Achtergronden en Nieuws

Hier vind je meer informatie, achtergronden en nieuws met betrekking tot verhuizen. Maar ook interviews met expats.

Expat interview: Federica verhuisde binnen een maand naar Liverpool

15 oktober 2019, Eline van den Hout

Eind augustus hoort scheikundige Federica Aiello dat ze een baan heeft in Liverpool. Maar ze woont dan nog in Deventer. Er zit maar één ding op: emigreren. Deze grote klus klaart ze binnen een maand! Eind september vestigt ze zich in de bruisende, muzikale Britse stad. Wat moest ze allemaal regelen? En heeft ze nog tips voor jou als jij overweegt te verhuizen naar Engeland? Dat en meer vertelt ze tijdens dit interview.
Lees meer

Hoe financier je een verhuizing en de bijbehorende inboedel?

3 april 2019, Overstappen.nl

Verhuizen brengt over het algemeen veel kosten met zich mee. Allereerst moet je een verhuiswagen regelen, gedeeltelijk een nieuwe inboedel financieren en misschien zal er wel een verbouwing plaatsvinden. Door deze factoren zullen de kosten wellicht hoger uitvallen dan verwacht. Daarom kun je op dit gebied wel een steuntje in de rug gebruiken. Geld lenen is daarom een goede optie als het op de inboedel en het verhuizen aankomt. In dit artikel komt het financieren van een verhuizing door middel van het afsluiten van een lening ter sprake.
Lees meer

Expat Interview: Emigreren naar Engeland – Karins ervaringen

20 november 2018, Karin

In 1992 vertrok Karin vanuit ons koude kikkerlandje naar het (niet minder koude) Verenigd Koninkrijk, waar zij dromen heeft weten waar te maken en twee kinderen heeft grootgebracht met haar Engelse man. In dit interview deelt Karin haar ervaringen en geeft ze tot slot nog tips wanneer jij een emigratie naar Engeland overweegt.
Lees meer

Manieren om je tijd efficiënt in te delen bij een verhuizing

16 november 2018, Funda.nl

Sta je op het punt om naar een nieuwe woning te verhuizen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van het papierwerk voor de nieuwe woning, het regelen van de verkoop of het stopzetten van de huur van je oude woning, enzovoorts. Reden genoeg om vooraf goed na te denken over de manier waarop je de verhuizing uit laat voeren. Door vooraf een plan op te stellen, weet je zeker dat je tijd voor de verhuizing zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt! Het verkleint daarbij de kans op beschadigingen aan onderdelen van de inboedel. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Hoe deel jij de tijd rond de verhuizing in?
Lees meer

Geld lenen voor een verbouwing: wat zijn de mogelijkheden?

8 augustus 2018, Pricewise

Je hebt een prachtige woning gekocht maar het is wel een echt klushuis. Of je huidige woning is aan een opknapbeurt toe. Dan gaan de handen uit de mouwen om te verbouwen. Of je neemt iemand in de arm om dit te doen. Maar: verbouwen kost geld. En de hypotheek biedt niet altijd ruimte om dit te bekostigen. Dan moet je op zoek naar een alternatief. Bijvoorbeeld sparen. Of je sluit een persoonlijke lening af.
Lees meer

Welk visum Egypte aanvragen voor een lang verblijf?

3 juli 2018, VisumBuitenland.nl

Nederlanders gaan graag op vakantie naar een land dat ze mooi vinden, zoals Egypte. Soms bevalt dat zo goed, dat ze er voor langere tijd willen gaan wonen. Maar hoe zit dat nou met het visum?
Lees meer

Verhuizen en je energiecontract: waar moet je op letten?

19 juni 2018, Marlijn Pruim (Pricewise)

Wanneer je gaat verhuizen, kun je in de meeste gevallen je energiecontract meenemen. Wel zo makkelijk! Toch is het verstandig om alsnog verschillende energiecontracten met elkaar te vergelijken. De grootte van de woning, het energielabel of de verandering van gezinssamenstelling kunnen van invloed zijn op jouw energieverbruik. Kortom: er is een grote kans dat je flink op je energierekening kunt besparen als je overstapt.
Lees meer

Hoe regel ik internet en tv op mijn nieuwe adres?

8 mei 2018, Talitha Voogd (Pricewise)

Als je gaat verhuizen, wil je in je nieuwe woning natuurlijk zo snel mogelijk internet en tv hebben. Het liefst zit je geen dag zonder. In sommige gevallen is het mogelijk om je huidige abonnement mee te verhuizen. Is dit niet mogelijk, of wil je liever overstappen? Dan kun je ook een nieuw internet-en-tv-abonnement afsluiten. Wij vertellen je in dit artikel alles over het regelen van internet en tv op je nieuwe adres.
Lees meer

Inboedel goed beschermen en schade vergoed krijgen

17 april 2018, Marlijn Pruim (Pricewise)

Je moet er toch niet aan denken dat je thuiskomt na je werk en ziet hoe water uit het plafond op je gloednieuwe bank druppelt. Of dat je even naar de supermarkt gaat voor een pak rijst en een brood, maar even weg bent en je bij terugkomst een openstaande voordeur aantreft.
Lees meer