Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Voorkom stress bij verhuizen!

Tips om stressvrij te verhuizen

Featured image

Graag nemen wij jou mee in ons verhaal, zodat jij aan de slag kan zonder verhuisstress. Daar doen wij het voor! Hieronder vertellen we jou hoe je stress buiten de deur houdt!

‘Verhuizen is een grote opgave, dat kan ik niet alleen…’

Of je al tien keer bent verhuisd of nog maar een enkele keer, het is een grote opgave en er moeten veel dingen geregeld worden. Het gevoel dat je er alleen voor staat, dat willen we voorkomen! Verhuisbedrijven zijn experts in verhuizen en kunnen een hele hoop verhuisstress van je wegnemen. Zodra je hulp krijgt van een expert, zal er een hoop druk van je schouders vallen.

Voor je het weet is het tijd om alle prachtige items van jouw huis, veilig over te brengen naar jouw nieuwe stek. Het scheelt veel tijd als je hieronder het formulier invult en alvast 5 gratis offertes ontvangt 😊 – Weer iets van de to-do lijst af!

Hulp bij jouw verhuizing
Wellicht ben je benieuwd hoeveel je verhuizing zal gaan kosten. Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang vrijblijvend 5 offertes!

‘Met welke kosten moet ik rekening houden?’

Zit je in over de kosten van een verhuizing dan kan dat verhuisstress opleveren. En dat willen wij voorkomen! – Maar, hoe?
Dat kan door de verhuisbedrijf kosten te berekenen en te zien welk bedrag er apart gehouden moet worden. Zo kun je maanden van tevoren al wat geld opzijzetten, zodat je tegen de tijd van de verhuizing een verhuispotje hebt opgebouwd. Als de financiën helder en overzichtelijk zijn, zal de stress rondom kosten van de verhuizing afnemen!
Op ons kun je op rekenen!

‘Ik heb het zo druk met verhuizen, wat als ik iets vergeet?’

Door emoties bij verhuizen of stress kan je wellicht verschillende dingen vergeten zoals:
– De juiste instanties informeren dat je adres verandert;
– Wisselen van energieleverancier;
– Meubels demonteren;
– en er is nog veel meer waar je nu nog niet aan denkt…

De verhuizing regelen is niet iets wat zo gedaan is, maar het hoeft geen chaos te zijn. Wij houden niet van verhuisstress en denken dat deze checklist echt onmisbaar is tijden het voorbereiden van iedere verhuizing! Zo weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet. De checklist is makkelijk te downloaden, overzichtelijk en het is fijn dat je kan afvinken wat al is gedaan. – Hopelijk stelt dat jou gerust.

TIP: Neem je vaak te veel hooi op je vork? Tijdens deze verhuizing niet, want jij gaat proberen om te delegeren! Aan de hand van de checklist raden wij aan een goede taakverdeling te maken en taken uit handen te geven. Zo voorkom je ook stress binnen het gezin of je relatie tijdens ‘t verhuizen. Vele handen maken licht werk!

‘Ik heb al zo weinig tijd en energie, verhuizen kan ik er eigenlijk niet bijhebben’

Verhuizen zelf doen of laten doen?

Er komt veel op je af tijdens de verhuizing. Wil je voorkomen dat je in tijdsnood komt? Dan is het verstandig om:

  • Vooraf meerdere dagen vrij te nemen van werk, zodat je je kan focussen op de verhuizing;
  • Spullen uit te zoeken en de spullen die je niet mee wilt nemen te verkopen of naar de kringloop te brengen;
  • Op tijd te beginnen met inpakken, en eerst de spullen in te pakken die je het minst vaak gebruikt;
  • Jezelf tijdelijk geen sociale verplichtingen op te leggen.
    Wellicht kunnen vrienden en familie wel helpen in- en uitpakken of klussen in je nieuwe huis!

TIP: Net zoals de verhuiswagen benzine nodig heeft om vooruit te komen, heeft jouw lichaam ook goede brandstof nodig voor een soepele verhuizing! Neem genoeg rust en eet gezond, kortom: zorg goed voor jezelf! Zo is het 1-0 voor jou en geef je stress geen kans! 😉

Extra advies: Voorkomen of verminderen van stress bij verhuizen

Beweeg en blijf fit – van bewegen krijg je energie! Natuurlijk lichamelijk maar ook mentaal is het belangrijk fit te zijn voor je verhuizing. Met een goede conditie loop je makkelijker alle trappen op en af en heb je een betere uithoudingsvermogen. Hopelijk hou je dan ook nog wat energie over, om na de verhuizing van jouw nieuwe huis weer een thuis te maken!

Let op: Dozen sjouwen is een flinke workout. Gedurende één of meer dagen ben jij in de weer met de inboedel, dus wees niet verrast als je last hebt van spierpijn!

Vermijd cafeïne – tuurlijk bied je de verhuizers een bakje koffie aan voordat de dag begint. Let wel op dat je zelf niet teveel cafeïne binnenkrijgt, we willen voorkomen dat je onrustig en prikkelbaar wordt.

Bereid je goed voor – Verhuizen is een grote klus waar veel mensen tegenop zien. Jij weet inmiddels al veel beter hoe je verhuisstress kan voorkomen. Deze algemene tips voor je verhuizing kunnen nog een fijne toevoeging zijn!
Zo ben jij helemaal goed voorbereid op de verhuizing! – Yes!

Voorkom piekeren – Betrap jij jezelf er ook wel eens op, je vraagt je af: Wat als…? Wat als de verhuizing niet goed gaat? In jouw gedachten kan alles fout kan gaan, maar overtuig jezelf: Er is altijd overal een oplossing voor! Het relativeren van de situatie en ook de positieve kant te bekijken, maakt dag en nacht verschil.

Blijf ademhalen – Weg met die negatieve emoties bij het verhuizen! Merk je toch dat je gestrest bent? – Keep calm and… Richt je op je ademhaling. Probeer weer rustig te worden. Je doet het super!

Probeer positief te blijven – Al sinds 2004 helpen wij mensen met hun verhuizing en we kunnen je vertellen… Alles komt goed, zolang je maar blijft lachen! 😊