Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen van Oss naar Holwerd

De verhuiservaring van Leo

Featured image

Wanneer Leo tijdens de coronacrisis veel tijd doorbrengt in het Friese Holwerd, raakt hij op slag verliefd op de uitgestrekte omgeving, de aardige mensen en de begroetingen op straat. Hij besluit daarom zijn woonplaats Oss te verlaten en te verruilen voor het Friese dorpje Holwerd. Ben je benieuwd naar zijn verhuiservaring? Lees snel verder, want Leo vertelt het je zelf!

Wanneer je op het punt staat om te verhuizen, is het prettig om de verhuiservaringen van anderen te lezen. We geven op Sirelo daarom mensen de kans om hun verhaal te delen, zodat jij hun ervaringen kunt lezen en hier inspiratie en tips kunt uithalen. Veel leesplezier!

Van waar naar waar ben je verhuisd en wat was de reden van je verhuizing?

”Ik ben van Oss naar het mooie Holwerd in Friesland verhuisd. Ik ben i.v.m. corona de laatste jaren in deze omgeving vakantie wezen vieren en het is een mooie uitgestrekte omgeving, de mensen zijn aardig en iedereen groet je hier. Het is hier nog heerlijk Hollands en dorps allemaal, vandaar de overstap naar het mooie waddengebied. Ook hoef ik vanaf volgend jaar niet meer te werken dus hoe mooi zou het zijn als je je laatste fase van je leven in zo’n mooi gebied mag doorbrengen! Het is een feestje om te mogen gaan beleven.”

Het vinden van een geschikt verhuisbedrijf is een klus. Hoe ben je erin geslaagd om een verhuisbedrijf te kiezen?

”Ik heb op internet gezocht op ‘verhuisbedrijven’ en er plopte een paar mogelijkheden op. Ook een jaar eerder zo gedaan. Je kon toen op Sirelo diverse verhuisbedrijven aanvinken voor het maken van een offerte, waardoor ik drie verhuisbedrijven heb uitgekozen voor een gesprek. Daaruit heb ik de meest betrouwbare en goede offerte genomen. En het was de juiste beslissing bleek ook! Met dat persoonlijke gesprek krijg je wel een hele goede indruk van het verhuisbedrijf, wat ze te bieden hebben en wat ze allemaal extra kunnen aanbieden. Daar moet je ook goed over nadenken of je die extra’s echt wel nodig hebt, en weet ook ongeveer hoeveel dozen je nodig hebt want het is lastig als je tekort komt. Dan verspeel je belangrijke tijd.”

💬 Sirelo’s TIP: Benieuwd wat Leo bedoelt? Ontdek het zelf in ons overzicht van verhuisbedrijven. Klik op de plek waar je woont en kies tussen de verhuisbedrijven een aantal bedrijven waarvan je een offerte wil ontvangen!

Ging de verhuisdag zoals gepland?

”Ja alles ging oké, behalve in het nieuwe huis alles naar boven brengen was een uitdaging. Maar de mannen gaven niet op. De trapleuning eraf en de poten onder het bed uit en toen lukte het om het bed naar boven te dragen met veel kracht. Ik had wel medelijden met de mannen maar het uithoudingsvermogen was erg motiverend ook wel. Als je je bedenkt dat ze om 7.30 al in de auto zaten ’s morgens, en dan om 20.00 uur nog steeds dezelfde energie hebben, dan is dat te bewonderen! Ook na het krijgen van een metalen blok op een voet ging de verhuizer gewoon door, dus al met al vind ik dat ze een erg zwaar beroep hebben. Ik was gebroken die dag, moet je jezelf eens indenken dat je dat iedere dag moet doen. Respect voor de verhuismannen en vrouwen denk ik.”

Wat zijn jouw top 3 tips om anderen te helpen hun verhuisdag minder chaotisch te maken?

”Blijf rustig en help mee met de verhuizers. Ga niet stil toe staan te kijken. Maak je oude huis vast schoon en ruim dat op, want als je alleen toekijkt dan denk je dat je steeds wat moet zeggen maar de mannen weten wat ze doen. Als jij de mannen steeds weer corrigeert, raak jij in de stress en de mannen kunnen hun werk niet meer goed doen. En je moet erop rekenen dat het een zware stressvolle dag gaat worden en dat maakt jou ook rustig. Neem af en toe pauze, geef de mannen wat drinken en eten op zijn tijd.”

Heb je nog aanvullingen? 

”Het geeft zoveel verlichting in de stressvolle verhuizing als je vakkundige mensen je verhuizing laat doen.”