Internet, telefonie en TV bij de verhuizing regelen

Wanneer je een verhuizing gepland hebt, hou dan ook rekening met je telefonie, internet en televisie. Je hebt nu twee opties: je kunt het mee verhuizen of overstappen naar een andere provider. Veel providers hebben een ruim dekkingsgebied waardoor een adreswijziging voldoende is.  Toch is voor veel mensen de verhuizing hét moment om over te stappen van telefonie- en internet provider. Op deze pagina vind je de volgende informatie:

Verhuizen van televisie en provider

Als je gaat verhuizen, ga dan allereerst na bij welke provider je je huidige contracten hebt lopen. Je zult contact moeten opnemen met je provider om je nieuwe adres door te geven. Tegenwoordig kan dit snel en gemakkelijk via internet. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij je nieuwe adres buiten het dekkingsgebied van de provider valt. In dit geval geldt dat je dient over te stappen naar een andere provider.

Televisie verhuizen

Verhuizen en internet

Bij een verhuizing kun je je internetabonnement doorgaans gemakkelijk meenemen naar je nieuwe adres. Aan de andere kant is een verhuizing ook een uitstekend moment om over te stappen naar een andere internetprovider wanneer je niet tevreden bent met de huidige service. Je kunt providers vergelijken voor goedkopere alternatieven dan je huidige pakket. Daarnaast is het ook populair om een Alles-in-Eén pakket te nemen, bestaande uit internet, TV en telefonie. Hieronder vind je enkele bekende providers van dergelijke pakketten:

NaamWebsiteGem. prijs per maand*
T-Mobilewww.t-mobile.nl€ 31,00
Tele2www.tele2.nl€ 28,00
online.nlwww.online.nl€ 34,50
Telfortwww.telfort.nl€ 35,75
NLEwww.nle.nl€ 29,95

* Op basis van het eerste jaar. Om aanbieders te vergelijken kun je gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina.

Verhuizen van telefonie

Net als internet kun je ook voor telefonie (bijvoorbeeld T-Mobile of Vodafone) je zaken makkelijk regelen. Bij de verhuizing wil je het liefst je nummer behouden, zoals je dit ook doet wanneer je een nieuwe SIM-kaart of mobiel aanschaft. Gelukkig is dit ook bij vaste telefoonlijnen mogelijk. Geef je telefoonnummer door aan je provider en geef aan dat je dit nummer wilt behouden. Als jouw contract van één of twee jaar nog steeds loopt op het moment dat je gaat verhuizen, kun je het abonnement meenemen naar je nieuwe woning. Let op dat dit alleen mogelijk is wanneer je in dezelfde netregio blijft wonen (010 voor Rotterdam, 020 voor Amsterdam, enzovoorts).

Je dient dus ook je postcode en het liefst een huurakte of koopakte kunnen tonen aan je provider. Als je jouw nummer niet kunt behouden, dan moet je overstappen naar een ander nummer. Doorgaans kan dit gewoon bij dezelfde provider, aangezien de netnummers in Nederland voornamelijk door grote providers geleverd worden en door heel het land dekking verschaffen.

Verhuizen en Internet, telefonie en TV: de stappen

  1. Begin enkele maanden voor je verhuizing met het nalopen van de benodigde informatie
  2. Controleer je postcode – zo weet je direct of je aanbieder je ook op je nieuwe adres van haar diensten kan voorzien
  3. Bekijk je huidige contract – in sommige gevallen zit je gebonden aan een opzegtermijn waar je met het verhuizen rekening mee moet houden
  4. Ga na of je wilt overstappen of bij dezelfde provider wilt blijven

Ben jij benieuwd wat voor jou het voordeligst is op je nieuwe adres? Vul dan het onderstaande formulier in.