10 redenen waarom je nu moet verhuizen naar Australië!

Australië, het land Down Under, biedt heel veel verschillende mogelijkheden voor immigranten en toeristen. Al jarenlang vertrekken mensen er dagelijks naartoe om hun geluk te beproeven, kangoeroes te spotten of een paar jaar te backpacken. Maar waarom is het juist nu een goede tijd om naar Australië te verhuizen? Hieronder vind je 10 redenen waarom dit hét moment is!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

1. De economie en banenmarkt

Australië is een van de weinige landen die een westerse manier van leven heeft buiten Europa en Amerika. De banenmarkt is er heel aantrekkelijk en er werken mensen in alle verschillende sectoren. De werkeloosheid is er veel lager dan in de meeste andere landen en het heeft een van de hoogste salarissen van de wereld. Dit geldt voor de gehele banenmarkt en niet alleen voor de bankiers onder ons. Ook als je in een bar gaat werken of tomaten gaat plukken in het seizoen, verdien je veel meer dan in Nederland.

2. Multiculturele samenleving

Australië is een van de meest multiculturele samenlevingen van de wereld. Het land kent een historie van massa-immigratie. Op dit moment is 1 op de 4 mensen die in Australië woont er niet geboren, en dat gemiddelde verschuift alleen maar meer richting de 1 op 3. Er is dus ruimte voor iedereen en wanneer je goed Engels spreekt kun je overal terecht. Je zult als buitenlander dus ook niet snel raar aangekeken worden als je met een lekker Nederlands accent Engels spreekt, dat zijn ze wel gewend.

3. De frisse lucht

De lucht in Australië is veel gezonder en frisser dan in de meeste westerse landen. De lucht is er bijna niet vervuild. Dit komt mede doordat de inwoners verspreid over het land wonen en er veel zeelucht aan komt waaien bij de grote steden.

4. Ongerepte natuur

Als je houdt van natuur zit je in Australië goed. Verhuizen naar Australië betekent niet alleen veel banenkansen en een succesvol leven, maar je hebt de mogelijkheid om je op eindeloze landschappen te begeven. Van stranden die van goud gemaakt lijken te zijn (Gold Coast), tot tropische regenwouden, woestijnen en besneeuwde bergtoppen; het is er allemaal.

5. Lage bevolkingsdichtheid

Verhuizen naar AustraliëOver drukte hoef je je in Australië ook niet druk te maken. Ondanks de grote aantrekkingskracht van het land is het een van de minst dichtbevolkte landen van de westerse wereld. Het heeft als continent zelfs de laagste bevolkingsdichtheid ter wereld. Dit geldt overigens niet voor de grote steden als Melbourne en Sydney.

6. Het klimaat

Australië heeft een fantastisch klimaat. Door de warme lucht is de temperatuur heel aangenaam, maar doordat de grote steden aan de zee liggen voelt het niet snikheet aan. Het aantal zonuren is erg hoog. Vooral als je het vergelijkt met het wisselvallige, vaak natte weer van Nederland is Australië voor de zonliefhebber een echte verademing.

7. Het gezondheidssysteem

Nederland staat bekend om zijn goede gezondheidszorg. Vaak zijn mensen die naar het buitenland verhuizen bang dat het daar slecht geregeld. Is. Daar hoef je in Australië niet bang voor te zijn. Met een van de beste dekkingen van de wereld hoeft de gemiddelde inwoner van Australië zich geen zorgen te maken.

8. Veel mogelijkheden voor studenten

Veel studenten kiezen er voor om een half jaar of een jaar naar Australië te verhuizen voor hun studie. Dat is lang niet gek als je je bedenkt dat Australië maar liefst 1200 opleidingsinstituten heeft met meer dan 22.000 verschillende studieprogramma’s. Het land heeft het op twee na hoogste nummer internationale studenten ter wereld. Veel van deze studenten zijn zo enthousiast dat ze nooit meer weg willen gaan.

9. Ontspannen levensstijl

Iedereen in het land heeft een ontspannen gedachten en wil het beste maken van het leven. De gemiddelde Australiër is relaxt en hebben er geen moeite mee om je te helpen met een glimlach. Je hoeft je dus niet te schamen als je even iets niet weet, opzoek bent naar gezelligheid of als je een baan zoekt. Daarnaast zijn de criminaliteitscijfers erg laag in vergelijking met andere grote steden.

10. Prachtige plek om te reizen

Australië is een van de lievelingslocaties om heen te gaan als je wilt reizen. Niet alleen om heen te verhuizen in en in een grote stad te wonen dus. Wanneer je in Australië bent kun je eindeloos veel mooie plekken bezoeken, dieren zien en activiteiten doen. Van rustig wandelen tot extreme sporten, het is er allemaal mogelijk.

Tip van de dag!

Als je nu, net zoals ik, meteen zin krijgt om naar Australië te verhuizen, zoek dan alvast even goed uit hoe je je in kunt schrijven in het land. De regels voor immigratie zijn redelijk streng in het land en je moet voldoen aan allerlei eisen. Wees hier dus op tijd bij en regel de verhuizing naar Australië. Een onvergetelijke ervaring!