Verhuizen naar het buitenland?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Verenigde Arabische Emiraten

De verhuiskosten, informatie en tips

Featured image

Heb jij plannen om te verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan ben je op exáct de juiste plek beland 🙂 Je vindt hier informatie over wat de verhuizing zal kosten en handige tips. Daarnaast kun je ook gratis verhuisoffertes aanvragen om een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden. Lees snel verder!

Wat kost een verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Verhuizen naar de UAE kost ongeveer tussen de €5.800 en €8.750. Deze kosten zijn gebaseerd op een gemiddeld Nederlands huishouden, dit hoeft dus niet te betekenen dat de kosten van jouw verhuizing naar de UAE hier precies in vallen.

De kosten van een internationale verhuizing zijn onder andere afhankelijk van de grootte van je inboedel, de verzekering, de afstand van deur-tot-deur en de eventuele extra diensten die je afneemt. Dit betekent dus ook dat bij iedere verhuizing een ander prijskaartje hoort. Ben je toch benieuwd naar een prijsindicatie? Die vind je in de onderstaande tabel. Of wil je direct weten wat jouw verhuizing precies gaat kosten? Klik dan hier. ✔️

Gemiddelde kosten verhuizen naar UAE

InboedelGemiddelde kosten
1 kamer appartement€2.500 – €3.900
2 kamer appartement€3.300 – €5.400
3 slaapkamer huis€5.200 – €7.000
4 slaapkamer huis€6.000 – €9.700
5+ slaapkamer huis€8.300 – €14.000

De bovenstaande tarieven zijn slechts een indicatie. Doorgaans baseert de verhuizer de offerte op o.a. het volume van je inboedel in kubieke meters. Deze bereken je makkelijk en snel zelf met deze verhuis volume calculator.

Wil je voorkomen dat je te veel betaalt voor jouw verhuizing?

Snappen we! Niemand betaalt graag te veel. Daarom helpen we je hier graag bij. Door het onderstaande formulier in te vullen, kun je tot vijf verhuisoffertes ontvangen van verschillende verhuisbedrijven. Door deze offertes te vergelijken, voorkom je dat te veel betaalt voor jouw verhuizing.

Verhuizen naar de UAE? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes

💬 Sirelo’s TIP: Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je een passend verhuisbedrijf zult vinden. Benieuwd welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar de UAE? Lees dan verder.

Internationale verhuisbedrijven

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisbedrijven kunt vergelijken voor je verhuizing naar de UAE, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een offerte aanvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. Verhuisbedrijf Draagkracht

2. Windmill Forwarding

3. Atlas International Movers

Deze internationale verhuizers scoren allemaal uitstekend op basis van onafhankelijke reviews. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in verhuizingen van Nederland naar de UAE. Je bent bij deze verhuizers dus aan het juiste adres. Meer verhuisbedrijven bekijken? Klik hier.

Verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: in het kort

Overweeg jij te verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is dít handig om te weten:

 • Momenteel zijn er veel banen te vinden voor buitenlanders, dit is voor veel expats dan ook dé reden om naar de UAE te verhuizen;
 • In de Verenigde Arabische Emiraten betaal je geen belasting over je inkomsten;
 • Het land kent een duidelijk verschil in mensen die op zoek zijn naar permanent verblijf en tijdelijk verblijf voor hun werk. Het ‘werkgelegenheid visum’ is een soort arbeidskaart die de immigratiedienst aan buitenlanders verschaft die in de Emiraten komen werken. Meer informatie over visa vind je op de website van de Emiraten. Wanneer je geen burger van de UAE bent, is het verplicht om deze arbeidskaart aangevraagd te hebben voordat je begint met werken;
 • De regering verlangt dat je, voor je verhuizing, een medisch onderzoek laat doen door het Ministerie van Volksgezondheid. Hiermee kun je aantonen dat je geen bedreiging vorm voor andere bewoners.

Verblijfsvergunning UAE aanvragen

Wanneer je definitief gaat verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten, moet je beschikken over een vaste verblijfsvergunning. Het proces om deze aan te vragen is gelukkig niet heel ingewikkeld. Zonder deze vergunning kun je geen bankrekening openen of een auto laten registreren. Tevens kun je zonder verblijfsvergunning ook niet werken.

