Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuislift huren

Wanneer en waarom huur je een verhuislift?

Featured image

Je hoort de term ‘verhuislift’ waarschijnlijk weleens voorbij komen, en dan denk je: heb ik deze ook nodig bij mijn verhuizing? Soms is het gebruik van een speciale lift onvermijdelijk, andere keren kan het veel tijdwinst opleveren. In deze blog geef ik tips over het huren en gebruiken van een verhuislift!

Wanneer gebruik ik een verhuislift?

Verhuislift hurenDit is een heel belangrijke vraag! Soms zijn verhuisliften simpelweg nodig om verhuizingen doorgang te kunnen laten vinden. Zo kun je bijvoorbeeld op de derde etage van een appartementencomplex in Rotterdam wonen, terwijl je weet dat de grootste meubelstukken niet door de lift passen. Via je balkon of raam kunnen je banken, kasten en bedden dan alsnog naar beneden.

Ook wanneer je in een drive-in woning, waar de begane grond enkel uit de garage bestaat en het woongedeelte vanaf de eerste verdieping begint, komt een verhuislift goed van pas. Verhuizers kunnen je spullen sneller in en uit het huis krijgen. Niet alleen scheelt dit tijd, maar ook geld!

Hoe dan ook, wanneer je veel zware meubelstukken verhuist, is het absoluut aan te raden om een verhuislift te huren. Het maakt de verhuizing stukken veiliger en gemakkelijker!

Waarom een verhuislift huren?

De voordelen van een verhuislift zijn niet op één hand te tellen. De belangrijkste voordelen zijn hieronder voor je samengesteld:

  • Je kunt de lift gebruiken om tijd te besparen. Zeker als je erg hoog woont, kan het heel lang duren voor een verhuizer om continu met een kleine lift naar boven en beneden te gaan.
  • Je voorkomt moeilijkheden met grote meubelstukken. Denk aan de antieke kast van je ouders of de hoekbank die de halve woonkamer vult.
  • Je voorkomt mogelijke schade aan je spullen of behang doordat spullen niet continu langs hoeken en smalle openingen moeten.
  • Je kunt probleemloos verhuizen wanneer er geen lift aanwezig is in je woning of appartementencomplex.
  • Je kunt het verhuizen volledig uit handen geven aan het verhuisbedrijf. Hierdoor hoef je zelf minder zwaar werk te verrichten.

Het is belangrijk om goede afspraken te maken met de verhuizer. Zo kun je een verhuislift huren voor één dag en de verhuizing zelf proberen te regelen. De bedrijven bieden geregeld de mogelijkheid om een lift als extra service te nemen.

Kosten van een verhuislift

Nu vraag je je af: ben ik duur uit met een lift voor mijn verhuizing? Er zijn verschillende factoren die hierin een grote rol spelen. Als je afgelegen woont, kan de bezorging gepaard gaan met hogere kosten. Het is vanzelfsprekend goedkoper om geen bediening in te huren. En denk je de verhuislift maar één ochtend nodig te hebben? Dan is dat natuurlijk ook veel goedkoper dan de huur voor één of twee hele dagen. Door van tevoren bij jezelf na te gaan wat je precies nodig hebt, kun je veel kosten besparen!

De kosten zelf kunnen enorm variëren. Je begrijpt dat de bovengenoemde factoren veel invloed hebben op de prijs, maar voor 50 à 150 euro moet je doorgaans een verhuislift kunnen huren. Veel verhuisbedrijven hebben of kennen mensen die met zo een lift overweg kunnen, waardoor je via een verhuizer direct in contact kunt komen met mensen die er verstand van hebben.