Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Brazilië

Featured image

Ben jij van plan te verhuizen naar Brazilië? Op Sirelo.nl geven wij je handige informatie over de kosten van deze verhuizing, het verkrijgen van een verblijfsvergunning en het leven in Brazilië. Daarnaast vergelijk je hier ook makkelijk en snel verhuisbedrijven om een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden!

Wat kost verhuizen naar Brazilië?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Brazilië liggen tussen de €4.800 en €5.900. De kosten kunnen sterk uiteenlopen omdat dit o.a. afhankelijk is van de totale afstand en de grootte van de inboedel. Logischerwijs geldt het volgende: hoe meer je verhuist, hoe meer de verhuizing naar Brazilië kost. Hetzelfde geldt voor de afstand tussen beide woningen. Daarnaast heb je de keuze tussen vervoer per vliegtuig of per vrachtschip.

Grote inboedels worden doorgaans in een 40ft container geplaatst en deze worden enkel per vrachtschip verhuist. Handig om te weten! Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten voor een verhuizing van Nederland naar Brazilië? Raadpleeg dan de onderstaande tabel.

InboedelZeeLucht
Inhoud 1 kamer woning€2.900 – €3.800€5.800 – €9.900
Inhoud 2 kamer woning€3.400 – €5.400N.v.t.
Inhoud 3 kamer woning€5.300 – €8.600N.v.t.
Inhoud 5 kamer woning€7.900 – €13.000N.v.t.

Let op: bovenstaande kosten van een verhuizing naar Brazilië zijn slechts een indicatie. Iedere verhuizing kent een ander prijskaartje omdat het van verschillende factoren afhangt. Meer weten over de prijsopbouw? Lees dan hier verder.

Wil je weten wat jouw verhuizing precies gaat kosten?

Je bent bij Sirelo aan het juiste adres! Met ons offerteformulier ontvang je vrijblijvend en snel tot vijf gratis verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven. Zo ontdek je snel wat de kosten van jouw verhuizing zullen zijn.

Verhuizen naar Brazilië?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisoffertes bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing. Daarnaast helpt het je ook bij het maken van een weloverwogen keuze. Het gaat immers wel om je inboedel en Brazilië ligt niet om de hoek!

Hoe lang is je inboedel onderweg naar Brazilië?

Heb je een relatief kleine inboedel en laat je je inboedel per vliegtuig vervoeren? Dan komt jouw inboedel binnen 1 à 2 dagen binnen in Brazilië. Vervolgens wordt de container natuurlijk naar jouw woning gebracht. Hier kan wat tijd overheen gaan, afhankelijk van de afspraken met het verhuisbedrijf. Reken op circa een week tussen het laden in Nederland en het uitladen in Brazilië.

Kies je voor het vervoer per vrachtschip? Dan dien je rekening te houden met een tijdsbestek van 4 tot 10 weken voor jouw inboedel in Brazilië is gearriveerd.

Internationale verhuisbedrijven

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai tot vijf verhuisoffertes kunt ontvangen, kun je hier ook zelf bij verhuisbedrijven een vrijblijvende offerte aanvragen. We zetten drie goed beoordeelde verhuisbedrijven voor je op een rijtje. Ieder van deze verhuisbedrijven is gespecialiseerd in verhuizingen van Nederland naar Brazilië.

1. UniMove

2. Windmill Forwarding

3. Atlas International Movers

Bij deze internationale verhuizers weet je zeker dat je terecht kunt met al je vragen. Wil je meer verhuisbedrijven bekijken voor je offertes aanvraagt? Raadpleeg dan de pagina Top 12 internationale verhuisbedrijven in Nederland.

Verhuizen naar Brazilië: waar moet je aan denken?

Als de keuze is gemaakt om te emigreren naar Brazilië, moeten een aantal zaken geregeld worden. In Nederland dien je alle lopende abonnementen en lidmaatschappen stop te zetten. Ook dien je bij de belastingdienst en je gemeente kenbaar te maken dat je emigreert. Het kan zijn dat je emigratie gevolgen heeft voor jouw (pensioen-)uitkering, de belasting die je betaalt over je vermogen en je belasting aangifte. Daarover lees hier meer.

Naast het regelen van een hoop formaliteiten, wordt het aangeraden om ook de taal te leren. Niet iedereen in Brazilië beheerst de Engelse taal, het wordt dus lastig communiceren als je dan geen Portugees spreekt.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zeker weten dat je geen belangrijke zaken vergeet bij je emigratie naar Brazilië? Gebruik dan onze checklist voor verhuizen naar het buitenland.

Verblijfsvergunning Brazilië

Als je gaat verhuizen naar Brazilië en dus gaat emigreren, heb je een verblijfsvergunning nodig. Daarna kun je je laten naturaliseren om permanent in Brazilië te blijven wonen, op voorwaarde dat je aan alle eisen voldoet. Hieronder staan de voorwaarden om een verblijfsvergunning aan te vragen:

