Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Featured image

Ga jij verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Wat een avontuur! Wij helpen je graag op weg. Op deze pagina vind je informatie over ’t visumproces, tips van Nederlanders die al eerder emigreerden naar Nieuw-Zeeland, een overzicht van de kosten van de verhuizing en tot slot: de mogelijkheid om verhuisbedrijven te vergelijken voor jouw verhuizing. Lees snel verder.

Wat kost verhuizen naar Nieuw-Zeeland?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Nieuw-Zeeland liggen tussen de €6.000 en €11.000. Dit betreft een deur-tot-deur service en vervoer per vrachtschip. Hierbij is nog geen rekening gehouden met verzekeringen en verhuisservices zoals het laten inpakken van dozen en (de)monteren van meubelen.

Gemiddelde kosten verhuizing naar Nieuw-Zeeland

In de onderstaande tabel vind je een prijsindicatie voor een verhuizing naar Nieuw-Zeeland op basis van de grootte van de woning.

InboedelGemiddelde kosten
1-slaapkamer woning€3.700 – €4.600
2-slaapkamer woning€4.500 – €6.900
3-slaapkamer woning€7.200 – €10.600
4-slaapkamer woning€8.300 – €11.300

In deze kosten is slechts rekening gehouden met het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel in Nieuw-Zeeland. De kosten van een internationale verhuizing zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de inboedel en de periode waarin je wil verhuizen. Hou er dus rekening mee dat de prijs van jouw verhuizing kan afwijken van dit gemiddelde.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wil je weten wat je verhuizing precies gaat kosten? Snappen we! Hiervoor gebruik je ons vrijblijvende offerteformulier. Je ontvangt hiermee gratis vijf verhuisoffertes van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Door deze offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt én dat je een verhuisbedrijf vindt dat perfect bij jouw verhuizing past.

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Voorkom dat je te veel betaalt!
Wat ga je verhuizen?

💬 Sirelo’s TIP: Ben je benieuwd welke verhuisbedrijven goed aangeschreven staan? Raadpleeg dan ons overzicht van de Top 12 internationale verhuisbedrijven of lees verder!

Internationale verhuisbedrijven

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisbedrijven kunt vergelijken voor je verhuizing naar Nieuw-Zeeland, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een verhuisofferte opvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. UniMove

2. Verhuisbedrijf Draagkracht

3. Atlas International Movers

Deze internationale verhuisbedrijven hebben niet alleen een uitstekende score op basis van hun reviews, ze zijn ook stuk voor stuk gespecialiseerd in verhuizen van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Je weet bij deze verhuizers dus zeker dat je inboedel in goede handen is!

Hoelang is je inboedel onderweg?

De geschatte verhuistijd naar Nieuw-Zeeland 6 tot 9 weken. Hou er dus rekening mee dat je enige tijd zonder inboedel zal zitten. Mocht je je spullen sneller nodig hebben, dan is het een optie om de container met een luchtvracht naar Nieuw-Zeeland te laten verhuizen. Dit kost echter significant meer dan het vervoer per vrachtschip, en de meeste mensen kiezen er daarom voor om eerst gemeubileerd iets te huren tot het moment dat de inboedel arriveert.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: het visum

Emigreren naar Nieuw-Zeeland kan erg aantrekkelijk zijn. Voor Nederlanders liggen er veel kansen op de arbeidsmarkt, zeker wanneer men in bezit is van diploma’s. Wanneer je opgeleid bent en werkervaring hebt, kom je in aanmerking voor het Skilled Migrant visum. Hiervoor geldt een puntensysteem waarbij je minimaal 160 punten dient te hebben om in aanmerking te komen. Dit is niet het enige visum dat Nieuw-Zeeland kent, afhankelijk van de reden van emigratie zijn er verschillende soorten visa.

