Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

500 meter verderop verhuizen – Carel en zijn verhuiservaring

Featured image

Carel woont al 25 jaar in Leusden. Samen met zijn vrouw en kinderen is hij tot nu toe twee keer verhuisd binnen Leusden. De eerste keer zijn ze verhuisd zodat de kinderen een grotere kamer hadden om te studeren. Nu zijn ze verhuisd omdat zijn vrouw een eigen pedicure salon heeft. De praktijk was in het oude huis gevestigd op de eerste verdieping in een slaapkamer. Je moest eerst via de voordeur, gang, keuken, en nog via de woonkamer naar boven komen. Dat was geen optimale situatie natuurlijk. Nu hebben Carel en zijn vrouw een huis 500 meter verderop gekocht met een garage en dat omgebouwd tot een praktijk als pedicure salon.

Hoelang van tevoren ben je begonnen met het plannen van je verhuizing?

“Voor de verhuizing zijn wij ruim 6 weken van tevoren begonnen met plannen. Wij hebben het huis in februari gekocht, maar konden pas in augustus in het huis. Op het moment van kopen is Corona uitgebroken. Daardoor heeft het ook lang geduurd om het huidige huis heeft te verkopen; maar liefst 15 weken! We hebben daarna een week lang offertes opgevraagd hier en daar. Toen kwamen wij ook bij Sirelo terecht. Ook daar hebben wij offertes aangevraagd. Zoals jullie zeiden op jullie website boden jullie offertes aan van verhuisbedrijven. Uiteindelijk hebben we gekozen voor H.J. van den Berg verhuizingen. Zij waren een verhuisbedrijf in de buurt.”

Hoe heb je H.J. Van den Berg verhuizingen gevonden?

“Ik heb op Google gezocht voor verhuisbedrijven. Sirelo kwam toen onder mijn aandacht en ik ben de website gaan bezoeken. Ik heb toen 5 verschillende offertes aangevraagd. H.J. Van den Berg verhuizingen is ook over de vloer geweest. De medewerker is toen door het huis gelopen, heeft alle inboedel in het huis bekeken en heeft zelfs gelijk een offerte aan de keukentafel gemaakt. Je wist gelijk waar je aan toe was. Dat was een heel fijn gevoel. De andere verhuisbedrijven hadden offertes gestuurd op basis van wat ze zagen op Funda. Sommige offertes waren zelfs het dubbele van wat H.J. Van den Berg verhuizingen geoffreerd had!”

Vrachtwagen van H.J. Van den Berg verhuizingen

Vrachtwagen van H.J. Van den Berg verhuizingen om spullen in te laden.

Hoe was de verhuizing vanaf moment 1 voor jullie?

“De verhuizing was super. Het heeft van 08:00 tot 15:30 geduurd. De service van H.J. van den Berg verhuizingen was ook perfect. Het waren super aardige verhuizers, denken met je mee en lopen alles nogmaals na op de dag van de verhuizing. Er waren 3 verhuizers gekomen en alle inboedel paste perfect in de verhuiswagen. Ook hadden zij voor de zekerheid een verhuislift laten komen, die achteraf niet gebruikt is en ook niet meegerekend is op de eindfactuur. Dat vonden wij erg netjes. We hadden van tevoren een aantal verhuisdozen al ingepakt en meubels die uit elkaar konden al bij de voordeur gezet. We hadden geen gebruik gemaakt van deze verhuisdiensten.”

Waren er nog zaken die eerder geregeld hadden kunnen worden?

“Nee, alles is erg goed verlopen. Ook geen schade gehad en alles is netjes verhuisd. Ze waren zelfs flexibel genoeg om op de dag van inventariseren bepaalde meubels te testen of ze door de deuren pasten. Dat was erg fijn dat ze dat nog konden doen. Bij bepaalde meubels kon dit niet en deze heb ik dus vóór de verhuizing uit elkaar gehaald.”

Verhuizers van H.J. Van den Berg verhuizingen

Verhuizers van H.J. Van den Berg verhuizingen

Heb je tot slot nog tips voor mensen die plannen hebben om te verhuizen?

  • “Raadpleeg vooraf meerdere verhuisbedrijven voor je verhuizing. Met meer offertes kun je ook beter vergelijken en niet op één paard wedden. Daarnaast is het ook handig om de verhuisbedrijven ook langs te laten komen in plaats van via videobellen of via Funda een offerte te laten maken.
  • Pak zoveel mogelijk alvast zelf in. Als je soms op en neer loopt naar boven, pak wat dingen in en leg het alvast klaar. Dit scheelt heel veel tijd op de dag van de verhuizing en scheelt je dus ook zo in de kosten.
  • Laatste tip is ook om een verhuisbedrijf te kiezen dat lokaal is, ook al is dat verhuisbedrijf niet de goedkoopste. Ik heb verhuisbedrijven uit Ede en Rhenen gehad en die moeten natuurlijk ook vanuit daar komen. Dat tikt aan met de reistijd, voorrijkosten en de verhuizers per uur. Houd daar dus ook rekening mee.”