Gezondheidszorg in Amerika

De gezondheidszorg in Amerika staat berucht als het duurste zorgstelsel in de wereld. Op deze pagina kan je terecht voor een uitleg van de zorgverzekeringen in Amerika. Daarnaast bespreken we ook wat je kan verwachten van een bezoekje aan de dokter.

De Gezondheidszorg in Amerika

Het Zorgsysteem in Amerika

In Nederland is het afsluiten van een ziektekostenverzekering, de basisverzekering, verplicht. In Amerika hoeft niet iedereen een verzekering aan te schaffen. Sinds de Affordable Care Act van Obama is geïntroduceerd moet iedereen die belastingplichtig is een zorgverzekering hebben. De zorgverzekeringen worden voornamelijk door de particuliere sector geregeld. In totaal maakt 66% van alle werknemers in Amerika gebruik van een particuliere zorgverzekering. Werkgevers kunnen kortingen regelen op de verzekeringen van de werknemers. Het komt ook regelmatig voor, bij goed gevestigde bedrijven, dat de werkgever de gehele kosten voor de verzekering overneemt.

Dankzij de Affordable Care Act zijn er ook boetes geintroduceerd voor degene die geen ziektekostenverzekering hebben afgesloten. Deze boetes worden uitgedeeld op basis van het jaarsalaris van een persoon of huishouden. Dit betekent dus dat sommige er nog steeds voor kiezen om de boete te betalen. Omdat het goedkoper uit kan pakken dan een jaar contract bij een verzekering. Dit is vaak een optie voor jongere tussen de 20-30 jaar oud omdat dit een leeftijdsgroep is met gemiddeld minder gezondheidsproblemen.

De Affordable Care Act van Obama zorgt er niet alleen voor dat iedereen die belastingplichtig is een ziektekostenverzekering moet hebben. De wet biedt ook goedkopere ziektekostenverzekeringen aan. Deze zijn bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. Deze huishoudens krijgen dan een bijdrage van de overheid om te helpen met het betalen van de ziektekostenverzekering. Om deze bijdrage te ontvangen moeten je inkomsten 100%-250% van het Federal Poverty Level zijn, en kan je alleen ontvangen als je een Silver niveau ziektekostenverzekering hebt. In Amerika gebeurt het wel eens dat onverzekerde mensen met een hoge ziektekosten schuld uit huis gezet worden als ze het niet op tijd kunnen terugbetalen. Het blijft dus erg verstandig om in Amerika een goede verzekering af te sluiten.

Gezondheidszorg in Amerika

De Kosten van een Ziektekostenverzekering in Amerika

De gezondheidszorg in Amerika heeft verschillende lagen van verzekering premies. In totaal bestaan er vier verschillende soorten ziektekostenverzekeringen: de Bronze, Silver, Gold en Platinum. De kosten van de ziektekostenverzekeringen verschillen aan de hand van je eigen gezondheid en inkomen. Obamacare beloond een gezonde levensstijl door middel van goedkopere ziektekostenverzekeringen voor niet-rokers.

De standaard premies zijn gebaseerd op de kosten van een 30 jarige niet-roker. In 2017 betaal je voor Bronze $311 per maand, en dit is het instap niveau. De Silver kosten liggen daar net boven met $365 per maand. Hierna komen de Gold kosten met $464 per maand en Platinum met kosten die rond de $553 per maand liggen. Dit zijn geen standaard bedragen en zijn alleen maar bedoeld om een indicatie te geven van de gemiddelde prijs.

In Amerika maken ze daarbij ook gebruik van aftrekbare bedragen, oftewel deductibles. Dit is het bedrag wat je zal moeten betalen voordat de verzekering mee helpt met de kosten. De deductibles van het laagste niveau (Bronze) zijn natuurlijk vele malen hoger dan van het hoogste niveau (Platinum). Met een Bronze ziektekostenverzekering kan je rekening houden met een deductible van maar liefst $6,100. Terwijl een Platinum verzekering een deductible heeft van rond de $400. Wil je meer weten over de kortingen op ziektekostenverzekeringen? Maak dan gebruik van deze website.

