Verhuizen naar Deventer

Deventer is een oude Hanzestad gelegen in de provincie Overijssel. De stad ligt aan de IJssel en heeft met zijn ligging in het oosten van Nederland een goede aansluiting met Duitsland. Deventer is een van de oudste steden van Nederland en heeft door zijn vroegere haven al meer dan 1.000 jaar naamsbekendheid. Verhuizen naar Deventer raakt dus nooit uit de mode. In de gemeente Deventer wonen bijna 100.000 mensen.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Verhuizen naar Deventer

De stad Deventer heeft bijna 80.000 inwoners, en is daarmee een van de grotere steden van oost-Nederland. De gemeente is erg groen en biedt de mogelijkheid om heerlijk te wandelen, zeilen of andere buitenactiviteiten te beoefenen. Er zijn veel groene parken aangelegd, maar ook de oorspronkelijke natuur is goed intact gelaten. Voor natuurliefhebbers een écht pluspunt dus.

Het overgrote deel van de inwoners van Deventer bestaat uit jonge gezinnen. De meeste inwoners zijn tussen de 30 en de 50 jaar oud en wonen en werken in en rond Deventer. Er heeft dus nog geen sterke vergrijzing plaatsgevonden in de stad.

Doordat het een heel oude stad is, zijn veel van de oude, mooie panden van vroeger nog te bezichtigen. Aan het langgerekte marktplein is bijvoorbeeld de Waag te zien, een laatgotisch gebouw dat is omgetoverd tot het Historisch Museum van Deventer. Ook zijn er nog veel oude kerken te zien, zoals de Lebuïnuskerk en de Bergkerk. Doordat de stad zo’n rijke geschiedenis heeft, kan iedere bezoeker of inwoner zijn ogen goed de kost geven.

Verhuizen naar Deventer

Wonen in Deventer

De stad Deventer is onderverdeelt in vijf verschillende stadswijken. Wanneer je wilt verhuizen naar Deventer is het goed om eerst uit te zoeken welke wijk het beste bij jou past.

De eerste wijk is De Binnenstad (het stadscentrum) in combinatie met de Hoven. Samen vormen zij Wijk 1. De Hoven is de enige wijk van de stad die gelegen is aan de westelijke kant van de IJssel. Om Wijk 1 heen is Wijk 2 gebouwd. Deze ligt als een schil om Wijk 1 heen en biedt onder andere de spoorlijnen richting Apeldoorn en Arnhem aan. Deze wijk is voornamelijk bestemd voor arbeiders. Hier zitten veel gezinnen die werken in andere steden of in het centrum, maar niet in het drukkere centrum willen/kunnen wonen. Ten oosten van de oude binnenstad van Deventer zijn ook veel woningen gebouwd. Deze woonbuurten vormen samen Wijk 3. Dit zijn ook voornamelijk gezinswoningen die oorspronkelijk zijn gebouwd voor arbeidersgezinnen.

Wijk 4 heeft postmoderne huizen die allemaal zijn gebouwd na het einde van de oorlog. Wijk 5 is het meest recent gebouwd na de annexatie van het grondgebied van een oude gemeente, namelijk Diepenveen. Na deze annexatie werd de grond volgebouwd met de nieuwere woningen.

Naar Deventer verhuizen?

Denk ook jij er over na om te verhuizen naar Deventer? Kom er dan snel achter wat een verhuizing zou kunnen kosten.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan