De Australische economie doet het steeds beter en in het zomerse seizoen is er veel vraag naar werk. Wanneer je besluit te gaan wonen en werken in Australië, dan is het goed om eens te kijken waar je de portemonnee kunt vullen. Ook reizigers proberen veelal een baan te vinden in Australië, omdat het leven ‘Down Under’ wat duurder is dan in Nederland. Bovendien heb je met een echte baan ook een plekje in het echte Australische leven, waardoor je het land pas echt kunt verkennen.
Sydney, Perth of Melbourne; in Australië is veel werk te vinden in grote steden. Veel jongeren die bijvoorbeeld op reis gaan, vragen een Working Holiday visum aan om een baan te vinden in Australië. Je kunt dan ook in het land verblijven. Of je nu werkzaam bent bij een lokale boerderij of geld verdient in een supermarkt, dat maakt dan geen verschil. Werken op het land in Australië in ruil voor onderdak wordt ook wel wooffing genoemd en het is heel populair voor backpackers. Het Working Holiday visum geeft je zo de mogelijkheid om nieuwe dingen te ontdekken. Werken en reizen is tenslotte goed te combineren in Australië!
Een Working Holiday Visum krijg je alleen als je tussen 18 en 31 jaar oud bent. Het is verplicht om minimaal 3200 euro zakgeld te hebben, of dit nu op je bankrekening staat of niet. Uiteraard moet ook je paspoort geldig zijn tijdens het verblijf. Dit verblijf mag een jaar duren als je enkel wil werken in Australië. Bovendien kun je tot vier maanden studeren en tot een half jaar voor één werkgever actief zijn in Australië. De kosten van het visum bedragen niet meer dan 310 euro. Het kan via internet aangevraagd worden om veel moeite te besparen!
Doorgaans is het verlangen naar iets nieuws ook echt de reden waarom mensen op zoek gaan naar werk in Australië. Terwijl je rondtrekt, zijn de simpele bijbaantjes vaak het meest efficiënt om te hebben. De land- en tuinbouw is dan zeer populair. Voor de ervaring van de Australische levensstijl kun je ook in een gezin gaan werken als au pair.
Voor vast werk vind je in Australië vacatures in de (lokale) kranten. Bellen is gebruikelijk, zeker wanneer je snel aan de slag wilt. In een ander geval kun je op pagina’s als Career One, My Career en John Holland terecht voor vacatures in Australië. Sla bovendien Centrelink niet over. Internationale werkzoekers kunnen dit platform goed gebruiken om hun carrière die extra stimulans te geven.
Doordat de economie in Australië erg sterk is en steeds beter op de kaart komt te staan, is de kans op het vinden van werk steeds groter. Je kunt je bankrekening ook aanvragen nadat je in Australië aankomt. Met een Working Holiday visum kom je hier overigens al wat gemakkelijker aan, al moet je dit dan wel binnen 28 dagen na je aankomst in Australië doen.
Ga je solliciteren? Dan heb je hier wat tips om je kansen op het vinden van een baan zo hoog mogelijk te laten zijn:
Nederlandse ‘communities’ kunnen je wellicht helpen bij het opbouwen van je sociale netwerk, zeker aangezien je ervaringen kunt uitwisselen met andere in Australië actieve Nederlanders. Voor het opzetten van een sociaal netwerk heb je wellicht enkele maanden nodig. Reken er dus op dat het vinden van een baan niet vanzelf gaat wanneer je gaat verhuizen naar Australië!
Ben je overgehaald om te verhuizen? Dan raden wij je aan om vroegtijdig te beginnen met het vergelijken van verhuisbedrijven. Door meerdere verhuisbedrijven te vergelijken, kun je veel besparen op je internationale verhuizing.
Voor meer informatie over internationaal verhuizen, verwijzen we je graag naar onderstaande artikelen! 🙂