Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Internet, TV en telefonie bij de verhuizing regelen

Wanneer je gaat verhuizen of verhuisd bent, wil je zo snel mogelijk internet en televisie hebben. Je moet immers wel connected blijven om je social media op de hoogte te stellen van je verhuizing 😉. Dit is dan ook het juiste moment om providers te vergelijken voor een betere deal. Mocht je de keuze willen maken om een nieuw abonnement af te sluiten voor je internet, televisie en telefonie, lees dan verder en zullen wij je helpen met het regelen van internet, tv en telefonie voor op je nieuwe adres.

Controleren van de looptijd van het huidige contract

Allereerst is het handig om te bekijken wat voor contract je hebt. Je kan immers niet zomaar overstappen van provider. Soms zitten hier haken en ogen aan. Je hebt verschillende modellen:

 1. Je hebt een vast abonnement tot het einde van je loopcontract. Je kan er voor kiezen om je contract te behouden en aan het einde stop te zetten, of je kan je huidige contract verbreken.
  LET OP: hier zijn meestal hoge kosten aan verbonden. Vraag hiernaar bij je huidige provider, zij kunnen je hierover meer informatie geven.
 2. Je bent al paar jaar klant bij je provider en je abonnement is voor een onbepaalde tijd; je kan maandelijks opzeggen met een opzegtermijn.

Als je huidige provider ook op je nieuwe adres je abonnement voort kan zetten, is het beter om je contract nog te laten lopen. Het zou zonde zijn om een dubbel abonnement te nemen ondanks dat je een betere deal hebt gevonden. Hou de looptijd in de gaten en let op dat het niet stilzwijgend verlengd zal worden. Stel dat het gebeurt, heb je alsnog één maand opzegtermijn.

Huidige contract behouden

Het is mogelijk om je huidige contract te behouden. Controleer wel als eerst of je provider op je nieuwe adres kan leveren. Als het wel mogelijk is, dan kan je een verhuizing doorgeven aan je provider. Let wel op dat hier verhuiskosten aan verbonden kunnen zijn. Meestal brengen de grote bedrijven daar geen kosten voor in rekening. Vraag bij je provider voor de zekerheid na of zij dat wel doen.

Overstappen naar een nieuwe provider

Stel dat je contract afloopt of dat je een vrije vogel bent, kan je er voor kiezen om een nieuw abonnement te nemen. In dat geval is het zeker de moeite waard om verschillende providers te vergelijken. Uiteindelijk betaal je voor hetzelfde internet. Het is niet zo dat een provider gouden internetkabels heeft of dergelijke.. 😉.

Welke abonnementen bestaan er?

Providers bieden tegenwoordig veel verschillende abonnementen aan. Dit om goed aan jou wensen te voldoen. Je hebt 4 soorten abonnementen waar je uit kan kiezen:

 • Internet: Als je geen televisie kijkt en geen vaste telefoon nodigt hebt, is dit de uitkomst.
 • Internet en TV: Voor als je veel online bent en vaak televisie kijkt, is dit handig.
 • Internet en bellen: Als je gebruikt maakt van een vaste telefoon en internet nodig hebt om voor bijvoorbeeld wifi of online zaken te regelen.
 • Alles-in-één: Hiermee kies je voor zowel internet, televisie en bellen. Het voordeel hiervan is dat je meestal korting krijgt omdat je alle bundels bij één provider neemt. Het nadeel is dat bij een storting alles uitvalt en je nergens gebruik van kunt maken.

TIP: Denk goed na wat je dagelijks veel gebruikt. Kijk je bijvoorbeeld veel Netflix en YouTube en andere streaming diensten? Dan is internet alleen al genoeg. En een grote tv natuurlijk.. 😊

Overstappen is niet altijd voordeliger

Soms is het niet waard om over te stappen, maar om bij je huidige provider te blijven. Daarom is het beter om een berekening voor jezelf te maken. Is het de moeite waard om van alles te regelen?

 • Vergelijken van meerdere partijen;
 • Mogelijke administratiekosten (sommige providers rekenen geen kosten als je nieuw bent);
 • Eventuele installatiekosten van een monteur als je het zelf niet kan installeren;
 • Het prijsverschil per maand dat je moet betalen;
 • Last but not least: hoe snel de nieuwe provider kan leveren. Bij de ene heb je binnen een paar dagen alles binnen en geregeld, waar de andere bijvoorbeeld 3 weken de tijd nodig heeft.

Tel daarom alle mogelijke kosten per provider en deel dat door 12. Kom je lager uit dan je huidige abonnement? Dan is het wellicht de moeite waard om over te stappen.

TIP: Kijk of je in aanmerking komt voor klantvoordeel. Voorbeeld: als je al klant bent bij KPN omdat je een telefoonabonnement hebt, kan je wellicht korting krijgen op je factuur of andere voordelen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je nu wijzer bent geworden en een keuze kan maken voor je nieuwe woning. Wellicht heb je ondertussen al een keuze gemaakt, of ben je aan het bellen met verschillende providers om te onderhandelen.. 😉