Achtergronden en Nieuws

Hier vind je meer informatie, achtergronden en nieuws met betrekking tot verhuizen. Maar ook interviews met expats.

Verhuizen naar Portugal – Jan (67) en zijn verhuiservaring

3 november 2020, Kamal Salim

Vanuit het kleine Hazerswoude Rijndijk is Jan Draaisma (67) sinds oktober 2020 verhuisd naar Sao Bras De Alportel in Portugal, een kleine stad in het zuiden van Portugal. Begin het jaar in hebben Jan en zijn vrouw de keuze gemaakt om definitief te verhuizen naar Portugal. Helaas overleed plotseling zijn vrouw in april 2020. Ondanks de zware tegenslag en de akelige periode, heeft Jan vooralsnog besloten om te verhuizen. Hieronder lees je het uitgebreide verhaal van Jan, zijn verhuiservaring en de tips die hij heeft. Handig als ook jij in de toekomst wil verhuizen naar Portugal!
Lees meer

Verhuizen tijdens de coronacrisis: veelgestelde vragen en antwoorden

27 maart 2020, Eline van den Hout

Wellicht staat er binnenkort verhuizen op je planning. Maar door het coronavirus zit je misschien met de vraag: Kan ik verhuizen tijdens corona? De overheid heeft verschillende maatregelen genomen tegen corona zoals de anderhalve meter afstand, geen handen meer schudden, handen regelmatig wassen et cetera. Maar wat voor gevolgen heeft dit voor jouw verhuizing? Kan het nog wel doorgaan? Geen zorgen: Wij zullen de vragen waar je wellicht mee zit beantwoorden, om zo je verhuizing tijdens de coronacrisis zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.
Lees meer

Piano verhuizen: hoe pak je dat op een makkelijke en veilige manier aan?

19 maart 2020, Eline van den Hout

Je piano verhuizen naar je nieuwe woning? Tegen die klus zie je vast op. Het is zo’n zwaar, groot en gevoelig meubelstuk! Maar ook in je nieuwe woning wil je de fuga’s van Bach en de walsen van Chopin spelen, dus achterlaten is geen optie. Sirelo geeft advies.
Lees meer

Verhuizen naar een Spaanse villa – Stefans ervaringen

13 februari 2020, Eline van den Hout

Van het kleine Brabantse Oeffelt naar een villa in Real de Montroy. Een mooi Spaans dorp tussen de fruitbomen en bergen, vlakbij het bruisende Valencia. Stefan Jansen en zijn vrouw wilden al jaren verhuizen naar een mediterraan land en zetten in 2019 de grote stap. Op 3 september verhuisden ze en tot nu toe hebben ze er geen moment spijt van gehad. Stefan: “We genieten met volle teugen. Het weer is altijd goed, de buren zijn gezellig en we hebben een prachtig uitzicht op de bergen.” Wil jij ook verhuizen naar Spanje? In onderstaand interview vertelt Stefan uitgebreid over de stappen die hij moest nemen.
Lees meer

Verhuizen met kinderen? Bereid je voor met deze tips voor jonge en oudere kinderen!

17 januari 2020, Eline van den Hout

Tegen verhuizen met kinderen kijken veel mensen op. Het is een ingrijpende verandering voor hen, zowel praktisch als emotioneel. Maar als je hen goed voorbereid met deze tips, zal het gemakkelijker zijn. Verhuizen met kinderen: verschillende leeftijden In dit artikel maken we een tweedeling tussen kleine kinderen en wat oudere kinderen. Kleine kinderen hebben voornamelijk rust en regelmaat nodig. Oudere kinderen kunnen erg verdrietig worden. Ze moeten afscheid nemen van hun beste vriendjes en vriendinnetjes, van de sportclub, van muziekles, van school: hun hele leven verandert. En het is nog maar afwachten of de nieuwe omgeving net zo leuk is.
Lees meer

Emigreren naar Duitsland – Jetty (63) deelt haar ervaringen

6 januari 2020, Eline van den Hout

Het Duitse district Kassel is prachtig. Een groen heuvelachtig landschap, bossen met herten en everzwijnen, een mooie meanderende rivier, dorpen met een rijke geschiedenis: Jetty Sluiter-Bakker (63) en haar man uit Almere wisten het zeker! Daar zouden zij van hun pensioen genieten en samen oud worden. Ze hadden er al een huis gekocht met een mooi uitzicht en waren druk bezig de migratie te regelen. Maar toen gebeurde er iets heel verdrietigs. Jetty’s man kreeg een hartaanval en overleed. Ze was van de een op de andere dag alleen.
Lees meer

Expat interview: Emigreren naar Spanje – Wilberts ervaringen

5 december 2019, Eline van den Hout

Als we de naam Santiago de Compostella horen, dan denken we allemaal aan de bedevaartstocht. Maar wist je dat deze Noord-Spaanse stad ook een goede universiteit heeft? Dat was voor Wilbert (23) onder andere de reden om te emigreren naar Spanje. Hij volgt daar nu zijn master Industriële Wiskunde. Hoewel Spanje op het Europese continent ligt, is het toch een hele stap om er te gaan wonen. Het is immers een totaal ander land dan Nederland. Hoe bevalt het Wilbert? Hoe regelde hij zijn verhuizing? En heeft hij nog tips voor jou? Tijdens dit interview gaat hij uitgebreid op deze vragen in.
Lees meer

Expat interview: Federica verhuisde binnen een maand naar Liverpool

15 oktober 2019, Eline van den Hout

Eind augustus hoort scheikundige Federica Aiello dat ze een baan heeft in Liverpool. Maar ze woont dan nog in Deventer. Er zit maar één ding op: emigreren. Deze grote klus klaart ze binnen een maand! Eind september vestigt ze zich in de bruisende, muzikale Britse stad. Wat moest ze allemaal regelen? En heeft ze nog tips voor jou als jij overweegt te verhuizen naar Engeland? Dat en meer vertelt ze tijdens dit interview.
Lees meer

Hoe financier je een verhuizing en de bijbehorende inboedel?

3 april 2019, Overstappen.nl

Verhuizen brengt over het algemeen veel kosten met zich mee. Allereerst moet je een verhuiswagen regelen, gedeeltelijk een nieuwe inboedel financieren en misschien zal er wel een verbouwing plaatsvinden. Door deze factoren zullen de kosten wellicht hoger uitvallen dan verwacht. Daarom kun je op dit gebied wel een steuntje in de rug gebruiken. Geld lenen is daarom een goede optie als het op de inboedel en het verhuizen aankomt. In dit artikel komt het financieren van een verhuizing door middel van het afsluiten van een lening ter sprake.
Lees meer