Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Manieren om je tijd efficiënt in te delen bij een verhuizing

Featured image

Sta je op het punt om naar een nieuwe woning te verhuizen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het in orde maken van het papierwerk voor de nieuwe woning, het regelen van de verkoop of het stopzetten van de huur van je oude woning, enzovoorts. Reden genoeg om vooraf goed na te denken over de manier waarop je de verhuizing uit laat voeren. Door vooraf een plan op te stellen, weet je zeker dat je tijd voor de verhuizing zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt! Het verkleint daarbij de kans op beschadigingen aan onderdelen van de inboedel. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Hoe deel jij de tijd rond de verhuizing in?

Begin op tijd met het inpakken van je inboedel

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning is het vaak noodzakelijk om een deel van de inboedel weg te doen of te vervangen. Denk aan een oude bank, die je niet meer mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Ook kan het voorkomen dat bijvoorbeeld kledingkasten niet passen bij de maten in je nieuwe slaapkamer! Door op tijd te beginnen met het inpakken van je inboedel heb je alle ruimte om kritisch naar je inboedel te kijken. Elementen die je niet meeneemt naar een nieuwe woning, kun je zo tijdig naar een stortplaats afvoeren.

Tip: in sommige gevallen hebben nieuwe bewoners van je woning baat bij de kledingkasten of andere grote meubelstukken. Het kan daarom verstandig zijn om bij het verkopen van je woning alvast onderhandelingen te starten over het overnemen van de inboedel. Zo hoef je deze meubels niet af te voeren en houd je er zelfs nog wat aan over!

Verhuizen Funda

Schakel een verhuisbedrijf in voor hulp

Naast de mogelijkheid om de gehele verhuizing zelf uit te voeren, kan het prettig zijn om hier een verhuisbedrijf voor in te schakelen. Een verhuisbedrijf beschikt over de benodigde hulpmiddelen om de verhuizing op een efficiënte wijze te laten verlopen. Daarbij hebben verhuizers vaak ontzettend veel spullen om de meest kwetsbare meubels op een veilige manier in te pakken. Zo wordt schade aan deze meubels voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een antieke kast, een televisie, een glazen wandmeubel, enzovoorts. Zelf zou je voor het gebruik van bubbeltjesfolie kunnen kiezen om kwetsbare voorwerpen stevig in te pakken voorafgaand aan een verhuizing.

Meer weten over verhuizen of het inschakelen van een verhuisbedrijf? Klik hier voor meer informatie! In leuke blogposts lees je meer over de verschillende zaken die bij een verhuizing komen kijken. Denk bijvoorbeeld ook aan het in orde maken van adreswijzigingen bij verschillende instanties. Onder meer verzekeraars, energieleveranciers en bijvoorbeeld werkgevers moeten op de hoogte worden gebracht van een aanstaande verhuizing.

Handige hulpmiddelen voor een verhuizing huren

Om de verhuizing efficiënt te laten verlopen, kan het slim zijn om vooraf wat hulpmiddelen te huren. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift, waarmee het heel eenvoudig wordt om zware meubelstukken van boven naar beneden te vervoeren. Denk aan een zware kast, een bed, een bank, enzovoorts. De kans op schade aan deze meubelstukken is relatief groot, wanneer je deze door een trapgat naar beneden moet tillen. Ook het huren van een grote verhuiswagen is aan te raden! Doe dit ruim voor de verhuizing, om te voorkomen dat er geen verhuiswagen meer beschikbaar is.