Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Kleding verhuizen

Hoe pak je dit aan?

Featured image

Ga je binnenkort verhuizen? Spannend! Een belangrijk onderdeel van je inboedel is natuurlijk je kleding. Veel mensen kiezen ervoor om kleding zelf in te pakken, maar hoe doe je dit? Op deze pagina geven we je tips voor het inpakken van je kleding voor het verhuizen, bieden we je gratis verhuisoffertes en meer. Lees snel verder!

Kleding verhuizen: tips

Bij het verhuizen van je kleding zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Je wil immers dat kleding zo min mogelijk kreukt, want dat bespaart tijd ná de verhuizing. Het liefst hang je alles zo weer in de kast wanneer de verhuiswagen bij je nieuwe woning arriveert. Wij gaan je helpen! We beginnen met een aantal handige tips.

#1 Begin tijdig met de voorbereiding

Een verhuizing is hét moment om je inboedel, en dus ook je kleding, uit te dunnen. Begin tijdig met het uitzoeken van je kledingkast en verkoop of geef weg wat je niet meer gebruikt. Hiermee bespaar je op de kosten van het verhuisbedrijf omdat er simpelweg minder verhuisd hoeft te worden, maar het zorgt ook voor een frisse start in je nieuwe woning.

#2 Was je kleding voor de verhuizing

Geen vereiste, maar wel prettig. Was alle kleding die je al een tijdje niet hebt gewassen, nog voor de verhuizing. Dan hoef je dat straks in de nieuwe woning niet meer te doen.

#3 Sorteer wat je de dagen voor de verhuizing nog nodig hebt

Leg alles apart wat je nog de dagen voor de verhuizing nodig hebt. Alles wat je niet meer nodig hebt, kun je in principe al gaan inpakken.

#4 Vind een verhuisbedrijf

Heb je nog geen verhuisbedrijf gevonden? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres! Ontvang vrijblijvend en super snel verhuisoffertes door hieronder te klikken.

💬 Sirelo’s TIP: Niemand betaalt toch graag te veel voor zijn verhuizing? Het vergelijken van meerdere verhuisbedrijven loont! Op een inboedel verhuizing bespaar je al snel honderden euro’s door verhuizers te vergelijken.

Verhuizen: kleding inpakken 👔

Heb je de tips opgevolgd? Dan is het nu tijd voor het inpakken van je kleding. Je kunt natuurlijk je kleding inpakken in gewone verhuisdozen, vuilniszakken of koffers.

We houden bij Sirelo altijd de volgende vuistregel aan: ‘Je vervoert alles zoals het zich ook in je woning bevindt’. Bij het verhuizen van je koelkast, wasmachine of matras spreekt dit dus voor zich. Bij je kleding werkt dit niet anders: ligt je kleding gevouwen in de kast? Vouw deze dan extra strak op en plaats deze in verhuisdozen, een reistas of een koffer.

Gevouwen kleding kun je ook in een vuilniszak verhuizen. Zorg dan dat de vuilniszak er strak omheen komt te zitten, en dat je tijdens het verhuizen geen zware objecten op de vuilniszakken plaatst. Naast opgevouwen kledingstukken, vertellen we je hieronder ook hoe je hangende kleding verhuist. We horen je denken: hoe zit het dan met hangende kleding? Daarover lees je in de volgende paragraaf meer!

Kleding verhuizen met Sirelo

Hangende kleding verhuizen

Heb je veel kleding hangend in je kast? Dan wil je voorkomen dat je deze voor de verhuizing moet opvouwen en in verhuisdozen of vuilniszakken moet vervoeren, want hierdoor loopt je kleding kreukels op. Daarom kun je hangende kleding het beste ook hangend verhuizen. Of in ieder geval, aan de hanger! Je hebt dan deze twee opties:

#1: Hangende kleding verhuizen met een vuilniszak

Hangende kleding prop je natuurlijk liever niet in een vuilniszak! Nee, je kleding verhuizen in een vuilniszak doe je als volgt:

  1. Je pakt je kleding aan de hangers uit de kast, en legt een aantal stukken op elkaar. Bij voorkeur kledingstukken van dezelfde stof en stofdikte. Bijvoorbeeld 6 of 7 blousejes.
  2. Vervolgens pak je een grote vuilniszak, knip je een gat aan de bovenkant van de vuilniszak, en schuif je zo de vuilniszak over de stapel kledingstukken. De bovenkant van de hanger steekt dan door het gat heen.
  3. Je tilt de kleding nu zo aan de hangers naar de vuilniswagen, terwijl je kleding mooi recht blijft aan de hanger. In de verhuiswagen leg je deze vuilniszakken bovenop, bijvoorbeeld op dozen of platte meubels, zodat het recht kan blijven liggen.

💬 Sirelo’s TIP: Zorg dat de zwaarste stoffen onderop komen te liggen, en de lichtste stoffen dus logischerwijs bovenop. Zo voorkom je kreukels. Bij aankomst bij je nieuwe woning kun je nu direct je kleding pakken en deze zo in je kast hangen!

#2: Hangende kleding verhuizen in garderobedoos

Een tweede optie is het verhuizen van je kleding in garderobedozen. Dit zijn grote, rechtopstaande dozen met een roede. Je hangt dus je kleding zo vanuit je kledingkast de garderobedoos in. Deze speciale dozen zijn te leen of te huur via verhuisbedrijven, maar kun je ook zelf aanschaffen. Bijvoorbeeld deze van Gamma.

Kleding laten verhuizen door een verhuisbedrijf

Overweeg je een verhuisbedrijf in te schakelen voor de verhuizing? Dan kun je via het onderstaande formulier op een snelle en gratis manier tot vijf verhuisbedrijven vergelijken. Ieder verhuisbedrijf maakt een offerte voor jouw verhuizing, zodat jij deze kunt vergelijken.

Door te vergelijken bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing. Ook weet je zeker dat je zo een betrouwbaar verhuisbedrijf vindt!

De verhuizing uitbesteden en niet te veel betalen?
Klik op de grootte van jouw verhuizing en ontvang vijf gratis verhuisoffertes!

Namens het Sirelo team wensen we je een voorspoedige verhuizing, waarbij al je kleding vrij van kreukels aankomt! Ben je op zoek naar meer tips? Lees dan onze verhuistips of bekijk de onderstaande artikelen.