Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Abu Dhabi

Featured image

Overweeg je te verhuizen naar Abu Dhabi? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wist je dat het grootste deel van de inwoners van Abu Dhabi bestaat uit expats die voor hun werk verhuisd zijn? Slechts 20% van de bevolking is geboren en getogen in de Emiraten, wow! Wil jij je aansluiten bij de 80% expats, dan vind je hier informatie over de verhuiskosten, het wonen in Abu Dhabi én je kunt een geschikt verhuisbedrijf vinden. Lees snel verder.

Wat kost verhuizen naar Abu Dhabi?

Een verhuizing naar Abu Dhabi kost gemiddeld tussen de €3.000 en €6.000. Dit is slechts een gemiddelde, en zoals je ziet kunnen de kosten erg uiteenlopen. Dit komt omdat de kosten van een verhuizing naar Abu Dhabi afhangen van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn het volume van de inboedel en de afstand.

Ben je op zoek naar een globale schatting? Gebruik dan de onderstaande tabel.

Grootte inboedelGemiddelde kosten
1 slaapkamer woning€3.000 – €4.000
2 slaapkamer woning€3.500 – €4.900
3 slaapkamer woning€4.200 – €6.400

💬 Sirelo’s TIP: De bovenstaande tarieven kunnen slechts als indicatie worden gezien. Wil je meer weten over de kostenopbouw van een internationale verhuizing? Lees dan hier verder.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?

Wij kunnen je helpen! Met het formulier hieronder, ontvang je tot vijf gratis verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven. Deze verhuizers zijn gespecialiseerd in verhuizingen naar Abu Dhabi en zullen ieder een offerte voor je opmaken. Door deze offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt en weet je tevens ook zeker dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Verhuizen naar Abu Dhabi? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang verhuisoffertes

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog niet toe aan het aanvragen van verhuisoffertes maar wil je wel weten welke verhuisbedrijven jou eventueel kunnen helpen? Raadpleeg dan ons overzicht van beste internationale verhuisbedrijven.

Kan ik verhuizen naar Abu Dhabi?

Voordat je kunt verhuizen naar Abu Dhabi moet je beschikken over een vaste verblijfsvergunning. Doorgaans is een visum ongeveer drie jaar geldig, maar je kunt dit verlengen tijdens je verblijf.

Zonder een vergunning kun je wel richting Abu Dhabi gaan, maar geen bankrekening openen, een huis huren of een auto laten registreren. Je wordt zonder visum in Abu Dhabi simpelweg niet als burger gezien.

Regelt je werkgever de verhuizing naar Abu Dhabi? Dan is hij ook degene die de benodigde documenten voor het visum in orde moet maken. Reist je familie mee naar Abu Dhabi? Dan is het mogelijk om hiervoor een familie-visum aan te vragen.

Woningen in Abu Dhabi 🏠

In Abu Dhabi liggen de huizenprijzen hoog, een stuk hoger dan in Nederland. Wanneer je van plan bent een huis te kopen in Abu Dhabi, bereid je dan voor op fikse prijzen. Voor een villa met vier slaapkamers beginnen de prijzen rond de vijf miljoen euro. Het huren van een woning is daarom vaak een betere oplossing wanneer je nog niet zeker bent van een permanente verhuizing, al heb je ook hier voldoende geld voor nodig: huurprijzen in Abu Dhabi beginnen rond de 2.000 euro p/m. En voor dat geld hoef je, helaas, geen luxe te verwachten.

Verhuizen naar Abu Dhabi met kinderen?

Wanneer je schoolgaande kinderen hebt en wil verhuizen naar Abu Dhabi, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Verspreid over het hele eiland vind je genoeg internationale scholen. De hoofdtaal in Abu Dhabi is in principe Arabisch, maar door de grote toestroom van immigranten wordt er in veel gevallen Engels gesproken. Zelfs verkeersborden zijn in het Engels weergegeven en Engels wordt inmiddels overal gesproken, dit maakt het integreren voor jou en je kinderen een stuk makkelijker!

💬 Sirelo’s TIP: Vergeet niet een zorgverzekering voor jou en je kinderen te regelen.

