Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Hondón de los Frailes, Spanje

De verhuiservaring van Ruud

Featured image

Het leven in Spanje is een stuk relaxter en goedkoper dan in Nederland. Toen de prijzen in Nederland alsmaar bleven stijgen, zag Ruud zijn kans schoon. Hij besloot een woning in Spanje te kopen en hierheen te verhuizen. Overweeg je ook het haastige Nederland te verruilen voor een relaxter, zonniger Spanje? Lees dan de verhuiservaring van Ruud.

Ga je emigreren of tijdelijk naar het buitenland verhuizen? Dan komt er waarschijnlijk veel op je af. Het kan dan helpen om de ervaringen van anderen te lezen, zodat je precies weet wat je wel (en vooral niet) moet doen bij een internationale verhuizing. Vandaag deelt Ruud zijn verhaal. Veel leesplezier!

Waar zijn jullie heen verhuisd en wat was de reden van deze verhuizing?

”We zijn verhuisd van Emmen, Nederland naar Hondón de los Frailes, Spanje. De reden van onze verhuizing naar Spanje is het land en het klimaat waar we naartoe zijn vertrokken. Alles werd ook duurder en duurder in Nederland en in Spanje is het leven echt een stuk relaxter en goedkoper. Ook is het hier gewoon erg fijn vertoeven.

In oktober 2022 zijn we voor het eerst naar ’t vasteland van Spanje geweest en eigenlijk waren we gelijk verkocht. We hebben toen een woning in Spanje gekocht. Gelukkig kon dit ook allemaal omdat we de middelen ervoor hadden en ik niet meer hoef te werken. Vrienden en familie van ons wonen hier ook en hebben ook nergens spijt van. Genieten met een hoofdletter G!”

Hoe hebben jullie een verhuisbedrijf gekozen?

”We hebben online offertes aangevraagd en we hebben via vrienden en familie namen doorgekregen van de verhuizers die zij hebben gebruikt, maar hierbij viel er één al gelijk af. De ander zat ook heel toevallig tussen de bedrijven welke een offerte uit heeft gebracht. Niet alle bedrijven hebben trouwens een offerte uitgebracht. De verhuizer waar wij voor hebben gekozen was een stuk persoonlijker en de communicatie was vanaf het begin erg prettig. Wij zijn nogal van het persoonlijke en open communiceren, en dus was voor ons de keuze niet lastig.”

En welk verhuisbedrijf was dit?

Smila & Zn heeft onze verhuizing uitgevoerd.”

Hoe verliep de verhuisdag?

”Op de verhuisdag waren de heren netjes op tijd en werd er eerst een ronde door de woning gemaakt om te kijken wat er mee zou gaan en wat niet. Hierna eerst koffie en toen zijn de heren begonnen. Natuurlijk hebben we ook zo goed en zo kwaad als het kan geholpen met sjouwen. Er werd voorzichtig met de spullen omgegaan. Bepaalde dingen ingepakt en/of vastgezet en het grote inladen was begonnen. Echt elk hoekje werd gevuld in de wagen zodat er geen onbenutte ruimte bleef.

Zodra alles in de wagen zat kwam er een wand voor, ter afscheiding voor de volgende lading. Op dat moment ontvingen we ook het exacte aantal m3 wat geladen was.”

Wat zijn jullie beste tips voor anderen die een verhuizing naar Spanje overwegen?

”We zijn een aantal keren binnen Nederland verhuisd en hebben het toen altijd zelf gedaan. Toen we besloten om naar Spanje te verhuizen hebben we gelijk gezegd dit absoluut niet zelf te doen, maar een erkende verhuizer in te huren. Dit heeft ons ontzettend veel rust gegeven. Natuurlijk kost het wat, maar de rust en het gemak zijn het waard en ik zou het zo weer doen.

Laat je goed informeren en durf uit handen te geven. Het geeft zoveel rust bij een best wel behoorlijke verandering in je leven. Wij zijn voor het persoonlijke contact gegaan waarbij een ander misschien voor de prijs gaat.”

Heeft de verhuizing meer of minder gekost dan verwacht?

”De verhuizing heeft ongeveer hetzelfde gekost als wat ik had verwacht. Zelf had ik een kleine schatting gemaakt van de hoeveelheid die mee moest. Tijdens het inventariseren bleek het iets meer te zijn. Naderhand besloten om bepaalde dingen niet mee te nemen omdat het toch onhandig was. Hierdoor kwam het toch ook meer overeen met wat ik zelf had berekend en was de eindafrekening ook lager dan de offerte. Altijd prettig.”

En tot slot: wat wil je de lezer nog meegeven?

”Wij hadden een alleen maar positieve ervaring met Smilda. Dat kan natuurlijk altijd ook anders als er toch ergens onverwacht schade is. Dus mensen: verzeker je goed en pak goed in zodat er weinig kan gebeuren. En indien toch schade, dan ben je verzekerd. Communiceer op een normale manier met de verhuizer indien er wat is. Bij ons is alles goed gegaan en petje af voor de verhuizers! 👍🏻”

Over deze verhuizing 🔍

Ruud verhuisde van Emmen, Nederland naar Hondón de los Frailes, Spanje. Deze verhuizing is uitgevoerd door verhuisbedrijf Smilda, dat gevestigd zit in Leek.

Ben je ook op zoek naar een verhuisbedrijf voor jouw internationale verhuizing?

Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Je vergelijkt snel en vrijblijvend verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven door op de onderstaande knop te klikken.

Wil je ook zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Dan hebben we een aantal handige artikelen voor je geselecteerd.