Reviews op Sirelo: Wat is het beleid?

Sirelo.nl is het grootste, onafhankelijke verhuisplatform van Nederland. Een onderdeel van dit platform is de mogelijkheid om alle verhuisbedrijven te vinden en reviews te lezen, of een review plaatsen wanneer je zelf bent verhuisd. Transparantie is voor ons een belangrijke kernwaarde, daarom leggen we je op deze pagina uit hoe reviews binnenkomen op Sirelo en hoe wij deze controleren. Op deze pagina vind je antwoord op de volgende vragen:

Hoe komen reviews op Sirelo binnen?

De reviews op Sirelo kunnen op twee manieren binnenkomen. Iemand die verhuisd is, kan zelf naar Sirelo.nl gaan om een review achter te laten. Dit kan op zijn/haar eigen initiatief zijn of het verhuisbedrijf heeft zijn klant gevraagd om een review achter te laten.

Daarnaast gebruiken wij onze eigen netwerken. Door de jaren heen hebben wij veel mensen geholpen met hun verhuizing. Wij vragen deze mensen dan ook na de verhuizing om een review achter te laten voor het verhuisbedrijf dat zij uiteindelijk hebben gekozen.

Hoe worden reviews op Sirelo gecontroleerd?

Iedere review op Sirelo wordt individueel gecheckt. Dit gebeurt handmatig door ons team, daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde software om bepaalde patronen en opvallendheden direct te herkennen. Iedere review wordt op bepaalde criteria getoetst, aan de hand van deze criteria kan bepaald worden of een review gepubliceerd wordt of niet. Wij lichten bewust niet toe waar deze criteria uit bestaat, dit zou het voor mensen mogelijk makkelijker maken om ‘’fake’’ reviews te laten publiceren.

Omdat Sirelo een onafhankelijk platform is, oordelen wij niet of de reviewschrijver gelijk heeft of niet. Wij checken een review, maar kunnen niet garanderen dat de ervaring zoals omschreven door de consument, ook daadwerkelijk zo gebeurd is. Men deelt zijn ervaring vanuit zijn perspectief, terwijl het verhuisbedrijf dit wellicht anders zou omschrijven. Een verhuisbedrijf kan daarom zijn reactie geven op een review, om zijn kant van het verhaal ook te delen. Een review wordt niet op verzoek van het verhuisbedrijf verwijderd. Het is aan de lezer om te bepalen of hij de reviews die hij leest in acht neemt of niet.

Het kan voorkomen dat reviews niet vanuit een eerlijke ervaring geschreven worden. Een review kan daarom afgekeurd worden, als wij merken dat er sprake is van onderstaande zaken:

  • De schrijver van de review werkt voor het verhuisbedrijf of is op een andere manier direct betrokken bij het verhuisbedrijf, en heeft dus geen objectieve mening;
  • De schrijver van de review werkt voor de concurrentie van het verhuisbedrijf, ook dit is geen objectieve mening;
  • De schrijver heeft onder dwang / druk van het verhuisbedrijf de review geschreven; een klant mag zelf bepalen of hij/zij een review achterlaat en mag hier niet toe gedwongen zijn;
  • Het verhuisbedrijf biedt de klant een korting of andere vorm van vergoeding voor het schrijven van een (positieve) review;
  • Het verhuisbedrijf biedt de medewerker een korting of andere vorm van vergoeding voor het schrijven van een (positieve) review als de klant deze achterlaat.

Reviews dienen vanuit een oprechte ervaring geschreven te worden, wanneer de klant hier zelf voor kiest. Wanneer wij merken dat sprake is van bovenstaande zaken, worden reviews afgekeurd.

Kan er gegarandeerd worden dat alle reviews op Sirelo echt zijn?

Helaas is het lastig te stellen of een review echt is of niet. Wij kunnen niet garanderen dat 100% van de reviews echt is, wij waren immers zelf niet aanwezig bij de verhuizing. Echter streven wij er naar dat de reviews over een verhuisbedrijf een representatief beeld geven van het betreffende verhuisbedrijf.

Wanneer wij afwijkingen zien in de patronen van reviews, nemen wij extra maatregelen om de review(s) te verifiëren. In dit geval nemen wij contact op met de klant, wanneer er geen bevestiging komt op onze pogingen om de review te verifiëren kunnen wij besluiten een review af te keuren. Daarnaast doen wij steekproefgewijs ook extra verificaties.

Ben je zelf op zoek naar reviews voor een verhuisbedrijf of wil je zelf een review schrijven?

Ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar reviews van een specifiek bedrijf? Klik dan hier. Als je zelf een review wilt schrijven, klik je hier.