Verhuizen naar Dubai

Dubai, de stad in de woestijn van de Arabische Emiraten. Verhuizen naar Dubai was tot een aantal jaar geleden alleen weggelegd voor omwonenden. Toen in 1990 de inkomsten van de oliebronnen ook werden aangewend voor het ontwikkelen van de hoofdstad ontstond er een run naar de stad. Nu wonen er meer dan 2,1 miljoen mensen die verhuizen naar Dubai hebben gezien als kans op een luxueuze toekomst. Veel van de inwoners komen uit rijke, westerse landen die in de luxueuze levensstijl willen delen die te vinden is in Dubai. Daarnaast zijn er ook veel arbeidsimmigranten uit omliggende landen en voornamelijk uit Azië.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Dubai is oorspronkelijk een Britse kolonie en is pas sinds de jaren ’70 van de afgelopen eeuw een onafhankelijke staat. De stad ligt in het gelijknamige emiraat Dubai en is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. De ligging van de stad is aan de Dubai Creek, die vanuit de golf naar de stad voor watertoevoer zorgt.

Verhuizen naar Dubai

Verhuizen naar Dubai

Voor de mensen die verhuizen naar Dubai is het handig om te weten dat de oorspronkelijke cultuur is gebaseerd op de Islam. Nu is het niet zo dat je je moet bekeren als je verhuist naar Dubai, maar er wordt wel verwacht dat je het respecteert en er rekening mee houdt. Zo dienen vrouwen er rekening mee te houden dat ze niet in korte rokjes en met ontblote schouders door de stad gaan lopen. Een hoofddoek is overigens niet verplicht. Deze regels gelden iets minder streng in de wijken (compounds) van de stad waar bijna alleen maar expats wonen. Zowel daar als op de commerciële stranden kunnen de kledingvoorschriften minder serieus genomen worden. Je mag daar rustig in je favoriete tanktop of zomerjurkje rondlopen.

Zeer warm klimaat

Het uitstekende klimaat van de stad (het is er bijna altijd warm) trekt veel toeristen naar Dubai. De toeristen worden verwelkomd in een van de meest moderne steden van de wereld waar luxe en weelde zijn weggelegd voor de meer welvarende mensen. Iemand die vanwege het werk gaat verhuizen naar Dubai kan in eerste instantie beter wonen in het aangrenzende Emiraat Sharjah. De huur en koop van appartementen ligt hier veel lager dan in Dubai. Er is dus veel woon-werkverkeer tussen deze emiraten.

Dubai heeft zijn huidige rijkdom niet alleen te danken aan de olie die er in de grond zit. Dit is wel de belangrijkste reden, maar Dubai is ook al jaren een belangrijke stad op de handelsroute van Afrika naar Europa. Dit werd voornamelijk in de afgelopen eeuwen gebruikt om dure grondstoffen zoals goud te vervoeren naar de rijke, westerse landen.

Wonen in Dubai

Het leven in de stad is duur in vergelijking met het Nederlandse leven. De huurprijzen liggen veel hoger, maar ook de kosten van het dagelijkse leven zijn ver boven dat van de gemiddelde Nederlander. Voor mensen die verhuizen naar Dubai hoeft dit niet perse een probleem te zijn. De salarissen liggen ook hoger dan in Nederland. Echter zijn de werkdagen vaak ook veel langer. Een voordeel is dat er in Dubai geen inkomstenbelasting, erfbelasting of vermogensbelasting is; hierbij is wel van belang dat bepaalde regels in acht genomen worden.  Als je je helemaal uit Nederland uitschrijft, ben je in principe niet meer belastingplichtig in Nederland; daarnaast betaal je in Dubai evenmin belasting. Het is van belang dat een verhuizing naar Dubai ook feitelijk is; indien het levenscentrum nog in Nederland is of als er meer banden met Nederland zijn dan met Dubai dan kan er toch belasting worden geheven. Het is dan ook verstandig om nog voor emigratie internationaal belastingadvies in te winnen om er zeker van te zijn dat je niet teveel belasting betaalt of achteraf voor verassingen komt te staan.