Gezondheidszorg in Amerika

Een arts bezoeken in Amerika

In Nederland kennen wij de huisarts die je doorverwijst naar specialisten of het ziekenhuis, indien nodig. In Amerika wordt er nog onderscheid gemaakt tussen verschillende ‘soorten’ huisartsen. Ten eerste heb je de gewone huisarts, zoals wij die kennen. Deze wordt de family medicine physician genoemd en zoals je al kunt raden, kun je hier met je hele familie terecht. De huisarts kan dus een patiënt van iedere leeftijd in behandeling nemen. Deze arts zal ook algemeen advies geven en eventuele medicijnen voorschrijven.

Je kunt ook terecht bij een internal medicine physician. Een internal medicine physician wordt in Amerika vergeleken met een kinderarts maar dan voor volwassene. Dit betekent dus dat je hier terecht kunt voor langdurige klachten en om een gespecialiseerde opinie te krijgen. Deze arts is alleen wel voor personen van boven de 18 jaar. De gemiddelde prijs van een bezoek (van 15 minuten) aan de arts varieert tussen de $50-$70. Hulp nodig met het zoeken naar de huisarts die bij jou in buurt zit? Maak dan gebruik van deze link.

Wanneer je verhuist naar Amerika, is het aan te raden om zo snel mogelijk een vaste huisarts te vinden, zodat je niet overhaaste beslissingen moet maken wanneer je ziek wordt. Wanneer je een arts bezoekt, maak je een afspraak van te voren, tenzij er sprake is van een spoedsituatie. Bij een spoedsituatie bel je 9-1-1 om gebruik te maken van een ambulance. Dit kan alleen wel erg duur zijn, dus let goed op of het wel echt nodig is.

Het vinden van een geschikte tandarts

Ga je binnenkort naar Amerika verhuizen of woon je net in Amerika? Dan moet je de volgende paar dingen goed in gedachten houden tijdens het zoeken naar een tandarts die geschikt is voor jou. In Amerika zit, net zoals in Nederland, de kosten van de tandarts vaak niet in het basis-pakket van de ziektekostenverzekering inbegrepen. Het is uiteraard wel mogelijk om dit in je pakket toe te voegen door ervoor bij te betalen. Dit is dan ook aan te raden als je het kan veroorloven. De kosten kunnen namelijk erg hoog oplopen, vooral in geprivatiseerde klinieken. In de Verenigde Staten is het natuurlijk zo dat het per staat weer zal verschillen in prijs. Maar een normale check-up, waar het schoonmaken van je gebit zit inbegrepen, kost gemiddeld tussen de $75 en $150.

Om te helpen met het vinden van een betrouwbare tandarts is er de American Dental Association met een zoekmachine voor tandartsen. Soms kunnen de kosten oplopen tot maar liefst $500 dus voordat je een tandarts uitkiest is het verstandig om naar de kosten te vragen.

Gezondheidszorg in Amerika

De Hoge Ziekenhuiskosten in Amerika

In Amerika kan een bezoek aan het ziekenhuis erg veel geld kosten. Het is dus ook vooral bedoeld voor klachten waarvoor je niet bij de huisarts terecht kan en noodgevallen. In Amerika is het, net zoals met andere zaken, zo dat kosten per staat erg zullen verschillen. Maar om een indicatie te kunnen geven concludeerde wij, aan de hand van kosten per staat per dag in het ziekenhuis, dat de prijs per dag vaak rond de $1.500+ ligt. Deze prijs kan oplopen tot $3500 p/d maar ook lager liggen met een prijs van rond de $700 p/d. Er zit ook weer een verschil in de prijzen van de openbare, non-profit en voor profit ziekenhuizen. Hierbij komt ook dat het natuurlijk per procedure kan verschillen. In Nederland ben je, ter vergelijking, misschien net €1.500 na drie dagen kwijt.

Bereikbaarheid van Amerikaanse gezondheidszorg

Ben je verhuisd naar een van de grote steden in Amerika? Dan is het vinden van een dokter geen moeilijke opgave. Het aanbod is er groot: er zijn genoeg specialisten of huisartsen te vinden. In de Gouden Gids vindt je een lijst met dokters per stad, zodat je makkelijker een keuze kunt maken. In Amerika hebben de dokters een weekend dienst. Dokters werken dus ook gewoon op zaterdag en zondag. Wanneer je op het platteland in Amerika woont, is de kans groot dat je in een dunbevolkt gebied zit. Natuurlijk kan het dan zo zijn dat je langer moet rijden om een arts te kunnen raadplegen.

Ben je nog benieuwd hoe het met de fiscale zaken in Amerika zit? Bekijk dan onze pagina over belastingen in Amerika.