advies?

 1. Er zijn in Nederland een aantal bedrijven gespecialiseerd in de route Nederland-Spanje. Deze vind je hier. Zij kunnen door hun expertise vaak een betere prijs garanderen. Tevens weten ze ook precies waar ze rekening mee moeten houden in Spanje en kunnen ze jouw vragen in detail beantwoorden. Ons aanraden is dus om één van deze verhuizers te kiezen. Wij hebben deze verhuisbedrijven gelukkig in ons netwerk en we koppelen je graag aan hen via ons offerteformulier;
 2. Laat de prijs niet de doorslag geven. Je wil natuurlijk niet te veel betalen, dat snappen we. Maar het gevoel dat je bij een verhuisbedrijf hebt en de ervaringen van voorgaande klanten zeggen uiteindelijk meer over de kwaliteit die je van het verhuisbedrijf Spanje mag verwachten. Zeker wanneer je kostbaarheden laat verhuizen, is ons advies altijd om niet té prijsgericht te werk te gaan.

Ervaringen van mensen die naar Spanje zijn verhuisd

Bij Sirelo spreken we regelmatig mensen die via ons zijn verhuisd en hun ervaring willen delen met anderen. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die naar Spanje zijn verhuisd? Lees dan deze artikelen:

Wonen in Spanje

Het is geen geheim, voor veel Nederlanders zijn de goedkope huizen een goede reden om een huis te kopen in Spanje. Maar wat zijn andere redenen om te gaan wonen in Spanje? De meest vanzelfsprekende reden is natuurlijk wel het klimaat. In Nederland moeten we het doen met een waterig zonnetje in de lente en de zomer. In Spanje schijnt bijna het hele jaar door wel de zon. Ook de relaxte manier van leven spreekt veel Nederlanders aan. Meer lezen over Spanje? We zetten het een en ander voor je op een rijtje over het wonen in Spanje.

Cultuur

Wat typeert nu die relaxte manier van leven in Spanje? Het beste voorbeeld is waarschijnlijk bij iedereen al bekend: bijna overal in Spanje wordt Siësta gehouden. Tussen 2 en 5 uur gaat iedereen dan warm lunchen of een dutje doen. De meeste winkels zijn dan dus ook dicht. Alleen in de grotere steden zullen de grote winkelketens open blijven. Een ander voorbeeld zijn de flexibele tijden om te eten. In Nederland zijn we gewend om stipt zes uur te eten, in Spanje eten ze echter veel later. Daarnaast maakt het hun niet uit of dat 8,9 of 10 uur ’s avonds is.

De Spanjaarden eten ’s avonds ook veel lichtere maaltijden dan wij Nederlanders gewend zijn. Vaak wordt er dan tapas of een simpele sandwich gegeten, omdat de lunch veel uitgebreider is dan de Hollandse boterham. Wanneer er iemand jarig is of er iets gevierd wordt, eten de Spanjaarden uiteraard wel uitgebreid. Het is ook niet ongebruikelijk om een fles wijn bij het eten leeg te drinken of om te eindigen met een dessert. Dit gebeurd vrijwel altijd wanneer je bij iemand op visite bent.

Gastvrije Spanjaarden

De meeste Spanjaarden zijn erg gastvrij. In het openbaar wordt je vaak aangesproken door vreemden. Nummers uitwisselen of een uitnodiging ontvangen na het eerste contact is niet vreemd in Spanje. Dit zie je ook op het werk terug: op je eerste dag word je vaak al kussend begroet. Voor veel Nederlanders natuurlijk even wennen.

Natuurlijk zitten er niet alleen voordelen aan een relaxte levensstijl. Een bekend nadeel is dat allerlei zaken zo minder efficiënt geregeld worden. Indien je iets moet regelen, ben je vaak weken of maanden verder. Ook op zakelijk niveau zie je dit goed terug. De tijd die nodig is om een akkoord te bereiken is veel langer dan in Nederland. Dit heeft te maken dat Spanjaarden vertrouwen moeten winnen. Spanjaarden vinden het daarom belangrijk eerst een goede relatie op te bouwen.