Doorgaans is een verblijfsvisum voor de UAE ongeveer drie jaar geldig, maar je hebt de optie om dit te verlengen wanneer je langer in het land wil blijven wonen. Reist je familie mee bij de verhuizing? Dan is er een speciaal familie-visum waarmee het toegestaan is om de familieleden mee te laten verhuizen naar de UAE.

💬 Sirelo’s TIP: Wanneer je naar de Verenigde Arabische Emiraten verhuist, wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent. Wacht dus niet te lang met het vinden van een goede zorgverzekering. ⬇️

Kosten van leven in de UAE

Wanneer je naar een ander land verhuist, is het handig om van tevoren te weten wat de kosten van het dagelijks leven ongeveer gaan zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we de kosten van bepaalde zaken in een tabel voor je gezet, voor zowel Abu Dhabi als Dubai.

ProductAbu DhabiDubai
Maaltijd restaurant€7,65€7,65
Cappuccino€4,16€4,23
Melk 1 liter€1,41€1,41
Brood 500 gram€1,00€1,25
Kip 1 kg€6,74€6,31
Appels 1 kg€2,12€2,16
Aardappels 1 kg€1,23€1,01
Kaartje OV€ 0,51€1,28
Huur centrum€1.732 – € 3.418€1.910 – € 3.736
Huur buiten centrum€1.351 – € 2,532€1.298  – € 2.596
Gemiddeld salaris p/m€3.548,66€3.161,71

💬 Sirelo’s TIP: Naast het uitvogelen van de dagelijkse kosten, komt er bij een internationale verhuizing nog veel meer kijken. Met deze checklist weet je zeker dat je niets vergeet!

Huizen in de Verenigde Arabische Emiraten

De maandelijkse kosten van het huren van een woning in de UAE liggen relatief hoog. Echter wordt het toch aangeraden om eerst een woning te huren, voordat je een woning besluit te kopen. Het kopen van een woning is namelijk een flinke investering, je wil dan wel zeker zijn dat je permanent in de UAE wil wonen.

Veel expats wonen in zogeheten compounds, een soort afgesloten woonwijken vergelijkbaar met een vakantiepark. In deze compounds gelden Westerse normen en waarden, zodat je minder rekening hoeft te houden met de strenge regels die gelden in de UAE.

Een huis kopen in de UAE 🏠

Ben je ervan overtuigd dat je definitief in de Verenigde Arabische Emiraten wil blijven? Dan is het kopen van een huis uiteindelijk een voordeligere optie. Het kopen van een huis is populair door de stijgende huurprijzen en banken geven relatief makkelijk hypotheken weg tegen een lage rente. Websites waar je huizen kunt vinden zijn:

verhuizen naar verenigde arabische emiraten

Werken in de Verenigde Arabische Emiraten

De #1 reden om naar de UAE te verhuizen: werk. Ondanks dat je als expat niet zoveel geld zult verdienen als de locals, zijn er wel genoeg andere voordelen wanneer je voor je werk verhuist naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bijvoorbeeld:

 • Je hoeft doorgaans geen Arabisch te leren. Veel conglomerates en andere internationale bedrijven zijn gevestigd in de UAE. Engels is bij die bedrijven de voertaal op de werkvloer.
 • Door het hoge aantal expats in de UAE zul je jezelf snel thuis voelen en nieuwe vrienden maken.
 • Het is gebruikelijk dat je werkgever (in ieder geval een deel van) de kosten op zich neemt als het je naar de Emiraten stuurt voor je werk. De kosten van de huur in de UAE worden vaak gedekt door de werkgever. Daarnaast betalen werkgevers van grote bedrijven ook voor kosten als verzekeringen, water en gas.

En dan natuurlijk misschien wel het leukste van alles: je kunt vaarwel zeggen tegen inkomstenbelasting 😉 Maar heb je ook al nagedacht over het wisselen van je Euro’s naar Dirham? Zeker wanneer je gaat werken in de UAE, kan dit handig zijn! Wacht hier niet te lang mee. ⬇️

Auto invoeren in de Verenigde Arabische Emiraten

Wil je je auto meenemen naar de UAE? Dan komt hier een en ander bij kijken. Veel mensen maken hierdoor alsnog de keuze om hun auto hier te verkopen en na de verhuizing een nieuwe te kopen. We vertellen je graag waar je zoal aan moet denken.