Wonen in Abu Dhabi

De cultuur in Abu Dhabi is niet te vergelijken met die in Nederland. Hou er rekening mee dat je je als Nederlander aan de lokale normen en waarden dient te houden. Een aantal voorbeelden hiervan:

  • Openbaar affectie tonen is ‘not done’, hieronder wordt het geven van een knuffel al verstaan;
  • Autorijden met een druppel alcohol in je bloed is ondenkbaar;
  • Homoseksualiteit wordt helaas nog niet geaccepteerd, dit open tonen wordt dan ook niet gewaardeerd;
  • Te veel blote huid tonen en bijvoorbeeld topless zonnen is niet toegestaan.

Wist je dat.. 💡

Wanneer je geboren bent in Abu Dhabi, heb je veel voordelen ten opzichte van de expats. Je hoeft niet te werken, want een huis en geld wordt letterlijk je schoot ingeworpen. Ruim 40 jaar geleden werd er in Abu Dhabi olie ontdekt en een compleet land werd gebouwd. Van over de hele de wereld zijn mensen aangetrokken om in de UAE te komen werken. Ondanks het feit dat nog maar 20% van de bevolking Emirati is, hebben zij wel de macht en het geld in handen weten te houden. De meest aparte banen worden gecreëerd voor de immigranten. Zoals..

  • Wanneer je boodschappen gaat doen word je begroet bij de ingang, je boodschappen worden op de band gelegd en worden vervolgens door twee man voor je ingepakt.
  • Na een toiletbezoek in een restaurant zal iemand klaar staan met een handdoekje om je handen af te drogen.

Deze banen worden veelal uitgevoerd door laaggeschoolde Indiërs. Je kan in ieder geval stellen dat de Emirati’s op een creatieve manier zorgen dat iedereen aan werk komt en dat hen niets tekort komt 😉

Infrastructuur

Het bevolkingsaantal in Abu Dhabi blijft groeien en groeien, maar de infrastructuur blijft hier op achter. Hierdoor ontstaat drukte op de weg en het verkeer wordt hectisch. Ook het vinden van een parkeerplek in de stad wordt steeds lastiger. Echter is het nemen van een taxi relatief goedkoop, zeker wanneer je de prijs vergelijkt met de prijs die je in Nederland zou betalen. Voor de meesten is de taxi dan ook de meest voor de hand liggende methode om jezelf binnen de stad te verplaatsen.

Wandelboulevard Corniche in Abu Dhabi

Een plek die je veel zult bezoeken wanneer je verhuist naar Abu Dhabi, is de wandelboulevard Corniche. Aan het einde van de middag wordt het hier druk, onder de lokale bevolking is dit een erg geliefde plek. De havengebieden worden ’s avonds drukbezocht om met vrienden, familie en geliefden tijd door te brengen. Samen dansen, zingen en eten langs de kust is voor de Emirati een gebruikelijke manier om de dag af te sluiten.

💬 Sirelo’s TIP: In Abu Dhabi betaalt men met de Dirham. Overweeg je een permanente verhuizing naar Abu Dhabi? Dan raden wij je aan om je Euro’s om te wisselen! ⬇️

Werken in Abu Dhabi

Wil je na je verhuizing gaan werken in Abu Dhabi? Dan hoeft het vinden van werk geen onmogelijke opgave te zijn. De werkloosheid is laag en ook voor laaggeschoolde mensen zijn er een hoop vacatures te vinden. Wees echter wel bedacht op het feit dat je er qua salaris niet op vooruit zult gaan ten opzichte van je salaris in Nederland. Abu Dhabi is een rijke stad, maar als expat zie je van dit geld niet per definitie iets terug. Een bedrijf kan altijd wel een goedkoper iemand krijgen om de functie in te vullen, echt onderhandelingsruimte is er dus ook niet.

Zorg voor een duidelijk CV en laat door middel van diploma’s en werkervaring zien dat jij de geschikte persoon bent voor de functie. Een tip voor het solliciteren in Abu Dhabi: zorg voor enige basiskennis van de Arabische taal. Een werkgever kan zich gevleid voelen wanneer je laat merken dat je je best doet om zijn taal te leren, daarnaast kan dit hetgeen zijn dat voor hem de doorslag geeft om jou te kiezen.

Overtuigd? 🚚

Ben je ervan overtuigd dat verhuizen naar Abu Dhabi voor jou weggelegd is? Vergeet dan niet om tijdig verhuisbedrijven te vergelijken zodat je een betrouwbaar verhuisbedrijf kunt vinden.

Wil je je nog beter voorbereiden op de verhuizing? Gebruik dan de onderstaande artikelen. Succes!