Het leven in Australië: Merels ervaringen

Merel Bekkers beleeft de tijd van haar leven in Australië. Alweer ruim drie maanden woont Merel in Australië en als je het haar vraagt is ze helemaal ingeburgerd in Australië. ‘Genieten doe ik hier met volle teugen. Naast mijn challenging stagebaan als ‘assistant marketing manager’, kan ik er in de weekenden op uit trekken met vrienden om zo Australië te verkennen.’ In deze blog kom je meer te weten over het leven in Australië, beschreven vanuit Merels point of view. Van informatie over de werkcultuur tot een beschrijving van de prachtige natuur in Australië: Merel heeft het allemaal op papier gezet.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Maandag avond op 19.10 was het dan uiteindelijk zo ver. Met enkel een tussenlanding in Londen, vloog ik rechtstreeks door naar Sydney. De vlucht duurde 23 uur: o zo lang, maar het was best goed te doen! Vier keer kregen we een maaltijd en voor het eerst vond ik vliegtuigvoedsel echt lekker. Na mijn jetlag te boven gekomen te zijn, was het tijd om Newtown (de wijk waar ik woon) te verkennen. Hier hoorde ook een eerste ontmoeting met mijn stagebedrijf bij. Ik kreeg een rondleiding van mijn supervisor en daarna zijn we gelijk wezen lunchen. Hier is dat allemaal normaal. De werkcultuur in Australië zou ik beschrijven als wat relaxter en informeler als in Nederland. Zo is de baas naar zijn werknemers toe veel informeler.

Merel Bekkers in Australië

Cocolatte

De afgelopen tijd heeft Cocolatte, het kledingbedrijf waar ik stage loop, maar weinig aandacht besteed aan marketing. De reden hiervoor is een gebrek aan personeel voor deze functie. Anyway, de volledige leiding over de marketing is dus aan mij gegeven en dit is een grote uitdaging voor me, aangezien ik echt zero ervaring heb op dit gebied. Naast social media mag ik gelukkig nog meer werkzaamheden verrichten op mijn stage. Regelmatig berichten posten op social media is heel belangrijk en een snelle reactie op berichten van klanten is vereist.  In de eerste week heb ik me bezig gehouden met het aanmaken van een nieuwe Instagram  en Twitter page, het onderhouden van de bestaande Facebook en alles omtrent de shoot van de nieuwste collectie.

Challenging job

Daarnaast ben ik samen met mijn team bezig met het bedenken van een strategie om de kosten van de verzending omlaag te brengen. Ik heb het heel erg naar mijn zin op stage, maar ik merk wel dat marketing nog niet zo makkelijk is. Het is nog een hele uitdaging om nieuwe klanten voor de webshop aan te trekken. Waar ik de eerste stageweken eerst nog wat last had een bore out, kan dat nu echt niet meer gezegd worden! Ik heb nu zo ongeveer tijd tekort elke dag. Ik mag de webshop aanvullen  met nieuwe items en moet het contact met de klanten onderhouden. Verder moet ik twee keer per week een EDM (electronic direct mail) ter promotie opstellen. Deze mail gaat vervolgens naar alle facebookvolgers (zo’n 11.000 gebruikers). Erg leuk en leerzaam allemaal en ik ben erg blij met de verantwoordelijkheid die ik krijg.

Relaxte werktijden

Als stagiair hoef ik zeker niet te klagen over mijn werktijden: van 10.00 tot 17.30. Verder hoef ik ook zeker niet bang te zijn dat deze dagen lang zullen duren. Mijn stagefunctie als ‘assistant marketing manager’ zorgt ervoor dat ik werkelijk alles(!) op het gebied van marketing moet gaan inrichten. Daarom kan ‘assistent’ ook wel uit mijn naam gehaald worden.

Vrije tijd in Australië

Gelukkig is er, naast mijn stage, ook nog genoeg tijd voor ontspanning. Helemaal omdat te temperaturen nu omhoog gaan en mijn nieuwe huisje een dakterras heeft. De lente heeft nu echt zijn intrede gedaan (onvoorstelbaar voor the Dutch) en het is nu zo’n 26 graden.

