Erkende Verhuizers en meer verhuiskeurmerken

Bekijk het overzicht

Binnen de verhuiswereld vind je vele brancheorganisaties en verhuiskeurmerken. Wat is een Erkende Verhuizer? En waar staan de anderen voor? Ontdek de belangrijkste op deze pagina.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Erkende Verhuizers

Als je een Erkende Verhuizer tegenkomt, heeft dit bedrijf zich aangesloten bij de branchevereniging Erkende Verhuizers. Een landelijke organisatie die onder andere controleert of verhuisbedrijven voldoen aan specifieke eisen. Deze eisen gaan voornamelijk over veiligheid, milieu en kwaliteit. Een Erkende Verhuizer biedt je een aantal zekerheden:

 • Je inboedel wordt automatisch verzekerd tot € 100.000. (Wel onder bepaalde voorwaarden.)
 • Je krijgt verhuisgarantie: als jouw verhuisbedrijf de verhuizing toch niet kan uitvoeren, krijg je een ander toegewezen voor dezelfde prijs.
 • Je hebt recht op een aanbetalingsgarantie van maximaal € 1.000. Gaat je verhuisbedrijf failliet? Dan krijg je je aanbetaling gedeeltelijk of helemaal terug.   

Erkende Project Verhuizers

Voor bedrijfsverhuizingen is er het EPV-keurmerk: Erkende Project Verhuizers. Dit keurmerk is van Erkende Verhuizers en stelt een aantal eisen op gebied van zakelijk verhuizen.

Een verhuisbedrijf met EPV-keurmerk controleren ze onder andere op de volgende onderwerpen: service, pro-activiteit (meedenken met de klant), garanties, verzekeringen en veiligheid.

Erkende Verhuizer

Fedemac

Fedemac is de Europese verhuizersfederatie en bestaat uit 1.600 verhuisbedrijven uit 27 Europese landen. De federatie stelt hoge eisen aan kwaliteit van de verhuisservice, veiligheid van werken en het milieu. Ook verzorgt Fedemac jaarlijks trainingen. Hierdoor blijven de leden op de hoogte van de nieuwste verhuistechnieken en wettelijke eisen.

FIDI FAIM

Meer dan 500 verhuisbedrijven hebben zich bij het internationale bondgenootschap FIDI (Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux) aangesloten. FIDI heeft een hoog kwaliteitskeurmerk: FAIM (FIDI Accredited MOVER).

Een verhuisbedrijf krijgt dit keurmerk niet zomaar. Het moet aan meer dan 200 eisen voldoen. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op: de klantenservice, procedures en personeelstrainingen.

Heeft een verhuisbedrijf het FAIM-keurmerk gekregen? Dan komen de controleurs van FIDI periodiek langs om te checken of de eisen nog steeds worden nageleefd.

Wat zijn de voordelen van een FAIM-certificering voor jou?

 • Inboedelverzekering: je inboedel is automatisch verzekerd tegen schade.
 • Aanbetalingsgarantie: als je een aanbetaling hebt gedaan en het verhuisbedrijf gaat failliet, dan krijg je je geld (grotendeels) terug.
 • Inboedeltransport wordt alleen door FIDI-verhuizers gedaan.
 • De klantenservice houdt je goed op de hoogte van de locaties waar je inboedel zich bevindt.
 • Regelmatig controle van verhuismiddelen. Als blijkt dat deze niet voldoet trekt FIDI de FAIM-certificering meteen in.

Harmony Relocation Network

Dit wereldwijde netwerk bestaat uit 140 verhuisbedrijven uit 60 verschillende landen. Ze werken nauw samen aan eisen rondom ISO-gecertificeerde kwaliteitssystemen, technologie en duurzaamheid. Zo willen ze de kwaliteit van service en de expertise verhogen. Alle leden voldoen aan de Harmony’s Code Of Conduct. Deze code stelt onder andere eisen op gebied van:

 • veilig werken;
 • open en eerlijke communicatie naar klanten;
 • de veiligheid van klanten en medewerkers;
 • ethisch verantwoord zaken doen;
 • mensenrechten.

IAM

IAM staat voor International Association Of Movers. Deze associatie is opgericht in 1962 en bestaat uit meer dan 2.000 bedrijven uit 170 verschillende landen. Deze leden zijn werkzaam in de verhuis-, transport- en logistiekbranche. IAM biedt haar leden onder andere belangrijke informatie over de verhuisbranche, trainingsprogramma’s en netwerkbijeenkomsten. Zo kunnen ze zich blijven verbeteren.

Lid worden is vrij gemakkelijk: het bedrijf moet een formulier invullen, bewijzen dat het een verhuisbedrijf is en worden aanbevolen door 2 andere IAM-verhuisbedrijven. Het zegt dus niet veel over de kwaliteit als een bedrijf lid is van deze associatie.

Erkende Verhuizer

Geen keurmerk?

Als je een verhuisbedrijf vindt zonder keurmerk, hoeft dit niet te betekenen dat het ontbreekt aan kwaliteit. Een Erkende Verhuizer is niet per se beter dan een ‘gewoon’ verhuisbedrijf. Bovendien zijn de prijzen van een gecertificeerd verhuisbedrijf vaak hoger vanwege de kwaliteitseisen waaraan het moet voldoen.

Aan de hand van reviews kun je erachter komen of een verhuisbedrijf goed werk levert. Deze reviews vind je bij de verhuisbedrijven in ons overzicht. Zo krijg je een realistisch beeld. Wil je nog meer informatie over het verhuisbedrijf? Op onze website kun je gratis 5 verhuisoffertes aanvragen. Veel succes!