Emigreren naar Frankrijk en weer terug naar Nederland

Een verhuizing kan erg stressvol zijn! Het delen van ervaringen en tips kan anderen (die op het punt staan te verhuizen) ontzettend helpen 😊. Hieronder lees je het verhuisverhaal van Vera! Het is een samenvatting met een persoonlijke touch over haar internationale verhuizing vanuit het Franse Saint-Front-sur-Lémance, terug na 14 jaar naar het Utrechtse Tull en ’t Waal.

Lees meer

Voorkom stress bij verhuizen!

Graag nemen wij jou mee in ons verhaal, zodat jij aan de slag kan zonder verhuisstress. Daar doen wij het voor! Hieronder vertellen we jou hoe je stress buiten de deur houdt! 

Lees meer

Verhuizen naar Portugal voor je pensioen: Harold zijn verhaal

Harold woont nog in België. Hij heeft bouwplannen in Portugal, want twee jaar geleden heeft hij daar een stuk grond gekocht voor zijn nieuwe huis. Daarvoor heeft hij zijn oude woning verkocht en woont hij op dit moment in een tijdelijke woning in België. Regelmatig reist Harold heen en weer om het een en ander te regelen en binnenkort gaat de bouw van start. Zijn inboedel ligt op dit moment in een opslag in Portugal tot de bouw af is. Daarna kan hij permanent verhuizen naar Portugal!

Lees meer

Van Wenen naar Nederland verhuizen: Bart en zijn verhuiservaring

Bart is ruim 4 jaar geleden met zijn toenmalige vriendin verhuisd naar Wenen. Hij werkte in de IT en dankzij de flexibiliteit is het mogelijk om overal te werken. Zijn vrouw (toen vriendin) werkte in de hospitality branche. Daarnaast ligt Wenen ook erg centraal en kan je alle kanten op in Europa. De stad is erg gaaf en er is zoveel te doen! Er zijn bergen in de buurt om lekker met de motor de bergen in te gaan en in de winter is het natuurlijk ook lekker om te skiën. Bart is naar Oostenrijk verhuisd door aanhangers te huren en met behulp van vrienden heeft hij dit mogelijk gemaakt. Toen hij is terug verhuisd naar Nederland, is hij verhuisd met een verhuisbedrijf.

Lees meer

500 meter verderop verhuizen – Carel en zijn verhuiservaring

Carel woont al 25 jaar in Leusden. Samen met zijn vrouw en kinderen is hij tot nu toe twee keer verhuisd binnen Leusden. De eerste keer zijn ze verhuisd zodat de kinderen een grotere kamer hadden om te studeren. Nu zijn ze verhuisd omdat zijn vrouw een eigen pedicure salon heeft. De praktijk was in het oude huis gevestigd op de eerste verdieping in een slaapkamer. Je moest eerst via de voordeur, gang, keuken, en nog via de woonkamer naar boven komen. Dat was geen optimale situatie natuurlijk. Nu hebben Carel en zijn vrouw een huis 500 meter verderop gekocht met een garage en dat omgebouwd tot een praktijk als pedicure salon.

Lees meer

Verhuizen naar Turkije – Yvonne (60) en haar verhuiservaring

Yvonne is 60 jaar oud en woont in Turkije. 10 jaar geleden heeft zij haar nieuwe partner ontmoet, maar is Yvonne ook ziek geworden. Ze kon niet meer werken, terwijl ze daarvoor altijd gewerkt heeft. Samen met haar partner heeft ze ervoor gekozen om zoveel mogelijk op vakantie te gaan en alles te zien. In 2012 is zij in Side terechtgekomen in Turkije. Samen met haar partner heeft ze toen de keuze gemaakt om Nederland te verlaten en te verhuizen naar Turkije.

Lees meer

Auto verschepen: kosten en tips

Wanneer je overzees gaat verhuizen, wil je het liefst alles meenemen om je nieuwe woning gelijk een thuisgevoel te geven. Daar hoort ook je auto bij. Een manier om dat te doen is door je auto te verschepen. Eén ding kunnen we je alvast zeggen: het is niet goedkoop. Hieronder leggen we je uit hoe je een auto kunt verschepen en wat de kosten zijn.

Lees meer

Duurzaam verhuizen: verantwoord en groen verhuizen

Tegenwoordig is duurzaamheid een trend geworden. Dat komt omdat wij met z’n allen jaarlijks zoveel plastic afval produceren, dat de CO²-uitstoot flink verminderd moet worden. Dat doen we door duurzaam reizen, duurzaam produceren, duurzaam te leven en ga zo maar door. Maar is het mogelijk om duurzaam te verhuizen? Het antwoord is ja. Hieronder leggen wij je uit hoe je zo duurzaam mogelijk kunt verhuizen. Met tips uiteraard 😉.

Lees meer

Verhuizen naar Portugal – Jan (67) en zijn verhuiservaring

Vanuit het kleine Hazerswoude Rijndijk is Jan Draaisma (67) sinds oktober 2020 verhuisd naar Sao Bras De Alportel in Portugal, een kleine stad in het zuiden van Portugal. Begin het jaar in hebben Jan en zijn vrouw de keuze gemaakt om definitief te verhuizen naar Portugal. Helaas overleed plotseling zijn vrouw in april 2020. Ondanks de zware tegenslag en de akelige periode, heeft Jan vooralsnog besloten om te verhuizen. Hieronder lees je het uitgebreide verhaal van Jan, zijn verhuiservaring en de tips die hij heeft. Handig als ook jij in de toekomst wil verhuizen naar Portugal!

Lees meer
1 2 3 11