Achtergronden en Nieuws

Hier vind je meer informatie, achtergronden en nieuws met betrekking tot verhuizen. Maar ook interviews met expats.

Rare gewoontes op de wereld

13 april 2017, Ellen Prins

Heb je ook wel eens iets meegemaakt toen je een land bezocht waarvan je dacht “is dit een grap?” Veel landen hebben gewoontes die voor hun heel normaal zijn, maar voor buitenstaanders roept dit vraagtekens op. In Nederland bijvoorbeeld is het voor een buitenlander best raar als iedereen ineens in oranje gehuld op een doordeweekse dag door de stad heen zwalkt met een biertje in de hand. Wil je je goed voorbereiden op een bezoek aan een ander land en de gewoontes die hier bij horen? Wij hebben een paar opvallende dingen voor je opgezocht die voor ons nogal raar kunnen overkomen.
Lees meer

Verborgen parels in Europa

22 maart 2017, Ellen Prins

Wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland komt de keuze vaak te liggen op een grote en bekende stad. Parijs, Barcelona of Londen zijn bijvoorbeeld erg in trek. Eigenlijk is dit zonde, er zijn nog veel meer prachtige steden in Europa! Naast dat het leuke plekken zijn om te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen, liggen de kosten vaak ook lager. Wij van Sirelo hebben deze verborgen juweeltjes verzameld, omdat we vinden dat ook deze steden de nodige aandacht verdienen!
Lees meer

Nationale symbolen in Spanje

20 maart 2017, Marion Hoogwegt

Wanneer je in Spanje gaat wonen is het leuk om dingen over de cultuur te weten. Maar weet je ook het verhaal achter één van de nationale symbolen? Spanje kent meerdere nationale symbolen, maar eigenlijk zijn de meningen verdeeld over wat nu echt het nationale symbool is van het land. Marion Hoogwegt van Kus uit Spanje woont al jaren in Spanje waar ze een aantal hotels runt en het dagelijks leven in Spanje beschrijft op haar blog. Door haar vele ervaringen weet ze een hoop dingen over Spanje, dus ook over nationale symbolen! In deze blog vertelt Marion meer over de nationale symbolen in Spanje.
Lees meer

Vijf Belgische gerechten die je moet proberen!

9 maart 2017, Ellen Prins

Mensen denken bij het eten in België snel dat het niet erg verschilt van de Nederlandse keuken. Naast dat je in België redelijk veel Nederlandse en Franse invloeden kan vinden, hebben ze toch wel gerechten en lekkernijen die typerend zijn voor de Belgische keuken! Wanneer je een daagje over de grens bent of van plan bent om je geluk te gaan zoeken in België, zijn de volgende Belgische gerechten aan te raden om te proberen!
Lees meer

Ondernemen in Frankrijk: waar moet je op letten?

3 februari 2017, Dries de Bont

In het zuiden van ons land zijn diverse MKB bedrijven die graag zaken willen doen in Franstalig België of in Frankrijk. De afstand is namelijk niet groot en er ligt een zeer groot potentieel afzetgebied in het verschiet. Probleem is echter dat men niet de financiële armslag heeft om iemand hiervoor in loondienst aan te nemen, aangezien het in het begin om pionieren gaat en het niet duidelijk is wat de afzet / omzet zal gaan worden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het aanbod van commercieel sterk onderlegde Franstaligen in Nederland zeer beperkt is.
Lees meer

Blog over wonen in Duitsland

2 februari 2017, Anouk van Soest

Duitsland heeft een sterke economie en heeft dus vele mogelijkheden voor Nederlanders die op zoek zijn naar werk. Wonen in Duitsland, en eventueel ook werken, en dan met name in de grensstreken, is voor vele Nederlanders interessant. De prijzen van wonen en levensonderhoud liggen over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Al met al genoeg redenen om eens serieus te kijken naar de mogelijkheden om te wonen in Duitsland. In deze blog enkele tips.
Lees meer

Ondernemen in Zwitserland

28 januari 2017, Hennie Lievense

Zwitserland heeft een perfect ondernemersklimaat, een zeer gunstig belastingstelsel en een sterke economie. Allemaal redenen om een bedrijf op te gaan starten in Zwitserland. Het land heeft daarnaast een geslaagde export. Toch is een bedrijf opstarten in Zwitserland niet heel eenvoudig. Er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden. CuraVer kan je hiermee verder helpen.
Lees meer

Vastgoed in Frankrijk, wat je moet weten voordat je gaat kopen

27 januari 2017, Marco Huisman

Om te investeren in vastgoed in Frankrijk is het belangrijk om de markt en haar werking te kennen. In dit artikel legt het internationale vastgoed portaal Mer et Demeures uit welke informatie je nodig hebt wanneer je een huis in Frankrijk gaat kopen.
Lees meer

Engelse Muziek – Deel 1

20 januari 2017, Marco Huisman

De Engelse muziek is al jaren populair. Vrijwel de hele muziekindustrie is beïnvloed door de Beatles. Overal ter wereld werd vanaf de sixties op een andere manier tegen muziek aangekeken dankzij de vier uit Liverpool. Maar ook andere artiesten uit Engeland hebben invloed uitgeoefend, of zijn nog steeds bekend in de muziekwereld. De grootste artiesten uit Groot-Brittannië van toen zijn hier op een rijtje gezet.
Lees meer