Verhuis volume calculator: Bereken je inboedel in kubieke meter (m3)

Wil jij berekenen hoe groot het volume van je inboedel in kubieke meters (m³) is? Dat kan met onze verhuis volume calculator. Per ruimte klik je aan wat je mee wil verhuizen. Als je klaar bent kun je je e-mail adres invullen en de lijst naar jezelf mailen of je kunt direct de prijzen van verschillende verhuisbedrijven vergelijken op basis van het volume!

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

Ik heb mijn inboedel in kubieke meters berekend, wat nu?

Wanneer je de bovenstaande calculator hebt gebruikt om je verhuisvolume te berekenen, kun je er voor kiezen om deze naar jezelf te mailen. Je krijgt dan direct de lijst van je inboedel inclusief het uiteindelijke volume in je mailbox! Super handig wanneer je deze later nog eens nodig hebt. Je kunt de lijst gebruiken om bijvoorbeeld naar verhuisbedrijven te sturen wanneer zij het volume willen weten om een offerte voor de verhuizing op te maken. Hou er wel rekening mee dat het slechts een indicatie is en nog geen exact volume – wellicht neem je nog items mee die niet in de calculator stonden, of is jouw bank of bed net iets groter dan het geschatte volume hierboven. Verhuisbedrijven komen daarom vaak zelf nog bij jou langs om het exacte volume op te nemen wanneer je een verhuisofferte aanvraagt. Voor een prijsindicatie is dit niet nodig.

De verhuiskosten berekenen met Sirelo’s verhuis volume calculator

De kosten van een verhuizing worden grotendeels bepaald door het volume van de inboedel. Een verhuisbedrijf kan je daarom snel een prijsindicatie geven wanneer je het volume zelf al hebt berekend. Dit is erg handig wanneer je de verhuiskosten wil kunnen inschatten. Het laatste wat je wil, is te veel betalen voor je verhuizing. Dat begrijpen wij als geen ander. We raden je daarom altijd aan om minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Dit doe je door verschillende offertes aan te vragen. Wij helpen je daar graag mee op weg met onze offerte service. Klik op de button hieronder: zo ontvang je snel tot vijf gratis offertes van verhuisbedrijven en voorkom je dat je te veel betaalt voor jouw verhuizing!

Bereken de exacte kosten van jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Veelgestelde vragen over het volume van een verhuizing

Wij helpen veel mensen met hun verhuizing. We zien dan ook regelmatig dezelfde vragen voorbij komen. Om het jou een beetje makkelijker te maken, hebben wij de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Hoeveel verhuisdozen gaan er in 1 kubieke meter?

Dat hangt af van de grootte van de verhuisdoos. Er zijn namelijk verschillende formaten verhuisdozen. Uitgaande van het gemiddelde formaat passen er ongeveer 10 verhuisdozen in 1 m3.

2. Hoeveel is een kubieke meter eigenlijk?

Een kubieke meter is 1,00 x 1,00 x 1,00 meter. Stel: Je bank is 2 meter breed, 50 cm lang en 60 cm hoog. Het aantal kubieke meters van je bank is dan 0,6 m3 (2 x 0,5 x 0,6 = 0,6). Zo kun je dus van ieder item exact het volume in kubieke meters berekenen, ook wanneer dit item niet in de verhuis volume calculator staat. Handig!

3. Hoeveel kubieke meter past er in een container?

Deze vraag krijgen wij vaak. Om je hier meer uitleg over te geven, verwijzen we je graag door naar onze pagina ‘‘Verhuizen per container’. Hier vind je precies hoeveel kubieke meters er in welk type container past.

4. Hoeveel kost mijn verhuizing?

Verhuizen is een dienst, wat betekent dat de prijzen enorm kunnen variëren. Het berekenen van de exacte kosten van een verhuizing is niet zo simpel als het lijkt. De kosten worden onder andere bepaald door het volume van de inboedel, de afstand tussen beide woningen en de extra diensten die je afneemt. Er is daarom geen simpel antwoord op de vraag wat een verhuizing kost. Wil je de kosten van jouw verhuizing achterhalen? Vraag dan offertes aan en vergelijk op die manier de kosten bij verschillende verhuizers.