Verhuis volume calculator: Bereken je inboedel in kubieke meter (m3)

Deze verhuis volume calculator helpt je bij het nauwkeurig bepalen van het volume (m3) dat je wilt verhuizen. Per ruimte kan je aangeven wat je mee wilt nemen. Als je klaar bent kun je je e-mailadres invullen en op de knop ‘Mail’ klikken om de lijst naar jezelf te mailen.

Ik heb mijn inboedel in kubieke meters berekend, wat nu?

Zodra je de bovenstaande calculator hebt gebruikt om je verhuisvolume te berekenen, kun je er voor kiezen om deze naar jezelf te mailen. Je krijgt dan van ons een lijst opgestuurd van je inboedel en de uiteindelijke berekening. Deze lijst kun je gebruiken om bijvoorbeeld naar een verhuisbedrijf te sturen. Deze kunnen dan eenvoudig een prijsindicatie geven voor je verhuizing. Houd er uiteraard wel rekening mee dat de calculator je een indicatie geeft en geen exact volume. Om je inboedel definitief te berekenen komen verhuisbedrijven vaak nog eens langs. Het kan ook zo zijn dat ze een offerte opstellen aan de hand van de volume calculator. De offerte kan daarna dan nog enigszins afwijken door een (klein) verschil in volume.

Verhuiskosten berekenen aan de hand van onze verhuis volume calculator

Zoals hierboven al aangegeven, kunnen verhuisbedrijven gemakkelijk een offerte opmaken zodra je het volume van je inboedel weet. Het aantal kubieke meters is één van de belangrijkste factoren wanneer het aankomt op de kosten van een verhuizing. Gaat het om een kleine inboedel van 5 m3? Dan gaat de prijs waarschijnlijk veel lager uitvallen dan bij een grote inboedel van 40 m3. Wil je een idee hebben van de kosten, maar weet je nog niet zeker of je gaat verhuizen? Dan kan onze pagina ‘kosten van een verhuisbedrijf‘ je wellicht verder helpen. Weet je wel al zeker dat je gaat verhuizen? Dan kun je op Sirelo ook gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aanvragen voor jouw verhuizing. Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Binnen 2 werkdagen zul je dan meer nauwkeurige offertes ontvangen.

Bereken de exacte kosten van jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Overige vragen die regelmatig gesteld worden over het volume van een verhuizing

Om je nog wat beter op weg te helpen, hebben we onderstaand een kleine lijst gemaakt met vragen die we regelmatig krijgen.

Hoeveel verhuisdozen gaan er in een m3?

Dat hangt altijd af van de grootte van een doos. Er zijn verschillende formaten verhuisdozen. Uitgaande van het gemiddelde formaat passen er ongeveer 10 verhuisdozen in 1 m3.

Hoeveel is een m3 eigenlijk?

Een kubieke meter is 1 x 1 x 1 meter. Stel: Je bank is 2 meter breed, 50 cm lang en 60 cm hoog. Het aantal kubieke meters van je bank is dan 0,6 m3 (2 x 0,5 x 0,6 = 0,6).

Hoe groot is een verhuisdoos?

Nogmaals, verhuisdozen zijn er in allerlei verschillende maten. De meest voorkomende maten zijn echter:

  • Kleine doos: 30 x 30 x 30 cm
  • Middelgrote doos: 46 x 46 x 46 cm
  • Grote doos: 61 x 46 x 46 cm

Hoeveel kost mijn verhuizing?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Helaas is verhuizen een dienst, dit zorgt er voor dat prijzen enorm kunnen variëren. Dit maakt het ook erg lastig om snel een nauwkeurige offerte te krijgen voor jouw verhuizing. Daardoor is het extra belangrijk dat je voor de verhuisdatum de bovenstaande verhuis volume calculator invult. Op deze manier zullen veel verhuisbedrijven je veel gemakkelijker en sneller een redelijk nauwkeurige prijs kunnen geven.

Mocht jouw vraag er niet tussen staan of heb je overige vragen over deze pagina of over de berekening van je inboedel, dan kun je ons altijd bereiken op ons telefoonnummer of een mail sturen naar: [email protected].