Verhuizen naar Dubai

Er wordt nog wel eens getwijfeld aan de veiligheid van Dubai ten opzichte van Nederland. Dit is onterecht, want er zijn lagere criminaliteitscijfers dan in Nederland. Zo zijn er minder inbraken, overvallen of zakkenrollers dan in Nederland. Hierdoor is er ook veel minder politie nodig op straat. Wanneer je voor je werk gaat verhuizen naar Dubai is de kans zelfs groot dat je in een compound komt te wonen. Deze beschermde wijken worden beveiligd waardoor mensen die er niet thuis horen buiten de deur worden gehouden. Het zijn vaak erg mooie, goed verzorgde wijken waarbinnen alle mogelijke faciliteiten te vinden zijn.

Ontwikkelingen in de stad

Door de financiële crisis in de hele wereld werden veel bouwontwikkelingsprojecten in de stad stilgelegd. Dit zorgde er alleen maar voor dat de ontwikkelingen in- en rondom de stad iets vertraagd werden. Nog steeds wordt er flink gebouwd om de stad zo snel mogelijk een toeristische trekpleister te maken. En dat lukt al aardig. Dubai heeft naast de fantastische financiële sector namelijk ook de bijnaam “het winkelcentrum van het Midden-Oosten” gekregen. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van luxe winkels en de hoeveelheid winkelcentra die zich in de stad bevinden. Een van die winkelcentra, de Dubai Mall, is het grootste winkelcentrum van de wereld.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Werken in Dubai

Een plek waar Dubai bekend om staat is de “Palm Jumeirah”. Deze palm bestaat uit losse eilanden die kunstmatig zijn aangelegd in de vorm van een palmboom. Deze eilanden bieden de mogelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de stad. Er zijn namelijk plannen om er een nieuw “Central Business District” te bouwen. Dit handelscentrum zal zeven keer groter worden dan Manhattan. Een van de eilanden is al helemaal gereed en biedt onder meer plek voor het hotel Atlantis The Palm.

Er wordt in Dubai redelijk goed Engels gesproken door de inwoners en wanneer je met je kinderen naar de stad verhuist krijgen ze ook in het Engels les. Zoek van te voren goed uit of je bedrijf mee wilt betalen aan de opleiding van je kinderen omdat scholing erg prijzig kan zijn. Dit kan een belangrijk onderdeel zijn van de kosten wanneer je dit niet regelt tijdens de onderhandelingen van je nieuwe baan. Je krijgt echter wel echt waar voor je geld. De internationale scholen van Dubai staan er om bekend van uitstekende kwaliteit te zijn. Door de hoge kwaliteit verhuizen sommige mensen ook naar de stad om hun kinderen daar les te laten krijgen. Soms zijn er wachtlijsten voor de scholen. Wacht er dus niet te lang mee om je kinderen in te schrijven.

Verhuizing naar Dubai

Kort verblijf zonder baan

Het is handig om een baan te zoeken alvorens je naar Dubai vertrekt. Een baan vinden in Dubai is niet altijd even gemakkelijk. Het leven is duur en zonder baan kun je maximaal slechts 60 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Vanuit Nederland is het zoeken van een baan in Dubai het makkelijkst via het internet. Je kunt je CV in het Engels opstellen. De voertaal bij de meeste bedrijven is Engels. Wel kan het je helpen om een beetje Arabisch te leren, dit doet het altijd goed bij de bevolking.

Typisch voor Dubai is dat je professionele leven en privéleven vaak bestaat uit dezelfde mensen. Je collega’s zijn naast collega’s ook vaak je netwerk en vrienden.

Het leven in Dubai bloeit dus helemaal op. Steeds meer mensen verhuizen naar Dubai om daar hun geluk te beproeven. Denk jij ook aan een verhuizing naar de stad van de toekomst? Vul dan hier gratis en vrijblijvend je gegevens in en ontvang tot wel 5 gratis offertes van verhuisbedrijven.