Huizen in Spanje

De stijl van Spaanse huizen is waarschijnlijk bij veel Nederlanders wel bekend. In grote delen van Spanje kennen de huizen een Mediterrane stijl. Dit zijn dus grotendeels huizen met platte daken en lichte kleuren. In vergelijking met Nederland zijn er uiteraard ook meer huizen met een zwembad in de tuin. Vooral in de, wat landelijker gelegen gebieden, zie je dit veel terug. Spanjaarden houden ook erg van bloemen: veel gevels zijn ermee versierd en ook zie je veel bloemen staan in de voor-of achtertuin.

Wat kost een huis in Spanje?

Uiteraard zijn de kosten van een huis afhankelijk van waar je gaat wonen in Spanje. Ga je in de landelijker gelegen gebieden wonen, dan heb je al snel een villa voor 150.000 tot 250.000 euro. Echter, als je een zelfde soort villa koopt in het populaire Alicante, kun je al snel het dubbele kwijt zijn. Hetzelfde geldt uiteraard voor de grote steden als Valencia, Barcelona of Madrid. Je kunt er ook voor kiezen om een appartement of een penthouse te kopen: je bent dan goedkoper uit. Een luxe penthouse in de populaire regio van Valencia heb je al voor 89.000 euro.

Natuurlijk brengt het kopen van een huis meer extra kosten met zich mee dan huren. Er zijn dan ook genoeg mensen die er voor besluiten een huis, villa of appartement te huren in Spanje. Een villa in Málaga kun je al huren voor 550 euro per maand: Een prijs die je in Nederland betaald voor één slaapkamer van 10 m2 in het centrum van Rotterdam! Vaak hoef je dan ook geen meubels meer aan te schaffen, al zijn die in Spanje vaak ook wat goedkoper dan in Nederland.

Je dagelijkse kosten wanneer je gaat wonen in Spanje

Voor we enkele voorbeelden geven van de dagelijkse kosten in Spanje, is het belangrijk om te onthouden dat deze kosten sterk afhankelijk zijn van de regio waar je wilt gaan wonen. Over het algemeen ben je ook voor je dagelijkse boodschappen minder kwijt in Spanje. Zo koop je al snel 6 liter water in de supermarkt voor maar 60 cent. Een literfles cola heb je al voor 25 cent en ook de etenswaren zijn vaak wat goedkoper. Voor een kilo pasta leg je 70 cent neer en voor een kilo kipfilet betaal je slechts 4 euro. Een kleine tip: vaak zijn groenten, vlees en dergelijke nóg goedkoper, wanneer je het haalt bij de kleinere winkels.

Verhuizen naar Spanje

Ook je gas, water en licht vallen in Spanje waarschijnlijk goedkoper uit dan in Nederland. Voor een tweepersoons- huishouden zijn deze kosten bij elkaar ongeveer 70 euro per maand. Ter vergelijking: In Nederland ben je al snel meer dan 100 euro kwijt (ook voor 1 persoon). Naast deze dagelijkse en maandelijkse kosten moet je uiteraard ook belasting betalen.

Wat je moet weten wanneer je naar Spanje emigreert

Uiteraard is het belangrijk om je te verdiepen in de cultuur: Er zijn veel culturele verschillen met Nederland. Daarnaast kan het, ondanks het feit dat de huizenmarkt weer iets is aangetrokken, riskant zijn om een huis te kopen in Spanje. Ook dit is weer afhankelijk van de regio waar je gaat wonen. Koop je een huis in Barcelona, dan zal je deze ongetwijfeld gemakkelijk weer kunnen verkopen. In het berggebied zal dit wat langer duren. Tot slot moet je ook op tijd alles regelen wanneer je gaat verhuizen naar Spanje. Dit heeft alles te maken met de snelheid van Spanjaarden en de Spaanse overheidsinstanties. Zij nemen graag hun tijd voor het in orde maken van documenten.

Ben jij ook van plan om te gaan wonen in Spanje? Wellicht zijn onze pagina’s Kosten internationaal verhuizen en verhuisbedrijven Spanje ook interessant voor jou. Wil je meer lezen? Raadpleeg dan de onderstaande artikelen. Heel veel succes met de verhuizing!