Ontvang je reisdocumenten zonder stress
Visumaanvragen gemakkelijk gemaakt door onze partner iVisa
Aan de slag

Visum in Spanje

Bij de emigratie naar Spanje is het regelen van je verblijfsvergunning een vereiste. Spanje ligt in de Europese Unie, waardoor het proces van immigreren versoepeld is. Wanneer je een bepaalde nationaliteit hebt, gelden er weer andere regels. Maar hier gaan we voornamelijk uit van Nederlanders. Hoe werkt het regelen van een visum in Spanje?

Visum in Spanje niet verplicht

Je kunt de Spaanse grens al overgaan zonder visum wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt. Nederland en Spanje vallen immers binnen de Europese Unie, waardoor je zonder problemen drie maanden kunt verblijven in Spanje zonder visum. Om te mogen reizen, moet je uiteraard wel beschikken over een geldig paspoort of een nationale ID-kaart.

Indien je langer dan drie maanden van plan bent te blijven, bijvoorbeeld bij een definitieve verhuizing naar Spanje, ben je verplicht een NIE (Número de Identidad de Extranjero) aan te vragen. Dit is vergelijkbaar met ons BSN-nummer. Ook moet je een verblijfskaart aanvragen. Dit noemt men in Spanje ook wel het Tarjeta de Residente Comunitario.

Wanneer visum nodig in Spanje?

Visum in SpanjeJe hebt in Spanje te allen tijde een visum nodig wanneer je buiten de EU afkomstig bent. Een toeristenvisum geeft je het recht om 90 dagen te verblijven in Spanje of één van de andere landen van het Schengengebied. Dit gebied omvat nagenoeg alle landen uit de Europese Unie. Er zijn in Spanje verschillende soorten visa. Je kunt er hiervan slechts één op hetzelfde moment hebben.

  1. Toeristenvisum
  2. Studentenvisum
  3. Werkvisum

Vanzelfsprekend hangt het type visum af van het type verblijf. Voor Nederlanders in Spanje is het noodzakelijk om het NIE op tijd aan te vragen wanneer zij in Spanje woonachtig zijn. Vaak gaat dat gemakkelijk en snel in combinatie met de werkgever of universiteit die met de verhuizing te maken hebben. Bovendien kun je ook een aanvraag bij de Spaanse regering doen wanneer je gehuwd bent met een Spaans persoon, of wanneer je familie uit Spanje komt. Dit visum in Spanje noemt men ook wel het reagrupación familiar.

Het regelen van je visum in Spanje is gemakkelijk te regelen! Wil je meer weten over wonen of werken in Spanje? Navigeer dan door ons menu voor meer interessante informatie!

💬 Sirelo’s TIP: Benieuwd welke verhuisbedrijven jou naar Spanje kunnen verhuizen? Bekijk dan onze pagina Verhuisbedrijf Spanje.