 • Je bent administrator, manager of directeur van een bedrijf.
  Je moet zijn aangenomen bij het bedrijf uit Brazilië met de voorwaarden dat ze technologische en productieve bijdrage biedt en tenminste R$ 600.000 heeft besteed aan een verblijfsvergunning;
 • Je bent administrator, manager of directeur van een start-up.
  Een bedrijf start een Braziliaans filiaal of afdeling op en moet aantonen dat het al 5 jaar werk verricht in het land van herkomst. Ook moet het bedrijf een minimale investering van R$ 150.000 per verblijfsvergunning maken;
 • Je bent investeerder.
  Iemand die zich blijvend in Brazilië wil vestigen en ten minste R$150.000 kan investeren in een oprichting van een vennootschap. Ook moet een bankrekening geopend worden en bewijs getoond worden dat het geld via Banco Central is binnengekomen;
 • Je bent researcher of specialist op hoog niveau.
  Een Braziliaanse instelling moet interesse hebben getoond voor een buitenlandse researcher of specialist en moet hiervoor bewijs inleveren. Ook worden CV, diploma’s etc. gevraagd;
 • Je bent gepensioneerd.
  Een gepensioneerde met een maandelijks pensioen van minstens R$6.000 komt in aanmerking. Een maximaal aantal van twee afhankelijken komen ook in aanmerking per R$2.000 extra. Een bewijs van uitbetaling is nodig.
 • Huwelijk met een Braziliaanse burger.
  Als je met een Braziliaanse burger trouwt, kom je in aanmerking voor een verblijfsvergunning. De federale politie check of het om een echt huwelijk gaat.
 • Een kind.
  De buitenlandse ouders van een Braziliaans kind komen in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

Verhuizen naar Brazilië info en tips

Visum Brazilië

Afhankelijk van jouw situatie kan een visum verplicht zijn bij je verhuizing naar Brazilië.

Toerist – geen visum nodig
Als Nederlandse toerist in Brazilië heb je geen visum nodig en kun je maximaal 90 dagen per 180 dagen verblijven. Toch moet je een paar documenten kunnen tonen, zoals een retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming plus een geldig paspoort. Wil je langer blijven dan 90 dagen? Dan is verlenging van het verblijf mogelijk bij de immigratiedienst ter plaatse.

Werk – visum verplicht
Als je voor werk naar Brazilië verhuist is een visum verplicht en zal geldig zijn voor 3 maanden, vanaf de datum dat je het land binnenkomt. Je hebt verschillende documenten nodig om een visum aan te vragen. Een aanvraag duurt gemiddeld 3 werkdagen. Het Braziliaanse bedrijf moet toestemming geven voordat je aanvraag in Nederland verwerkt kan worden. Ook is een originele verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig, deze mag maximaal 90 dagen oud zijn. Als laatste zijn een geldig paspoort en een pasfoto nodig. Als je dit werkvisum hebt aangevraagd, moet je binnen 30 dagen naar de federale politie in Brazilië gaan, zodat je je kunt registreren.

💬 Sirelo’s TIP: Voor verblijf, studie en staatsburgerschap is een ander type visum nodig of moet je een verblijfsvergunning aanvragen, omdat het (tijdelijke) immigratie betreft. Wil je hierover meer informatie? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de ambassade van Brazilië in De Haag.

Heb je al gedacht aan het wisselen van je valuta?

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse Reaal. Ons advies? Zet je valuta voor de verhuizing om van Euro’s naar Braziliaanse Reaal. Hiermee voorkom je dat je in Brazilië tegen hoge conversiekosten moet pinnen. Op zoek naar een bedrijf om je hierbij te helpen? Die vind je hieronder!

Wonen in Brazilië

Ben jij er nog niet over uit waar in Brazilië je wil wonen? Zoek je naar een plek waar de gezondheidszorg, het onderwijs en de arbeidsmarkt veel diversiteit en aanbod biedt? Dan zijn de steden Minas Gerais, Espírito Santo, Rio de Janeiro en São Paulo een goede uitkomst. São Paulo is de stad met de grootste potentie qua werkgelegenheid, omdat er veel (internationale) bedrijven zijn gevestigd. De prijzen voor het huren van een woning en overige levensvoorzieningen zijn hier echter wel een stuk hoger vergeleken met de rest van Brazilië.

Gaat jouw voorkeur uit naar prachtige natuur en een warm klimaat? Dan zijn de steden in het zuiden van Brazilië perfect! Heb je geen groot budget? Dan is het toch mogelijk om een goed bestaan te leiden in het zuiden van Brazilië. Ook zijn er in het zuiden nog Nederlandse, Duitse, Japanse, Italiaanse en Finse dorpen en kolonies te vinden waar de moedertaal en tradities nog in gebruik zijn. Iets om rekening mee te houden zijn de voorzieningen zoals internet en kabeltelevisie. Deze nemen af naarmate je verder naar het binnenland trekt.

De steden waar het ’t gevaarlijkst is, zijn Natal, Belém, Aracaju, Feira de Santana, Vitória da Conquista, Campos dos Goytacazes en Salvador. Hier kun je dus als expat beter niet heen verhuizen.

Emigreren naar Brazilië: vergeet je zorgverzekering niet!

Wanneer je hebt besloten permanent te verhuizen naar Brazilië, dan is je Nederlandse zorgverzekering niet meer geldig. Zorg daarom dat je tijdig een internationale zorgverzekering afsluit om te voorkomen dat je onverzekerd raakt.

Verhuisbedrijven en verhuisoffertes

Zijn jouw plannen om te verhuizen naar Brazilië al definitief? Dan is de laatste stap het vinden van een geschikt verhuisbedrijf. Op Sirelo vind je alle internationale verhuizers in Nederland. Wil je het uitzoekwerk liever aan ons overlaten? Klik dan op de button hieronder en ontvang vrijblijvend 5 offertes voor je verhuizing!

Zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Lees dan ook de onderstaande artikelen.