Verhuizen naar Dubai

Wil je verhuizen naar Dubai? You are not alone! Er is een momenteel een run op het emigreren naar deze stad, dit begon in 1990 toen de inkomsten van de oliebronnen werden aangewend voor het ontwikkelen van Dubai. Wanneer ook jij een verhuizing naar Dubai overweegt, dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Lees snel verder!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat kost een verhuizing naar Dubai?

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar Dubai liggen tussen de 3.100 en 5.800 euro. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde en hangt af veel factoren. Daarom kan de prijs van jouw verhuizing hier sterk van afwijken.

De kosten van een internationale verhuizing worden grotendeels bepaald aan de hand van het volume van de inboedel en de afstand tussen je huidige woning en de bestemming. Hierdoor ken iedere verhuizing een ander prijskaartje.

Ben je op zoek naar een globale schatting? Gebruik dan deze tabel ⬇️

Grootte inboedelGemiddelde kosten
Woning 1 slaapkamer€3.100 – €3.900
Woning 2 slaapkamers€3.600 – €4.700
Woning 3 slaapkamers€4.000 – €5.800

Benieuwd wat jouw verhuizing naar Dubai precies zal kosten?

Snappen we! Gelukkig hebben we goed nieuws: je bent bij Sirelo aan het juiste adres. Wij helpen je om verhuisoffertes voor jouw verhuizing naar Dubai te ontvangen. Zo weet je precies wat de verhuizing zal gaan kosten bij verschillende verhuisbedrijven. Door deze verhuisoffertes te vergelijken, kun je besparen op de kosten én vind je het verhuisbedrijf dat perfect bij jouw verhuizing past. Win-win.

Door het onderstaande formulier in te vullen, gaan wij op zoek naar de beste matches voor jouw verhuizing. Helemaal gratis! 😉

Vind een passend verhuisbedrijf voor jouw verhuizing
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang verhuisoffertes!

💬 Sirelo’s TIP: Veel internationale verhuisbedrijven baseren een offerte op het volume van je inboedel in kubieke meters. Deze bereken je makkelijk en snel zelf met deze verhuis volume calculator.

Kan ik verhuizen naar Dubai?

Voor de meeste Nederlanders geldt dat dit zonder problemen kan. Na een verblijf van 30 tot 60 dagen heb je wel een visum nodig. Echter, om in eerste instantie richting Dubai te vertrekken heb je dus nog geen visum nodig. Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort, dan kun je richting Dubai reizen. Je hebt slechts een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment van het inreizen.

Wanneer je in Dubai aankomt, ontvang je een stempel in je paspoort. Dit is een VOA: Visa on arrival. Je mag nu 30 dagen in Dubai verblijven en je kunt deze tijdens je verblijf verlengen tot 60 dagen. Overweeg je een permanente verhuizing? Dan heb je hiervoor een visum nodig. Deze kan jouw werkgever of sponsor in Dubai voor je aanvragen.

💬 Sirelo’s TIP: Wanneer je wil verhuizen naar Dubai, dan is het handig om je te realiseren dat de cultuur gebaseerd is op de Islam. Ondanks dat je hier als expat in Dubai tegenwoordig steeds minder van merkt, is het raadzaam om hier wel bij stil te staan. Locals verwachten dat je het geloof respecteert en hier rekening mee houdt. Hierover lees je hier meer!

Wonen in Dubai: de feiten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je goed voor te bereiden op je verhuizing naar Dubai, vertellen we je het een en ander over het wonen in dit emiraat.

1. Dubai kent lagere criminaliteitscijfers dan Nederland

Helaas wordt er nog weleens getwijfeld aan de veiligheid in Dubai ten opzichte van die in Nederland. Dat is onterecht, want Dubai kent lagere criminaliteitscijfers dan in Nederland. Zo zijn er minder inbraken en minder overvallen of zakkenrollers dan in Nederland. Hierdoor is er op straat ook minder politie te vinden.

Wanneer je voor je werk gaat verhuizen naar Dubai, dan is de kans groot dat je in een compound komt te wonen. Deze beschermde wijken worden beveiligd waardoor mensen die er niet thuis horen buiten de deur worden gehouden. Het zijn vaak erg mooie, goed verzorgde wijken waar alle denkbare faciliteiten te vinden zijn. Klinkt luxe? Is het ook!

2. Dubai kent een warm klimaat ☀️

En wanneer we zeggen warm, bedoelen we ook écht warm. De temperatuur in juli, augustus en september zakt niet onder de 30℃ en kent uitschieters naar ruim boven de 40℃. Overweeg je te verhuizen naar Dubai, dan moet je wel tegen deze hitte kunnen.

3. Het leven in Dubai is duurder dan in Nederland

Dit mag eigenlijk niet als een verrassing komen maar we zeggen het toch maar even.. 😉 De huurprijzen in Dubai liggen hoger dan in Nederland, maar ook de kosten van het dagelijks leven liggen hoger.

