Verhuis volume calculator

Bereken je inboedel in kubieke meter (m3)

Wil jij berekenen hoe groot het volume van je inboedel in kubieke meters (m³) is? Dat kan met Sirelo’s verhuis volume calculator. Per ruimte klik je aan wat je hebt en zo bereken je eenvoudig het volume van je inboedel in kubieke meters! Als je klaar bent, kun je het volume naar je e-mail adres sturen of je kunt direct offertes aanvragen van verschillende verhuisbedrijven.

Klik op een ruimte om de volume calculator te starten ⤵️

Ik heb mijn inboedel in kubieke meters berekend, wat nu? 🏡

Na het berekenen van het volume, kun je ervoor kiezen om deze naar jezelf te mailen. Je krijgt dan binnen een minuut de volledige lijst van spullen inclusief het totale volume in je mailbox. Super handig! Je kunt deze gebruiken wanneer je bij verhuisbedrijven offertes aanvraagt, maar natuurlijk ook wanneer je bijvoorbeeld een inboedelopslag wil huren en de grootte hiervan moet bepalen.

💬 Sirelo’s TIP: Hou er rekening mee dat het slechts een indicatie is en nog geen exact volume – wellicht neem je nog items mee die niet in de inboedel calculator stonden, of is jouw bank of bed nét iets groter dan het volume in de calculator aangeeft. Gelukkig is het volume wat je hierboven berekend hebt wel voldoende voor een verhuisbedrijf om een offerte op te maken.

Benieuwd wat jouw verhuizing zal kosten?

Wil je weten wat jouw verhuizing gaat kosten op basis van het volume dat uit de inboedel calculator is gekomen? Snappen we! De kosten van een verhuizing worden grotendeels bepaald aan de hand van het volume, dus een verhuisbedrijf kan hiermee relatief snel een prijsindicatie voor je verhuizing opmaken.

Wil je op een simpele manier meerdere verhuisoffertes ontvangen zonder zelf contact te hoeven opnemen met de verhuisbedrijven? Vraag dan hieronder offertes aan. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je de perfecte match voor jouw verhuizing zult vinden!

Ontvang gratis offertes en voorkom dat je te veel betaalt
Wat ga je verhuizen?

💡Sirelo’s TIP: Wil je nog geen verhuisoffertes vergelijken maar wil je dit later wel doen? Sla dan de e-mail goed op, hiermee kun je later nog binnen 1 minuut offertes aanvragen via de handige knop die erin zit!

Volume berekenen inboedel: veelgestelde vragen

Iedere maand helpen we duizenden mensen met hun verhuizing en het volume berekenen van de inboedel. We zien dus regelmatig dezelfde vragen voorbij komen. We zetten ze hieronder op een rijtje voor je.

Hoe kan ik mijn inboedel in kubieke meter berekenen?

Eigenlijk geven we daar op deze pagina al antwoord op: door het gebruik van een inboedel volume calculator. Deze vind je hier! 📌

Hoeveel is 1 m3?

Een kubieke meter is 1,00 x 1,00 x 1,00 meter.

Hoeveel m3 is een bankstel?

Ieder bankstel heeft andere afmetingen, dus er is geen goed of fout antwoord op deze vraag. Hoe bereken je dan wat je bankstel in m3 zou zijn? Stel: Je bank is 2 meter breed, 50 cm lang en 60 cm hoog. Het aantal kubieke meters van je bank is dan 0,6 m3 Hoe we daarop zijn gekomen? Simpelweg door de berekening 2,00 x 0,50 x 0,60 = 0,6 m3. Zo kun je dus van ieder item exact het volume in kubieke meters berekenen, ook wanneer dit item niet in de verhuis volume calculator staat. Handig!

Hoe groot is een verhuisdoos? 📦

Er zijn meerdere soorten verhuisdozen. Doorgaans komen deze maten veel voor:

  • Kleine verhuisdoos: 30 x 30 x 30 cm
  • Middelgrote verhuisdoos: 46 x 46 x 46 cm
  • Grote verhuisdoos: 61 x 46 x 46 cm

Hoeveel verhuisdozen gaan er in 1 m3?

Dat hangt af van de grootte van de verhuisdoos. Wanneer we kijken naar een gemiddeld formaat, dan passen er ongeveer 10 verhuisdozen in 1 m3.

Hoeveel kubieke meter inboedel past er in een container?

Ook dat hangt af van het formaat van de container. Hieronder vind je het volume in kubieke meter per formaat verhuiscontainer.

Formaat container (ft)Volume in kubieke meter (m3)
810
1016
2033
4067

💬 Sirelo’s TIP: Na het m3 berekenen, weet je precies welke container er nodig zal zijn voor je verhuizing. Meer weten over container verhuizingen? Lees dan hier verder.

Wat volgt er na het volume berekenen?

Heb je het volume van je inboedel berekend omdat je binnenkort gaat verhuizen? Dan kun je nu met het volume in kubieke meter meerdere dingen doen:

  • Overweeg je te verhuizen met een verhuisbedrijf? Vraag offertes aan bij verhuisbedrijven. Op basis van het volume maken zij dan een verhuisofferte voor je op.
  • Wil je zelf de verhuizing uitvoeren? Dan kun je nu op zoek naar een bus waar je het berekende volume in kan vervoeren.
  • Je inboedel een tijdje in opslag plaatsen? Met het volume kun je precies bepalen hoe groot de inboedelopslag moet zijn!
  • Of je nu zelf verhuist of de verhuizing uitbesteed, je kunt alvast verhuisdozen kopen of lenen.

Hoe weet ik wat mijn verhuizing kost na het gebruiken van de m3 calculator?

Verhuizen is een dienst, daarom kunnen de prijzen enorm variëren. Wil je weten wat jouw verhuizing precies zal gaan kosten? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan via onderstaande knop!

Pssst.. 😉 Door verhuisoffertes aan te vragen en te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing.

Sirelo helpt je verhuizen

We hopen dat de verhuis volume calculator nuttig is geweest voor het berekenen van het volume. Naast het berekenen van het aantal kubieke meters, kun je op Sirelo.nl nog veel meer relevante info vinden voor je verhuizing. De onderstaande artikelen kunnen bijvoorbeeld erg handig zijn, of begin bij het artikel Goedkoop verhuizen!