Verhuizen naar Alphen aan den Rijn

Verhuizen naar Alphen aan den Rijn is in trek. De gemeente is zo’n 100 jaar geleden opgericht door twee gemeenten samen te voegen. Gelegen in Zuid-Holland is Alphen aan den Rijn een populaire gemeente om te wonen. Dit komt onder andere door de gunstige ligging. Vanuit Alphen aan den Rijn zijn zowel Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Leiden als Den Haag goed te bereiken. De gemeente geniet dus veel mensen die een rustigere omgeving zoeken om te wonen en werken in de grote steden.

Verhuizen naar Alphen aan de Rijn

Verhuizen naar Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is gelegen aan de Oude Rijn. Deze rivier stroomt van Utrecht naar Leiden en verbind de twee steden dus. De gemeente wordt door deze rivier doorsneden en heeft bruggen die de ene kant van de rivier met de andere verbindt.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen die verhuizen naar Alphen aan den Rijn. Momenteel wonen er rond de 70.000 mensen.  De stad is de afgelopen jaren snel gegroeid. Verhuizen naar Alphen aan den Rijn is de afgelopen decennia populairder geweest dan ooit te voren. Tussen 1980 en 2015 groeide het inwonersaantal van 50.000 naar de huidige 70.000. Dit komt voornamelijk door de investeringen die er gedaan zijn door bedrijven en grote ontwikkelaars. Als paddenstoelen schoten de huizen en bedrijven uit de grond. De toename in het aantal inwoners komt ook doordat de gemeente is samengegaan met Boskoop en Rijnwoude. Sinds begin 2014 telt de gemeente daarom meer dan 108.000 inwoners.

Wonen in Alphen aan den Rijn

De stad biedt naast zijn bedrijvigheid ook de mogelijkheid om lekker te winkelen. Aan beide kanten van de Rijn liggen uitgebreide winkelstraten. Er zijn ook verschillende winkelcentra gebouwd in de stad waar alles te koop is wat je zoekt. Dit trekt naast de bewoners van de stad ook bezoekers van de omliggende dorpen en steden naar Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn is vele bruggen rijk. Omdat de stad wordt doorsneden door de Rijn, zijn er veel prachtige bruggen gebouwd die de twee helften met elkaar in verbinding brengen. Alle bruggen hebben hun eigen stijl en achtergrond. Het is erg de moeite waard om een lange wandeling te maken langs deze bruggen als het mooi weer is. De weerspiegeling van het water geeft het landschap een pittoreske sfeer.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wat is er te beleven in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft een Avifauna. Dit vogelpark ligt aan het randje van de Randstad, midden in het Groene Hart. In het Avifauna kunnen de duizenden bezoekers iets over vogels leren en over de wereld waarin zij leven. Ook zijn er spectaculaire vogelshows en -demonstraties. De speeltuin van het park is erg groot en biedt huisvest aan de hoogste glijtoren van Nederland.

Verhuizen naar Alphen aan den RijnHet Boomkwekerijmuseum van Alphen aan den Rijn is het belangrijkste aaneengesloten boomkwekersgebied van de wereld. Een bezoek aan dit natuurgebied doopt je onder in de natuur. Met kwekerijen, water, flora, fauna en alles wat daar tussenin zit valt er voor 500 jaar aan boomkwekersgeschiedenis te beleven.

Het Archeon van Alphen aan den Rijn heeft als doelstelling om de volgende generaties ook te kunnen laten genieten van de oude culturele hoogtepunten van het land. Zowel materiele als immateriële onderdelen van het nationaal erfgoed zijn er te bewonderen. De 43 gebouwen in het Archeon zijn directe replica en reconstructies van de mooiste en oudste gebouwen die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Deze zijn nagebouwd aan de hand van archeologische vondsten en opgravingen. De gebouwen worden daadwerkelijk bewoond door de Archeotolken en de duizenden bezoekers kunnen een dagje meedraaien in hun dagelijkse leven.