3. Gelukkig verdien je ook meer

Het leven in Dubai kost meer, maar je verdient ook meer. De kans is dus groot dat je er onderaan de streep niet op achteruit gaat. Daar houden we van!

4. Last but not least: zeg vaarwel tegen belasting

Voor velen doorslaggevend: in Dubai kent men geen inkomstenbelasting, erfbelasting of vermogensbelasting. Het is hierbij echter wel van belang dat bepaalde regels in acht worden genomen.

Schrijf je je helemaal uit in Nederland? Dan ben je niet meer belastingplichtig in Nederland en je betaalt in Dubai evenmin belasting. Ka-jing! 🤑 Het is wel van belang dat je verhuizing naar Dubai ook feitelijk is: indien het levenscentrum nog in Nederland is of als er meer banden met Nederland zijn dan met Dubai dan kan er toch belasting worden geheven. Het is daarom aan te raden om voor je emigratie internationaal belastingadvies in te winnen. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Verhuizen naar Dubai

💡 Wist je dat.. Dubai een oorspronkelijk Britse kolonie was en pas sinds de jaren ’70 een onafhankelijke staat is? De stad ligt in het gelijknamige emiraat Dubai en is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. De ligging van de stad is aan de Dubai Creek, die vanuit de golf naar de stad voor watertoevoer zorgt.

Deze zaken niet vergeten!

  1. Je mag bij het verhuizen naar Dubai niet zomaar alles invoeren. Check goed met het internationale verhuisbedrijf wat je wel en niet mag verhuizen.
  2. Je wil na je verhuizing zeker weten dat je goed verzekerd bent tegen zorgkosten in Dubai. Vind daarom een geschikte zorgverzekeraar vóór je emigreert.

  3. Tegenwoordig hoeven vrouwen niet meer verplicht een hoofddoek te dragen, maar te blote kleding is nog steeds op veel plekken verboden (of wordt afgeraden). Hou hier als vrouw dus rekening mee. Daarnaast is naakt of topless zonnen overal verboden!
  4. Er zijn in de Verenigde Arabische Emiraten andere stopcontacten dan we in Nederland hebben. Schaf dus internationale stekkers aan voor je vertrek.
  5. In Dubai betaalt men niet met Euro’s. De munteenheid is de Dirham (DHS of AED). Bij een permanente verhuizing naar Dubai kan het lonen om je Euro’s om te zetten naar de Dirham. Lees daarover meer ⬇️

Dit moet je weten wanneer je gaat werken in Dubai ✔️

Het vinden van een baan in Dubai is niet voor iedereen even makkelijk. Begin dus tijdig met het zoeken naar een baan als je deze nog niet hebt gevonden. Behalve deze tip, denken we dat het volgende ook relevant kan zijn om te weten:

De taal

In Dubai wordt er vrijwel overal Engels gesproken. Ondanks dat de officiële taal Arabisch is, spreken de meeste inwoners dus ook Engels. Handig!  

Handelsroute van Afrika naar Europa

Dubai heeft zijn huidige rijkdom niet alleen te danken aan de olie die er in de grond zit. Dit is wel de belangrijkste reden, maar Dubai is ook al jaren een belangrijke stad op de handelsroute van Afrika naar Europa. Dit werd voornamelijk in de afgelopen eeuwen gebruikt om dure grondstoffen zoals goud te vervoeren naar de rijke, westerse landen. Dit betekent dus ook volop banen!

Handelscentrum

Nog op zoek naar een baan in Dubai? Dan heb je wellicht wel gehoord van de “Palm Jumeirah”. Deze palm bestaat uit losse eilanden die kunstmatig zijn aangelegd in de vorm van een palmboom. Deze eilanden bieden de mogelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de stad. Er zijn namelijk plannen om er een nieuw “Central Business District” te bouwen. Dit handelscentrum zal zeven keer groter worden dan Manhattan (WOW!). Een van de eilanden is al helemaal gereed en biedt onder meer plek voor het hotel Atlantis The Palm. Al deze bouwplannen zorgen in de toekomst voor een scala aan banen in Dubai.

💬 Sirelo’s TIP: Is jouw plan om naar Dubai te verhuizen definitief? Gebruik dan onze handige checklist voor internationaal verhuizen.

Vind een verhuisbedrijf voor je verhuizing 🚛

Onze laatste tip: neem de tijd om een professioneel verhuisbedrijf voor je verhuizing te vinden. Deze verhuizers zullen je kostbare spullen inpakken en vervoeren naar Dubai – dat is meer dan 6000 kilometer verderop. Hierbij wil je dus niet het risico lopen dat je voor de verkeerde partij kiest! Raadpleeg onze lijst van Top 12 internationale verhuizers in Nederland of vraag hier verhuisoffertes aan zodat wij voor je op zoek gaan naar de beste verhuizers voor jouw verhuizing.