Wonen in Gold Coast

Paradijs voor surfers?

Helemaal in het oosten van Australië vind je Gold Coast. In tegenstelling tot Sydney en Melbourne is deze stad uit Queensland een stuk rustiger. De zon en alle stranden zorgen er voor dat toeristen (voornamelijk surfers) ieder jaar hun toevlucht weer in het warme Gold Coast zoeken. De stad mag dan ook met recht de meest populaire vakantiebestemming van het land genoemd worden. Maar is wonen in Gold Coast een waar paradijs voor de liefhebber van surfen? Ontdek het hier!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Surfparadijs met vele stranden

Wonen in Gold CoastAustralië is trots op haar vele stranden die zeer goed geschikt zijn voor windsurfen. Tientallen kilometers van stranden zorgen er voor dat de stad wereldwijd bekend staat als Surfers Paradise. En daar komt nog maar eens bij dat het voor vele internationale groepen mensen een populaire feestbestemming is. Iets wat uiteraard samen gaat met het feit dat je overal omringd wordt door surfers.

In totaal bestrijken de 35 stranden rondom Gold Coast 70 kilometer aan lengte. Als je gaat wonen in Gold Coast, is het handig om een overzicht te hebben van de meest populaire stranden in de omgeving. Hieronder een overzicht:

1. Palm Beach

Niet ver uit de stad ligt Palm Beach. De rotsige golven wachten direct op je, dus pak je surfboard en ren het water in. Bij dit strand is het water behoorlijk onrustig en golven stijgen tot enkele meters zoals je ze ook in sommige films ziet!

2. The Superbank (Snapper Rocks)

Snapper Rocks ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Gold Coast. Serieuze surfers gaan graag naar The Superbank, het gebied waarin onder anderen Snapper Rocks te vinden is. Hier is het surfen behoorlijk lastig; zelfs ervaren surfers hebben wel eens moeite met de golven van Snapper Rocks!

3. Rainbow Bay

Als je meer een beginnende surfer bent, dan is Rainbow Bay meer de locatie voor jou. Dichtbij de kust zie je nog veel zwemmers en strandwachters zorgen er iedere dag voor dat hen niets overkomt. Naast mogelijkheden tot surfen is Rainbow Bay ook een prachtige omgeving om te zien.

4. Currumbin Alley

Iets verder naar het zuiden, bijna in New South Wales, ligt Currumbin Alley. Het staat onder surfers ook wel bekend als The Alley. Ervaren surfers houden van deze plaats, zeker met in het achterhoofd de gedachte dat het gebied beschermd is.

5. Duranbah Beach

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het wel op de TV gezien: Duranbah Beach (ook wel D-bah genoemd) is de plaats waar internationale en binnenlandse surfwedstrijden georganiseerd worden. Zelfs wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn, kun je bij dit strand rondom Gold Coast fantastisch surfen.

Overweeg je te gaan wonen in Gold Coast? Lees meer op onze pagina over verhuizen naar Australië als je meer informatie wilt!