Never a dull moment in Australia: in het weekend trek ik erop uit met vrienden en dan bezoeken we van alles. ’s Avonds gaan we naar prominente clubs in Sydney of we gaan naar een feestje. Een poosje geleden was er ook een nationale feestdag Labor Day, wat betekende dat ik een extra dag weekend had. Toen ben ik bijvoorbeeld met een grote groep vrienden naar Ivy geweest om een verjaardag van een vriendin te vieren. Een toch wel merkwaardige club, met drie verdiepingen en een zwembad. Daar kreeg je (en daar houden we van als Nederlanders) gratis water als je er een beetje tipsy uitzag. Dit moest je dan ook opdrinken onder het toeziend oog van een bewaker.

Merel in Australië

De weekenden gebruik ik dus echt altijd om te genieten van alle schoonheid die Australië te bieden heeft. De natuur hier is ontzettend mooi! Je hebt prachtige stranden, bergen en zelfs de bomen hier zijn bijzonder. In de lente staan hier overal bomen met paarse bloemen. Je ziet ze werkelijk waar overal! Het weer is perfect in Australië, maar je merkt wel dat de zon ongelooflijk fel is! Ook is de klok hier verzet en daardoor krijg ik nog meer de zomer in mijn bol. Het is nu ’s avonds een stuk langer licht en daarmee kan het BBQ seizoen beginnen!

Paarse bomen

Hieronder heb ik even op een rijtje gezet wat ik de afgelopen tijd heb bezocht:

  • Manley beach: een stadje met een gezellig strand en boulevard met lunchtentjes waar je een burger met crocodile meat kon eten
  • Boottocht onderdoor de Sydney Harbour
  • Een bezoek aan het Royal National Park: een tocht in de natuur en aan het einde kwamen we uit op een super wit strand.
  • Blue Mountains: dit betekende om 5 uur ’s ochtends opstaan, maar it was worth it. Dit is een van de grootste natuurparken in Australië. Het uitzicht is werkelijk unbelievable: bergen met watervallen en wouden.
  • Botanic Gardens: dit is een ontzettend groot park, gelegen aan de Sydney Harbour. Je hebt er een supermooi uitzicht. Werkelijk alles is te vinden in dit park: van grote bomen tot fonteinen en zelfs een aantal mooie gebouwen.
  • Cogee to Bondi Walk: een kustwandeling van 6 km die langs 6 prachtige stranden loopt. Je komt hier langs de twee meest bekende stranden: Bondi en Cogee beach.
  • Great Barrier Reef
  • Morriset Park: kangoeroes kijken in dit park. En echt, ze zijn so cute! Ze zijn super tam, je kunt gewoon chillen met de kangoeroes en er letterlijk naast gaan liggen.
  • Tarongo Zoo: de bekendste dierentuin van Sydney, gelegen aan Sydney Harbour. Zo heb je een georgeous uitzicht op de stad, haven en het Opera House.

Leven in Australië

Mensen in Australië

De mensen in Australië zijn echt superaardig en relaxed. Als ik eerlijk mag zijn, vind ik Australiërs aardiger dan Nederlanders. Buschauffeurs in Australië zijn bijvoorbeeld ook superaardig! In Australië is het dan ook de normaalste gang van zaken om buschauffeurs te bedanken en naar hen te zwaaien, dit doen ze zelf ook. Verder zijn Australiërs nooit te beroerd om je te helpen. Mensen zijn hier heel relaxed en veel minder gehaast dan in Nederland. Iets wat ik zeker ga missen als ik weer terug ben in Nederland. Ook leuk: de coffee to go culture is heel erg aanwezig in Sydney. In de ochtend zie ik echt heel veel mensen, vooral moeders met kinderen, met coffee to go bekers.

Duur land

Yes,  Australië is ook een duur land. Huurprijzen zijn hoog, met name in Sydney. Ook de algemene prijzen liggen vele malen hoger dan in Nederland, wat het leven in Australië vrij prijzig maakt. Voor de mensen die hier wonen is dit eigenlijk geen probleem, want de lonen liggen hier ook een stuk hoger. Alleen voor de mensen die hier naartoe komen om vakantie te vieren of rond te trekken, is het erg duur.

Leven in Sydney

Australië is awesome! De temperatuur is er aangenaam, er valt van alles te zien en je raakt niet op dit indrukwekkende land uitgekeken! Verder heb ik alleen maar positieve ervaringen met de Australian people. Ook heb ik hier veel nieuwe vrienden gemaakt, waardoor ik voorlopig echt nog niet weg wil uit Australië. De prachtige natuur, het bruisende Sydney, de easy going mentaliteit van de Australiërs… ik weet niet wat ik het meeste ga missen. Één ding staat vast: Australië is het mooiste land wat ik ooit bezocht heb.