Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

PostNL Verhuisservice

Je adreswijziging door PostNL laten doorgeven en je post laten doorsturen

Featured image

Ga je verhuizen en wil je voorkomen dat je belangrijke post gaat missen? Snappen we! Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, is het verstandig om tijdig je verhuizing door te geven bij bedrijven en instanties. Helaas worden er hierbij ook weleens bedrijven vergeten. Daarvoor heeft PostNL de oplossing: de PostNL Verhuisservice. Lees snel verder 🙂

Wat is de PostNL verhuisservice?

De PostNL verhuisservice is een dienst van (je raadt het al) PostNL. Je hebt hierbij de mogelijkheid om:

  • Door PostNL gratis je adreswijziging door te laten geven bij de bedrijven en organisaties die je zelf kiest;
  • Door PostNL de post die nog op je oude adres wordt bezorgd, door te sturen naar je nieuwe adres (tegen betaling).

Je kunt er dus zelf voor kiezen of je enkel gebruik maakt van de gratis service of dat je ook voor de optie gaat om tegen een klein bedrag je post door te laten sturen.

📬 PostNL Verhuisservice: hoe werkt het?

Het proces van de verhuisservice is eigenlijk heel erg simpel. Daar houden we van! Het werkt als volgt:

  1. Je geeft bij PostNL in een online formulier aan wat je oude en nieuwe adres is, en wie er gaan verhuizen.
  2. Je kiest welke bedrijven er op de hoogte gebracht moeten worden van jouw adreswijziging. Je kunt bedrijven selecteren uit een lijst van meer dan 100 bedrijven.
  3. Je bepaalt hoe lang je je post door PostNL wil laten doorsturen. Je kunt dit later altijd nog verlengen.

PostNL regelt de rest! ✅ Zij brengen de door jou gekozen bedrijven op de hoogte van je verhuizing en sturen je post door naar je nieuwe adres. Verder bieden ze je ook een persoonlijk overzicht waar je alles bij kunt houden. Handig!

Om de PostNL verhuisservice direct aan te vragen, klik je op onderstaande knop. Via de website van PostNL word je vervolgens verder geholpen. Zo gepiept!

💬 Sirelo’s TIP: vergeet niet de PostNL verhuisservice tijdig aan te vragen. Je wil voorkomen dat je belangrijke post mist.

Wat kost de PostNL verhuisservice?

Je adreswijziging door PostNL laten doorgeven is helemaal gratis. Het laten doorsturen van je post kan al vanaf € 5,90.

De prijs van de PostNL verhuisservice is afhankelijk van het aantal weken dat je wenst je post doorgestuurd te krijgen. Je betaalt in principe per week, en het bedrag per week wordt lager naarmate je ervoor kiest om voor een langere tijd je post door te laten sturen. De exacte kosten per week vind je hieronder.

TijdsbestekDe prijs per week
2 weken€ 2,95
5 weken€ 2,80
14 weken€ 2,25
26 weken€ 1,70
52 weken€ 1,45

Let op: dit geldt voor alle post die op je oude adres gebracht wordt, voor één achternaam. Heeft niet iedereen die verhuisd dezelfde achternaam? Dan dien je dit apart aan te geven. Je betaalt hier ook apart voor, op de 2e achternaam ontvang je wel 10% korting.

Disclaimer: de bovenstaande prijzen zijn voor het laatst door Sirelo geüpdatet op 20 december 2021. Raadpleeg de meest actuele prijzen hier via PostNL.

🚛 Ook belangrijk: een verhuisbedrijf vinden!

Naast het doorgeven van je adreswijziging, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die geregeld moeten worden voor je verhuizing. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan het aanschaffen van verhuisdozen, het vergelijken van internetproviders en het vinden van een verhuisbedrijf? Sirelo helpt je verder – gratis én gemakkelijk! ⬇️

Verhuisbedrijven vergelijken?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis vijf offertes voor jouw verhuizing!

Voor meer info over verhuizen verwijzen we je graag door naar de onderstaande artikelen, of begin bij het artikel Goedkoop verhuizen!