Een visum is vereist in Nieuw-Zeeland

Wanneer je naar Nieuw-Zeeland wil emigreren en je dus langer dan 3 maanden in ’t land verblijft, dan is een visum vereist. Ga je hier studeren? Dan kom je aanmerking voor een studentenvisum. Is dit niet het geval, maar ben je van plan definitief te verhuizen voor bijvoorbeeld werk of de liefde? Dan kan het verkrijgen van een visum een complex en langdurig proces zijn. Ons advies is om tijdig dit proces te starten.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je op zoek naar meer informatie over het visum? Neem dan contact op met de ambassade van Nieuw-Zeeland.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland als gepensioneerde

Helaas geldt voor Nieuw-Zeeland dat het verkrijgen van een visum lastiger wordt wanneer je de leeftijd van 55 jaar hebt bereikt. Je krijgt dan in het puntensysteem geen punten meer toegekend voor je leeftijd. Omdat je niet meer werkt, ziet de overheid dit niet langer als een ”positieve bijdrage aan de economie”. Het is dus lastiger, maar goed nieuws: het is niet geheel onmogelijk.

Heb je kinderen die al in Nieuw-Zeeland wonen? Dan kan dit het proces versoepelen, want je komt dan namelijk in aanmerking voor het Parent Retirement visum. Is dit niet het geval, dan is het nog mogelijk om als investeerder of business owner het land te betreden. Hiervoor geldt echter wel dat je een relatief grote som geld dient te investeren. Ook geldt hier dat je in goede gezondheid moet zijn, je geen strafblad mag hebben en zo zijn er nog een aantal vereisten. Meer informatie? Lees dan hier verder.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland met Sirelo

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: Tips van anderen

Voordat je jouw verhuizing naar Nieuw-Zeeland definitief maakt, raden wij je aan om met mensen te praten die hun emigratie al hebben voltooid. Zij kunnen jou alle ins en outs vertellen van het wonen, werken en leven in Nieuw-Zeeland. Je kunt met deze mensen in contact komen op bijvoorbeeld dit forum.

Omdat wij al ruim 18 jaar mensen helpen met hun verhuizing naar Nieuw-Zeeland, hebben ook wij handige tips voor je verzameld op basis van hun verhalen. Die willen we je niet onthouden!

 • Check of er op de arbeidsmarkt vraag is naar mensen met jouw vaardigheden. Als er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar mensen met jouw skills en/of werkervaring, dan is de kans op een visum groter. Dit maakt een emigratie naar Nieuw-Zeeland dus makkelijker dan wanneer je opgeleid bent voor een beroep waar geen vraag naar is.
 • Bezoek Nieuw-Zeeland bij voorkeur voor een langere periode. Een permanente verhuizing is niet te vergelijken met een vakantie. Overweeg jij om te emigreren? Ga dan eerst voor een periode van minimaal drie maanden die kant op. Zo leer je door al het mooie heen te kijken en zie je hoe het is om te leven in Nieuw-Zeeland. Pas hierna kun je goed beslissen of dit voor jou een geschikte nieuwe thuisbasis is.
 • Denk tijdig aan je zorgverzekering. Wanneer je internationaal verhuist, kun je geen beroep meer doen op je Nederlandse zorgverzekering. Denk dus tijdig aan het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering!

Advies over visum papieren en valuta

 • Win het juiste advies in. Het verkrijgen van een visum is een lang en complex proces waarbij je helaas snel fouten maakt. Gelukkig kunnen deze mensen jou voorzien van passend advies! We horen regelmatig dat men teleurgesteld is in de duur van de visumaanvraag en dat er zaken over het hoofd werden gezien waar men zelf niet aan had gedacht. Het juiste advies kan je dus écht verder helpen.
 • Zorg dat je beschikt over de juiste papieren. Wanneer je bezig bent met het verkrijgen van een visum en je blijkt het papierwerk niet op orde te hebben, dan kan dit het proces vertragen. Legaliseer ook je documenten om zeker te weten dat deze erkend worden in Nieuw-Zeeland.
 • Wissel je valuta om. In Nieuw-Zeeland betaalt men met de Nieuw-Zeelandse dollar. Het is doorgaans voordeliger om je valuta al voor de verhuizing om te zetten, zodat je daar ter plekke kunt betalen met dollars. Een vrijblijvende offerte hiervoor vraag je hieronder aan.
 • Vind een professioneel verhuisbedrijf. Dit verhuisbedrijf wordt verantwoordelijk voor het vervoeren van je dierbare spullen, dus onderschat niet hoe belangrijk dit is! Nieuw-Zeeland ligt immers niet om de hoek en je inboedel heeft een lange weg te gaan. Het inpakken van je spullen op een professionele manier is dus een pré om teleurstelling te voorkomen. Neem de tijd om een verhuisbedrijf te vinden waar jij je goed bij voelt. Je kunt ook reviews raadplegen om de kwaliteit van een verhuisbedrijf in te kunnen schatten.

