Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen binnen Rotterdam

De verhuiservaring van Jessica

Featured image

Na lange tijd in Rotterdam Noord gewoond te hebben, besluiten Jessica en haar man dat het tijd wordt voor verandering. Ze verhuizen naar Rotterdam West en schakelen hiervoor een verhuisbedrijf in. Ben je benieuwd naar hun ervaring en hun top tips om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen? Lees dan verder!

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan kunnen de ervaringen van anderen je helpen om je goed voor te bereiden op dit avontuur. Sirelo is hiervoor de aangewezen plek! Hier vind je mensen die hun verhuiservaring met je delen. Vandaag is het woord aan Jessica. Je kunt uit deze verhuiservaring tips en wijze lessen halen voor je eigen verhuizing. Veel leesplezier!

Van waar naar waar ben je verhuisd?

”Ik ben binnen Rotterdam verhuisd. Hemelsbreed ligt mijn oude woning op ongeveer 3 kilometer van mijn oude woning, maar het voelt als een andere wereld!”

Wat was de reden van de verhuizing?

”Na 6,5 jaar in Rotterdam Noord te hebben gewoond, werd het simpelweg tijd voor iets nieuws. Mijn man en ik heb daarom besloten om een nieuwe woning te zoeken, maar wel binnen Rotterdam. Verhuizen naar een andere gemeente had niet onze voorkeur en gelukkig is het gelukt om iets te vinden binnen Rotterdam. Onze nieuwe woning bevindt zich in Little C: een project van 15 torens, aan de Coolhaven. Geïnspireerd op architectuur uit New York zijn dit echt hele toffe gebouwen. Vanaf de 7e verdieping hebben we nu een fenomenaal uitzicht op de cruiseterminal, het Park en de Coolhaven. Het verhuizen zelf was niet leuk, maar het was het absoluut waard.”

Hoe ben je erin geslaagd om een verhuisbedrijf te kiezen?

”Ik ben mijn zoektocht naar een verhuisbedrijf begonnen op Sirelo. In het overzicht van verhuisbedrijven in Rotterdam heb ik een offerte aangevraagd bij het best beoordeelde verhuisbedrijf van de stad, met de verwachting dat dit wel goed moest komen. Helaas had ik na een dag nog geen reactie ontvangen en omdat ik nog maar 3 weken de tijd had om de verhuizing te regelen, ben ik toen verder gaan zoeken.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij twee verhuisbedrijven met een uitmuntende review score en besloot bij allebei een offerte aan te vragen. Het verhuisbedrijf waar ik toen mee in contact kwam was Lets Move Verhuizingen. Een vriendelijke medewerker beantwoordde al mijn vragen en dit gaf een goed gevoel bij deze verhuizer. Ik kreeg de bevestiging dat het met de verzekering wel goed zat en dat alle meubels netjes geseald zouden worden. Dat vond ik erg prettig. Ik heb er dan ook voor gekozen om direct deze offerte te accepteren, nog zonder de offerte van het andere verhuisbedrijf te overwegen. Achteraf had ik toch graag vergeleken, maar ja, dat is achteraf.”

Ging de verhuisdag zoals gepland?

”Helaas niet. De verhuizing stond gepland om 9.00, maar enkele dagen voor de verhuizing werd ik gebeld met de mededeling dat deze verzet zou worden naar 14.00. Dat leek ons geen probleem, omdat het toch maar om een kleine verhuizing ging. Zelf hadden we alle dozen en kleine spullen verhuisd, dus het ging enkel nog om de grootste meubelstukken. Op wat file na tussen de woningen in, leek het ons dus geen probleem om de verhuizing om 14.00 te doen. Als we hadden geweten dat de weersomstandigheden in de middag zouden zijn zoals ze uiteindelijk bleken te zijn, dan hadden we nooit de verhuizing verzet. Maar helaas weet je dat natuurlijk niet van tevoren.”

Wat hadden de weersomstandigheden voor invloed op de verhuizing?

”Rond 15.00 begon het te regenen. En geen motregen, maar echt extreme regenval. Schriftelijk had ik de bevestiging van het verhuisbedrijf dat alle meubels geseald zouden worden, hier had ik namelijk nadrukkelijk om gevraagd – ongeacht de weersomstandigheden. Ik ben erg zuinig op mijn spullen en het sealen van de meubels was dan ook hetgeen wat me erg aansprak bij Lets Move Verhuizingen. De dag voor de verhuizing werd ik ook gebeld door het verhuisbedrijf en heb ik de maten van ons matras doorgegeven, zodat de verhuizers de juiste matrashoes konden meenemen.