 • Je moet al een verblijfsvergunning en een geldig rijbewijs hebben vóór je de auto mag invoeren.
 • Je betaalt eerst een toeslag van 5% van de waarde van de auto (naast de kosten van verschepen van de auto).
 • Bij het invoeren van de auto in de UAE dien je zelf aanwezig te zijn.
 • De auto mag niet verkocht worden binnen de eerste maand na je verhuizing, dit om de lokale markt te beschermen.
 • Het voertuig moet gecontroleerd worden door de RTA.

💬 Sirelo’s TIP: Het kopen van een nieuwe auto in de UAE zal je geld én stress besparen. Daarom raden wij je aan om dit te overwegen. Wil je toch echt graag je auto meeverhuizen? Vraag dan bij het verhuisbedrijf na of je auto in dezelfde container verhuisd kan worden als je inboedel.

Huisdieren verhuizen naar de UAE

Wil je je huisdier meeverhuizen de Verenigde Arabische Emiraten? Snappen we! Maar voordat je je trouwe dier mee kan nemen, dienen de volgende zaken geregeld te zijn:

 • Het huisdier moet een ISO 11784 microchip hebben;
 • Zorg voor importpapieren bij het ministerie van klimaatverandering en omgeving;
 • Zorg dat alle vaccinaties van je huisdier in orde zijn;
 • Het huisdier moet een gezondheidscertificaat hebben.

En let op! Je mag per persoon slechts twee huisdieren meeverhuizen. Daarnaast mag je huisdier niet jonger zijn dan drie maanden. Vogels daarentegen mogen nooit ingevoerd worden, ongeacht de leeftijd of soort.

verhuizen naar verenigde arabische emiraten

Handige informatie over de Verenigde Arabische Emiraten

De Emiraten zijn stuk voor stuk prachtige gebieden om te wonen, en door hun welvaart is het leven er erg modern. Vergeet alleen niet dat de cultuur van Emirati’s, de oorspronkelijke inwoners, gericht is op de islam. Hoewel 80% van de inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten immigrant is, hebben de Emirati’s veel aanzien. Als immigrant/expat hoef je je niet te bekeren tot de islam of volledig bedekt over straat te gaan, maar het leven gaat er op sommige vlakken wel iets anders aan toe.

De belangrijkste zaken hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

 • Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, maar moeten wel hun schouders bedekken;
 • In de compounds waar veel expats wonen, mag je dragen wat je wil;
 • Op het strand is het toegestaan om in badkleding te lopen, maar pas op met doorschijnende badkleding;
 • De officiële taal in de Emiraten is Arabisch, maar Engels wordt bijna overal gesproken;
 • Je hebt internationale stekkers nodig;
 • Het leven in de Emiraten is erg veilig, er is overal politie en de compounds zijn bewaakt;
 • Drugs zijn absoluut verboden in de UAE, hier kun je zware straffen voor krijgen;
 • Het tonen van affectie in het openbaar is niet toegestaan, denk hierbij aan knuffelen etc;
 • In de UAE is homoseksualiteit verboden, ook staan hier zware straffen op;
 • Het is verboden om alcohol te drinken in het openbaar, openbaar dronkenschap wordt zwaar gestraft;
 • Je mag thuis alcohol drinken, dit is alleen erg moeilijk verkrijgbaar;
 • Wanneer je iemand iets aanbiedt of een hand geeft, doe je dit altijd met rechts. Links is onrein;
 • Verkeersboetes zijn hoog, houd dus de verkeersregels aan die je gewend bent van Nederland. Deze zijn vergelijkbaar;
 • Houd rekening met de Ramadan, het is erg gezellig maar veel winkels en restaurants zijn gesloten.

Ben je ervan overtuigd dat de Verenigde Arabische Emiraten jouw nieuwe thuisbasis zal zijn? Vergeet dan niet om hier verhuisoffertes aan te vragen! Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf vindt.