Handige checklist voor je emigratie

Omdat er veel zaken geregeld moeten worden voor een verhuizing naar Nieuw-Zeeland, kunnen er dingen over het hoofd gezien worden. Neem de volgende punten door, zodat je goed voorbereid bent:

 • Zorg ervoor dat je uitgeschreven bent bij de gemeente waar je momenteel woont;
 • Houd tijdens het reizen een extra kopie van je paspoort, je werkvergunning en visum bij de hand;
 • Zorg voor een importformulier, dit wordt meestal geregeld door het verhuisbedrijf;
 • Neem geen levensmiddelen zoals eten mee, hiermee voorkom je extra controles;
 • Zorg dat je aanwezig bent wanneer je inboedel aankomt in Nieuw-Zeeland.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je niets vergeet bij je verhuizing? Gebruik onze checklist voor een internationale verhuizing.

Wonen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelanders (ook wel Kiwi’s genoemd) worden vaak omschreven als tolerant en open, en zullen er alles aan doen om jou een warm welkom te geven. De kans is dus groot dat je je na de emigratie snel thuis zult voelen! Over het algemeen zijn de mensen erg relaxed en easy going. Dit maakt het wonen in Nieuw-Zeeland aangenaam. Verder staat Nieuw-Zeeland hoog op de lijst van minst corrupte landen ter wereld. Dat klinkt goed, nietwaar? Wat je verder nog moet weten over het wonen in Nieuw-Zeeland..

Multiculturele samenleving

Nieuw-Zeeland kan met recht een ‘multiculturele samenleving’ genoemd worden. De cultuur wordt grotendeels beïnvloed door Engeland. Maar evengoed ook door de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, die voor 15 procent van de populatie deel uitmaken. Om het kort samen te vatten: de cultuur in Nieuw-Zeeland bestaat uit Europese, Aziatische en Oceanische invloeden, waarvan de Britse cultuur het voornaamste is.

Cultuur in Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse bevolking houdt enorm van sportieve activiteiten: zo zeilt het grootste gedeelte van de Nieuw-Zeelanders of ze spelen in een rugbyteam. Ze houden van het buitenleven en bezoeken graag een bar. Het zijn over het algemeen informele mensen, iets wat het prettig maakt om te wonen in Nieuw-Zeeland.

Waar je misschien aan zult moeten wennen, is het feit dat mensen hier bijna altijd op blote voeten lopen. Je kunt dus voortaan je schoenen in de kast laten. Ook handig om te weten: wanneer je uiteten gaat in Nieuw-Zeeland, moet je niet blijven wachten wanneer de ober met de rekening komt. Je moet zelf naar de kassa gaan om te betalen. Bij elke aankoop wordt de pinpas gebruikt, niemand gebruikt cash. Zelfs niet als je enkel kauwgom koopt.

Klimaat

Het klimaat in Nieuw-Zeeland is een Cf- klimaat. Dit betekent vrij warme zomers en milde winters. Toch kent het klimaat in Nieuw-Zeeland een aantal verschillen. Het noorden neigt meer naar een subtropisch klimaat, terwijl het Zuidereiland meer weg heeft van een land klimaat. Vanwege de .. bergketen, kent Nieuw-Zeeland ook een bergklimaat. Over het algemeen is Nieuw-Zeeland een heel zonnig land, het is één van de meest zonnige plekken ter wereld. De natuur is er werkelijk adembenemend met zijn prachtige gevarieerde flora en fauna. Helaas moet je ook oppassen voor aardbevingen. Die komen geregeld voor in Nieuw-Zeeland.