Echter bleek op de verhuisdag dat er én geen meubels geseald werden én er geen matrashoes aanwezig was. Meubels stonden onbeschermd in de lift en in de publieke hal waar dagelijks tientallen mensen en honden lopen, en vervolgens ging het ook zo de verhuiswagen in. Dit resulteerde in vieze vlekken op mijn spullen, maar bovenal resulteerde het ook gewoon in een teleurgesteld gevoel. Je doet immers je research en kiest niet voor niets voor een verhuisbedrijf.”

Een verhuizing kan chaotisch zijn. Wat zijn jouw top 3 tips bij verhuizen?

”Als ik nu terugkijk, dan vind ik het niet erg verstandig van mezelf dat ik geen offertes heb vergeleken. Ik bleek naderhand een offerte te hebben van een Erkend Verhuisbedrijf, dat net iets duurder was maar waar wel een extra verhuizer bij zou zijn. Voor slechts 50 euro meer dan wat ik nu betaald heb, zou ik 3 verhuizers hebben in plaats van 2. En dan ook nog eens bij een Erkende Verhuizer. De verhuizing had dan in de ochtend (zonder regen) plaatsgevonden en je hebt meer zekerheid bij een Erkend Verhuisbedrijf. Helaas heb ik deze offerte niet op tijd bekeken, omdat ik direct besloot een eerdere offerte te accepteren. Om anderen van deze fout te behoeden, raad ik dus absoluut aan om wel verhuisoffertes te vergelijken en echt je tijd te nemen om deze te bekijken.

Verder raad ik aan om op de verhuisdag, vóór de verhuizing begint, alle afspraken met de verhuizers door te lopen. Ook dat heb ik zelf niet gedaan, maar als ik dat wel had gedaan, dan had veel gedoe voorkomen kunnen worden. Mijn meubels hadden dan wel geseald geweest en schades en viezigheid hadden zo voorkomen kunnen worden. Zo’n verhuisdag valt of staat echt door communicatie, dat realiseer ik me nu maar al te goed.

En tot slot: maak foto’s van je woning en meubels voor de verhuizing begint. Dit kost even wat tijd, maar als er dan tijdens de verhuizing onverhoopt schade ontstaat, dan heb je in ieder geval de foto’s waarmee je kunt aantonen dat de schade er nog niet was voor de verhuizing. Zelfs professionals kunnen een fout maken, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Mijn laatste tip is dus om je inboedel en woning goed te fotograferen.”

Heeft je verhuizing net zoveel gekost als je dacht?

”De verhuizing duurde uiteindelijk iets langer en dit resulteerde in een extra uur aan kosten. Wanneer de verhuizer niet van tevoren bij je langskomt om alles op te nemen en de parkeermogelijkheden te bekijken, dan kunnen de uiteindelijke kosten nu eenmaal afwijken van de offerte. Dat risico heb je altijd, dus calculeer dit ook in.”

Heb je nog meer tips voor verhuizen binnen of naar Rotterdam?

”Regel tijdig je parkeervergunning. Wij waren hier aan de late kant mee, waardoor we de eerste maand geen parkeervergunning hadden. Dat loopt in een stad als Rotterdam snel in de kosten. Tijdens de verhuizing is het ook prettig om een tijdelijke parkeervergunning te hebben, want ook dat scheelt behoorlijk in de parkeerkosten. Maar ook die moet je al tijdig aanvragen! En verder:

  • Geef op tijd je adreswijziging door bij bedrijven en instanties waar je post van kunt ontvangen. En maak de eerste weken na de verhuizing gebruik van de PostNL verhuisservice. Dit heeft ons heel erg geholpen, want veel bedrijven verwerken je adreswijziging niet direct en zo wordt er dus toch nog post naar je oude adres gestuurd. Met de PostNL Verhuisservice wordt deze post naar je nieuwe adres doorgestuurd.
  • Begin echt op tijd met inpakken van verhuisdozen. Je komt tijdens het verhuisproces spullen tegen waarvan je niet meer wist dat je het had. Die wil je tijdig naar de kringloop kunnen brengen zodat je ze niet mee hoeft te verhuizen naar je nieuwe stulpje.
  • Kleding kreukvrij verhuizen werkt heel simpel met een vuilniszak. Knip een gat aan de onderzijde van de vuilniszak, til je kleding aan de hangers uit de kast en schuif de vuilniszak eroverheen. Zo kun je de kleding liggend in de auto vervoeren en in je nieuwe woning direct weer ophangen. Een goedkoop alternatief voor garderobedozen.”

Over deze verhuizing 🔍

Jessica verhuisde binnen Rotterdam, in de maand januari. De verhuizing is uitgevoerd door Lets Move Verhuizingen.

Ben jij nog op zoek naar een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing?

Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Je vergelijkt snel en vrijblijvend verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven door op de onderstaande knop te klikken.

Wil je ook zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Dan hebben we een aantal handige artikelen voor je geselecteerd.