Verhuis volume calculator

Bereken je inboedel in kubieke meter (m3)

Wil jij berekenen hoe groot het volume van je inboedel in kubieke meters (m³) is? Dat kan met Sirelo’s verhuis volume calculator. Per ruimte klik je aan wat je mee wil verhuizen. Als je klaar bent kun je je e-mail adres invullen en de lijst naar jezelf mailen of je kunt direct de prijzen van verschillende verhuisbedrijven vergelijken op basis van het volume.

Sirelo’s Volume Calculator

Klik op een ruimte om jouw volume berekening te starten!

Ik heb mijn inboedel in kubieke meters berekend, wat nu?

Wanneer je de bovenstaande calculator hebt gebruikt om het verhuisvolume te berekenen, kun je er voor kiezen om deze naar jezelf te mailen. Je krijgt dan direct de lijst van je inboedel inclusief het uiteindelijke volume in je mailbox! Super handig wanneer je deze later nog eens nodig hebt.

Je kunt de lijst van items inclusief het totale volume gebruiken om bijvoorbeeld naar verhuisbedrijven te sturen wanneer zij een offerte voor je verhuizing opmaken. Hou er wel rekening mee dat het slechts een indicatie is en nog geen exact volume – wellicht neem je nog items mee die niet in de calculator stonden, of is jouw bank of bed net iets groter dan het geschatte volume hierboven. Het volume moet wel voldoende zijn voor een verhuisbedrijf om jou een prijsindicatie te kunnen geven voor je verhuizing.

Je verhuiskosten opvragen met Sirelo’s verhuis volume calculator

De kosten van een verhuizing worden grotendeels bepaald door het volume van de inboedel. Een verhuisbedrijf kan daarom relatief snel een prijsindicatie opmaken wanneer je het volume van je inboedel zelf al hebt berekend. Wil je op een simpele manier meerdere verhuisoffertes ontvangen zonder zelf contact te hoeven opnemen met de verhuisbedrijven? Vraag dan hieronder offertes aan – dit kost je slechts een minuut! Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je verhuizing.

Weten wat jouw verhuizing zal gaan kosten?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis vijf offertes voor jouw verhuizing!

Veelgestelde vragen over het volume van een verhuizing

Wij helpen veel mensen met hun verhuizing. We zien dan ook regelmatig dezelfde vragen voorbij komen. Om het jou een beetje makkelijker te maken, hebben wij de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Hoeveel verhuisdozen gaan er in 1 kubieke meter?

Dat hangt af van de grootte van de verhuisdoos. Er zijn namelijk verschillende formaten verhuisdozen. Uitgaande van het gemiddelde formaat passen er ongeveer 10 verhuisdozen in 1 m3.

2. Hoeveel is een kubieke meter eigenlijk?

Een kubieke meter is 1,00 x 1,00 x 1,00 meter. Stel: Je bank is 2 meter breed, 50 cm lang en 60 cm hoog. Het aantal kubieke meters van je bank is dan 0,6 m3 (2 x 0,5 x 0,6 = 0,6). Zo kun je dus van ieder item exact het volume in kubieke meters berekenen, ook wanneer dit item niet in de verhuis volume calculator staat. Handig!

3. Hoeveel kubieke meter past er in een container?

Deze vraag krijgen wij vaak. Om je hier meer uitleg over te geven, verwijzen we je graag door naar onze pagina ‘‘Verhuizen per container’. Hier vind je precies hoeveel kubieke meters er in welk type container past.

4. Hoeveel kost mijn verhuizing?

Verhuizen is een dienst. Dit betekent dat de prijzen dus enorm kunnen variëren. Het berekenen van de exacte kosten van een verhuizing is niet zo simpel als het lijkt. De kosten worden onder andere bepaald door het volume van de inboedel, de afstand tussen beide woningen en de extra diensten die je afneemt. Er is daarom geen simpel antwoord op de vraag wat een verhuizing kost. Wil je de kosten van jouw verhuizing achterhalen? Vraag dan offertes aan en vergelijk op die manier de kosten van verschillende verhuizers.

Bereken de exacte kosten van jouw verhuizing en bespaar
Vraag 5 gratis offertes aan