Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Valencia

Featured image

Valencia is de ideale combinatie van een toeristische badplaats en een bruisende stad. Je vindt hier uitgestrekte stranden, een levendig nachtleven en allerlei toeristische attracties. Maar Valencia biedt nog veel meer. Naast dat de stad een echte toeristische trekpleister is, vindt je hier ook grote economische bedrijvigheid. Dit zijn allemaal redenen om te verhuizen naar Valencia.

Valencia is de derde grootste stad van Spanje en daarnaast de derde belangrijkste economische motor van Spanje. Het inwonertal van de stad is 786.424 en zo wonen er in de omliggende voorsteden ook nog eens 1.832.27 mensen. Valencia ligt aan de Middellandse Zee en aan de rivier de Turia. De stad kent al een lange geschiedenis. In 138 voor Chr. is de stad gesticht door de Romeinen. Je ziet de Romeinse bouwstijl terug in verschillende bouwwerken, wat voor prachtige views zorgt. Valencia is de herkomststad van de overbekende Spaanse paella en daarnaast heeft Valencia de bijnaam sinaasappelstad.

Verhuizen naar Valencia

Verhuizen naar Valencia is betrekkelijk eenvoudig. Je hoeft geen Spaans visum aan te vragen, een inschrijving in de gemeente is al voldoende. Wat betreft belastingen en verzekeringen verandert er wel het een en ander. Je vindt hierover meer informatie op de pagina’s belastingen in Spanje en gezondheidszorg in Spanje. Verhuizen naar Valencia betekent dat je Spaans of Valenciaans moet kunnen spreken. Veel mensen in Valencia praten maar nauwelijks Engels, dus Spaans is echt een vereiste om je te kunnen redden in Valencia.

Verhuizen naar Valencia betekent automatisch ook dat je kunt genieten van lange, warme zomers met veel zonneschijn en weinig regen. Daarnaast kennen de winters een mild klimaat en de temperaturen komen nooit onder de 5 graden ’s nachts. Het klimaat is heel aangenaam voor mensen die van wat minder koudere temperaturen houden als in Nederland.

Wonen in Valencia

Valencia is een lust voor het oog. Het heeft prachtige architectuur, variërend van gotische architectuur zoals the Cathedral, la Llotja de la Seda en de Torres de Serranos. Ook vindt hier moderne gebouwen als Arts i les Ciències. Je vindt ook vele musea en galerijen in Valencia, waarvan Museu de Belles Arts de Valencia wel de bekendste is. Ook de dierentuin El Greco y Goya moet zeker genoemd worden, als het gaat om bezienswaardigheden in Valencia. Daarnaast heeft Valencia een prachtig park van 6.5 kilometer lang wat loopt langs de Turia rivier. Aan groen ontbreekt het in deze stad zeker niet!

Verhuizing naar Valencia

Kosten in levensonderhoud

De kosten in levensonderhoud zijn niet duur in Valencia. Vergeleken met Amsterdam bijvoorbeeld, zijn de kosten in levensonderhoud ruim 30 procent lager. Uit eten gaan, boodschappen en gas, water en elektriciteit zijn bijvoorbeeld allemaal goedkoper dan in Nederland. Wanneer het gaat om een huis huren of kopen in Valencia, ben je ook goedkoper uit dan in een gemiddelde Nederlandse stad. Hieronder vindt je gemiddelde huurprijzen per maand van een appartement binnen of buiten het centrum van Valencia:

  • 1- slaapkamer appartement in het centrum: €480.00
  • 3- slaapkamer appartement in het centrum: €820.00
  • 1- slaapkamer appartement buiten het centrum: €327.22
  • 3- slaapkamer appartement buiten het centrum: €531.58

Een aantrekkelijke wijk voor expats, dicht in het centrum van Valencia is Canovas and Avenida de Francia. Deze wijk is goed betaalbaar en je zit overal dichtbij. Wanneer je iets rustiger wilt wonen, zijn L’Eliana, Puçol en Betera bijvoorbeeld goede opties. Door het goede openbare vervoer, ben je binnen mum van tijd in het centrum van Valencia.

Werken in Valencia

Valencia is altijd al een belangrijke handelsstad geweest. Tegenwoordig is Valencia een belangrijke stad op het gebied van de textielsector, het toerisme en ambachtelijke producten. Valencia is nummer 3 als het gaat om de belangrijkste economische stad in Spanje. Madrid en Barcelona gaan Valencia voor, maar Valencia volgt op gepaste voet. De stad maakte voor de Europese crisis een sterke groei door. Tijdens de crisis nam dit af en nu groeit de economie weer met kleine stapjes.

Verhuizen naar Valencia

De werkloosheid bedraagt momenteel nog steeds 28 procent. Echter, de verwachtingen zijn positief en verwacht wordt dat er in de toekomst meer banen vrijkomen. De siesta is in Valencia nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkcultuur. Dus bedenk dat bedrijven in Valencia altijd gesloten zijn tussen 14:00 en 16:30.

Valencia is een hele veilige stad, het is er goedkoop om te wonen en het klimaat is er heerlijk. Dit zijn zomaar een aantal redenen, waarom verhuizen naar Valencia heel aantrekkelijk voor jou zou kunnen zijn. Aarzel daarom niet en vul het offerteformulier in om verhuisbedrijven te vergelijken.