De keuken

De keuken in Nieuw-Zeeland kan het beste getypeerd worden als ‘de Britse keuken met een Kiwi- touch’. ‘Fish en chips’ en hartige taarten staan vaak op het menu. Voor de lunch eet men in Nieuw-Zeeland sandwiches. Ben je gek op het Engelse ontbijt? Ook hier eten ze vaak het ‘English breakfast’. Omdat Nieuw-Zeeland een echt landbouwland is, worden er veel seizoensproducten gegeten. Wat betreft vlees: er wordt ontzettend veel lamsvlees gegeten. Wanneer je trouwens wordt uitgenodigd ‘to tea’, verwar dit dan niet met thee drinken. Het betekent dat je dan bent uitgenodigd voor avondeten.

Wonen in Nieuw- Zeeland

Huizen in Nieuw-Zeeland

De huizenprijzen verschillen heel erg in Nieuw-Zeeland per regio. Daarnaast schommelen de huizenprijzen zelfs per jaar. Wanneer je wilt gaan wonen in Nieuw-Zeeland, bedenk dan dat de prijzen van de huizen onder andere beïnvloed worden door de buurt, uitzicht (zeezicht is duur), ligging ten opzichte van scholen en winkels.

De huizen in Nieuw-Zeeland zien er gezellig uit. Bijna alle huizen hebben een veranda en een tuin. Zelfs als je in de stad woont, kun je een tuin verwachten. De meeste huizen zijn gemaakt van hout, de duurdere huizen zijn van steen. Maar aangezien er vaak aardbevingen voorkomen in Nieuw-Zeeland, worden de meeste huizen uit hout gebouwd, omdat dit veiliger is. Ook hebben de huizen meestal een aluminium dak, een gezellig geluid wanneer het ‘s nachts regent overigens.

Huizenprijzen: waar betaal je het meest?

De huizenprijzen in Nieuw-Zeeland verschillen enorm per regio. Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn de nabijheid van scholen en winkels, image van de buurt, ligging t.o.v. de zon, uitzicht en parkeergelegenheid. Wanneer je naar Queenstown kijkt, zijn de woningen het duurst met een gemiddelde prijs van €380.000. In Southland vind je de goedkoopste woningen met een gemiddelde prijs van €140.000. In de grote steden betaal je meer, maar daar krijg je dan ook een prachtige stad als leefomgeving voor terug.

Huis kopen in Nieuw-Zeeland

Er komt aardig wat bij kijken, wanneer je wilt gaan wonen in Nieuw-Zeeland. Je kunt het makkelijkste aan een huis komen via advertenties op websites of in kranten. Wanneer je wilt gaan wonen in Nieuw-Zeeland, zal je voor de koop van je huis de hulp van een makelaar in kunnen schakelen. Maar let wel op dat je gebruik maakt van een geregistreerde makelaar. De makelaar werkt altijd voor de verkoper en daarom is het belangrijk niet te goedgelovig te zijn. Je wordt soms onder druk gezet om snel te beslissen. Over de prijs wordt altijd onderhandeld. Meestal is dit zo’n 3 tot 8 procent boven de normale verkoopprijs.

De hypotheekrente is gemiddeld 6 procent in Nieuw-Zeeland. Het is misschien hoog voor Nederland, waar we 3 tot 4 procent gewend zijn. In Nieuw-Zeeland is dit echter historisch laag. Verwacht wordt dat de hypotheekrenteprijs binnenkort wel wat zal stijgen. Daarnaast kun je de hypotheekrente in Nieuw-Zeeland niet aftrekken voor de inkomstenbelasting. In Nederland kan dit wel. Maar in Nieuw-Zeeland hoef je geen GST (BTW) te betalen bovenop de koopsom. Daarnaast hoef je ook geen huurwaardeforfait te betalen.

