Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen met katten

Featured image

Een verhuizing is al pittig genoeg. Voeg daar een kat of zelfs meerdere katten aan toe, en je maakt ’t recept nog een tikkeltje pittiger. Maar geen zorgen: wij helpen je op weg. Je vindt hier tips voor het verhuizen met katten en info over hoelang de kat binnen moet blijven na de verhuizing. Ook geven je de mogelijkheid om gratis en snel verhuisbedrijven te vergelijken, want verhuizers weten gelukkig wel raad met de katten en andere huisdieren!

Verhuizen met katten tips

Heb je katten en staat er een verhuizing op de planning? Geen zorgen! Met onze tips, informatie en tools weet je zeker dat je verhuizing soepeler zal verlopen. Laten we beginnen bij 4 tips voor het verhuizen met katten.

1. Laat je kat voor de verhuizing wennen aan de reismand

Veel katten hebben in de loop van hun leven niet veel tijd doorgebracht in een reismand. En dat is een goed teken, want het betekent dat het beestje niet vaak bij de dierenarts is geweest! Maar het betekent ook dat je kat niet gewend is aan het reizen in een reismand. Laat je kat daarom voor de verhuizing wennen aan de reismand om stress op de verhuisdag te verminderen.

We horen je denken: Hoe? Plaats de reismand in de woning en zet ‘m open. Zo kan je kat de reismand in en uit wanneer hij wil, en associeert hij deze op de verhuisdag niet met iets negatiefs.

Katten verhuizen met Sirelo

2. Zorg dat de kat tijdens de verhuizing niet tussen de verhuizers loopt

In een ideale situatie plaats je de kat met zijn speeltjes en kattenmand naar een aparte ruimte. Zo voorkom je dat het dier last heeft van de verhuizers en vice versa. De situatie kan al snel onveilig aanvoelen wanneer je kat alles uit de woning ziet gaan. Ook voelt een kat jouw stress aan. Door het dier in een eigen ruimte te plaatsen, bespaar je ‘m veel stress.

3. Verhuis de kat naar de nieuwe woning wanneer deze ingericht is

Dit is niet altijd mogelijk, dat weten we als geen ander. Maar, is het wel mogelijk om je kat in je oude woning te laten en pas te verhuizen wanneer je nieuwe woning ingericht is? Maak hier dan gebruik van. Je kat zal veel sneller wennen aan de nieuwe woning wanneer hij hier pas komt wanneer alles op de juiste plek staat en hij de inboedel herkent.

4. Geef je kat de tijd om te wennen

Het is belangrijk om na de verhuizing niet af te wijken van de routine die je kat gewend is. Ben je benieuwd hoelang je je kat binnen moet houden na de verhuizing om het dier optimaal te laten wennen? Daarover vertellen we je verderop deze pagina meer.

Maar eerst.. Heb je al een verhuisbedrijf gevonden voor de verhuizing? Het verhuizen met katten wordt een stuk makkelijker wanneer je de verhuizing uitbesteed aan een professional. Sirelo is hier om je te helpen een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden, gratis en vliegensvlug! ⬇️

Verhuisbedrijven vergelijken = besparen!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang 5 gratis verhuisoffertes

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisbedrijven via ons formulier, bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing, maar dat niet alleen: je hebt zo de keuze uit meerdere verhuisbedrijven die precies weten hoe je verhuizen met katten aanpakt.

Hoelang moet een kat binnen blijven na de verhuizing?

Over het algemeen is het advies om na de verhuizing je kat minimaal twee weken (en tot zes weken) binnen te houden. Zo kan de kat wennen aan zijn nieuwe omgeving. Om dit proces te versnellen, is het verstandig om zo min mogelijk af te wijken van zijn vertrouwde routine. Geef je kat dus op dezelfde tijden te eten als voor de verhuizing, plaats zijn bak op een soortgelijke plek en verspreid indien mogelijk de geur van het beestje door de woning.

Twee weken voorbij? Ga samen met je kat(ten) naar buiten 🐈

Wanneer je de kat(ten) voor het eerst naar buiten laat, ga dan mee. Loop samen door de omgeving. Zo krijgt je kat direct een vertrouwd gevoel. Je kunt ook het diertje mee terug naar huis nemen, zodat hij ook de weg naar huis te zien krijgt. Doorgaans kan een kat dit prima zelf uitvogelen, toch wordt het aanbevolen om dit te doen. Zeker bij verhuizen naar een andere gemeente, want dan herkent je kat niets van de omgeving.

Kat verhuizen: koop een verstuiver met feromonen

Na de verhuizing kan je kat helaas ongewenst gedrag vertonen. Dit is niet vreemd, het is immers voor de kat een stressvolle situatie. Om dit gedrag tegen te gaan, kun je het beste voor de verhuisdag een verstuiver met feromonen aanschaffen. Deze koop je bijvoorbeeld hier.

Aan de verstuiver zit een stekker en wanneer je deze in het stopcontact steekt, verspreidt de verstuiver een synthetische variant van een feromoon. Dit feromoon werkt rustgevend en zorgt ervoor dat je kat zich eerder op zijn gemak zal voelen.

💬 Sirelo’s TIP: Gebruik de verstuiver ook al vóór de verhuizing, in je huidige woning. Zo zorg je ervoor dat je kat zowel voor als na de verhuizing rustiger wordt en eerder went aan zijn nieuwe situatie.

Kat verhuizen? Schakel hulp in!

Een verhuizing is voor je kat(ten) een stressvolle gebeurtenis, net zoals dat dit het voor jou is! Overweeg daarom een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit zal voor jou de stress verminderen, en hierdoor ook voor je kat(ten). Verhuizen met katten wordt een stuk aangenamer wanneer je dit door een partij laat doen voor wie ’t dagelijkse kost is.

Op zoek naar meer tips voor je verhuizing? Lees dan de onderstaande artikelen of begin bij onze verhuistips.