Verhuizen naar Capelle aan den IJssel

Verhuizen naar Capelle aan den IJssel is wellicht niet zo populair als het omliggende Rotterdam, maar de regels veranderen niet. Je kunt je adreswijziging doorgeven via het internet en je documenten moeten, indien je uit het buitenland naar Capelle aan den IJssel verhuist.

Verhuizen naar Capelle aan den IJssel

Het inwonersaantal van Capelle aan den IJssel ligt rond de 65.000. De stad is gelegen aan de Hollandse IJssel en ontleent zijn naam aan de rivier. De gemeente van Capelle aan den IJssel is een samenwerkingsverband aangegaan met de stadsregio Rotterdam en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Verhuizen naar Capelle aan den IJssel

Verhuizing binnen of naar Capelle: Inschrijving regelen

Als je gaat verhuizen naar Capelle aan den IJssel, moet je de adreswijziging doorgeven aan de gemeente. Je kunt het formulier ‘Aangifte van adreswijziging’ (tevens te vinden op de website van de gemeente) hier vinden. Print het formulier, vul het in en stuur het op naar de Gemeente Capelle aan den IJssel:

  • Afdeling Publiekszaken, Postbus 70
  • 2900AB, Capelle aan den IJssel

Natuurlijk kun je de inschrijving ook doorgeven via het Internet. Hier is je DigiD voor nodig. Het online doorgeven kan wanneer je binnen de gemeente verhuist, vanuit Capelle naar een andere gemeente verhuist of juist van een andere gemeente naar Capelle aan den IJssel verhuist. Je hebt tussen 28 dagen voor tot 5 dagen na de verhuizing binnen of naar Capelle aan den IJssel om je inschrijving op orde te maken.

Verhuizing vanuit het buitenland

Ga je verhuizen naar Capelle aan den IJssel en kom je uit het buitenland vandaan? Zorg dan dat je via de website van de gemeente een afspraak maakt. Neem de volgende gegevens en documenten naar de afspraak toe:

  • Paspoort of ander identiteitsbewijs
  • Geldige ID-bewijzen van medebewoners
  • Geboorteakte en/of huwelijksakte
  • Uitschrijfbewijs uit Curaçao, Aruba of Sint Maarten indien van toepassing

Indien deze documenten in het origineel niet Nederlands, Frans, Duits of Engels zijn, dien je deze te laten vertalen door een beëdigd vertaler. De gemeente zal het document in een ander geval niet aan kunnen nemen.

De verbindingen naar de stad toe zijn uitstekend. Door het vele woon- en werkverkeer dat van en naar de stad gaat zijn de wegen uitstekend bijgehouden. Ook is de stad te bereiken via een NS station. De trein stopt op Capelle Schollevaar. Omdat de stad tussen andere grote steden zoals Rotterdam en Schiedam in ligt, is het ook aangesloten op de metrolijn.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Vergelijk daarnaast verhuizers in de regio Capelle aan den IJssel voor het maken van de juiste keuze.

Wonen in Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel is verdeeld in negen buurten, waarvan ‘s-Gravenland en Capelle-West twee bekende namen zijn. De huizenprijzen zijn de laatste jaren in het algemeen iets gedaald:

200620082010201220142016
€ 208.187€ 213.802€ 208 654€ 207.725€ 188.970€ 195.062

Elk jaar wordt er in Capelle een stadsdichter aangesteld. De eerste stadsdichter is in januari 2016 aangesteld en heet Miranda de Haan. De stad biedt dus ook podia aan verschillende vormen van kunst. Naast deze stadsdichter, wordt kunst ook aangeboden in het museum van Capelle aan den IJssel. Het kleinste museum van Nederland bevindt zich in Capelle: het Dief- en Duifhuisje. Naast dit kleine museum is er ook het Historisch Museum Capelle, waar veel exposities plaatsvinden.

Zodra je gaat verhuizen naar Capelle aan den IJssel is het aan te raden om je gas, water en licht ook op tijd te regelen. Denk aan Evides of Eneco. Ben je op zoek naar een volledige checklist voor jouw verhuizing naar Capelle aan den Ijssel? Klik dan hier.