Huis huren

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om bij je emigratie naar Nieuw-Zeeland eerst een huis te huren. Vanuit daar kun je dan een koophuis zoeken. In Nieuw-Zeeland is het veel makkelijker om een huis te huren dan in Nieuw-Zeeland. Wel moet je bedenken dat je niks mag veranderen aan huurhuizen. Dat betekent geen muren verven of spijkers in de muur slaan. De huurprijzen lopen erg uiteen en verschillen per gebied. De gemiddelde huurprijs in Nieuw-Zeeland is 225 euro per week. Ja per week, want je huurt je huis per week in Nieuw-Zeeland.

De dagelijkse kosten als je gaat emigreren naar Nieuw-Zeeland

De dagelijkse kosten wanneer je gaat wonen in Nieuw-Zeeland zijn 9.3 procent duurder dan in Nederland. Een brood kost omgerekend gemiddeld €1,50. Een liter melk is €1,66. Nieuw-Zeeland is een echt landbouwland en groenten en fruit kunnen goedkoop aangeboden worden. Het is daarom slim om seizoen groenten te kopen, dat scheelt in de prijs. Ook zijn aanbiedingen hier in Nieuw-Zeeland echt aanbiedingen: je betaalt dan vaak maar de helft van de prijs.

Uit eten gaan in Nieuw-Zeeland hoeft niet heel veel te kosten. Een gemiddeld 3-gangen menu kost in Nieuw-Zeeland ongeveer €27,20 euro per persoon. Benzine kost €1,20 per liter en voor een maandpas voor het O.V. betaal je €89,60 per maand. Bedenk ook dat de kosten in levensonderhoud per plaats kunnen verschillen. Het leven in Nieuw-Zeeland is het duurst in Hamilton en het goedkoopst in Wellington.

verhuizen naar nieuw zeeland

Huisdieren meeverhuizen naar Nieuw-Zeeland

Wanneer je je huisdier mee wil nemen naar Nieuw-Zeeland, dan zijn er een aanta zaken om rekening mee te houden. Hier vind je een overzicht waar de dieren aan moeten voldoen:

Inentingen en onderzoek

– Inenting tegen hondsdolheid;
– Na tenminste drie weken bloedonderzoek;
– Je huisdier moet minstens drie maanden oud zijn.

Identificatie

– Een chip voor alle onderzoeken/behandelingen.

Quarantaine

Wanneer je een huisdier invoert in Nieuw-Zeeland, moet deze minimaal 10 dagen in quarantaine. Als het beestje verder gezond is, word je na 10 dagen gebeld om hem of haar op te komen halen.

Importvergunning

Voor de invoering van een huisdier heb je een importvergunning nodig. Op deze website vind je alle informatie en formulieren die je nodig hebt voor de invoering.

Overige zaken

Naast bovenstaande punten moet je een gezondheidscertificaat hebben van maximaal twee dagen oud. Voor de legalisering heb je certificaat deel A en certificaat B nodig, verstrekt door de NVWA. Daarnaast moet je huisdier zes maanden aaneengesloten in Nederland hebben geleefd.

Kosten van je huisdier invoeren in Nieuw-Zeeland

De kosten voor het invoeren van je huisdier in Nieuw-Zeeland zijn gemiddeld als volgt:

HandelingGeschatte kosten
Invoerkosten$135
Quarantaine kosten kat$1.200
Quarantaine kosten hond$1.500 – $2.000

Dit zijn schattingen van de prijzen, de exacte prijs kun je aanvragen bij één van de officiële quarantaine faciliteiten in Nieuw-Zeeland. Aanvullende informatie kun je hier vinden.

Verhuisbedrijven naar Nieuw-Zeeland

Heb jij al concrete verhuisplannen en ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf? Met ons offerteformulier heb je die vliegensvlug gevonden. Je ontvangt gratis offertes en we sturen je reviews van alle verhuisbedrijven mee. Zo kun je zelf bepalen welk verhuisbedrijf voor jou interessant kan zijn, op basis van prijs én kwaliteit.

Namens het team van Sirelo wensen we je een voorspoedige verhuizing! Wil je zeker weten dat je goed voorbereid bent? Lees dan ook de onderstaande artikelen.