Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Internationaal verhuizen met je huisdier: hoe zit dat?

Je huisdier is een belangrijk onderdeel van je gezin. Als heel het gezin gaat verhuizen, moeten de huisdieren mee. Binnen Nederland verhuizen met een huisdier is niet zo moeilijk, maar bij internationaal verhuizen zitten hier nogal wat regels en kosten aan verbonden. Er zijn een hoop factoren aan verbonden die van tevoren goed gepland moeten worden. We helpen je verder!

Wat kan je hier vinden?

Wat moet er geregeld worden? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Transport
  • Quarantaine
  • Douane
  • Vaccinaties
  • Documentatie

Voor het overgrote deel kijken we in dit artikel naar de meest voorkomende huisdieren, zoals katten en honden. Zorg er voor dat bij exotische of niet veel voorkomende dieren eerst een dierenarts wordt geraadpleegd. Vraag ook aan de dierenverhuisdienst hoe dit het beste voorbereid kan worden.

Huisdieren verhuizen

Belangrijk om rekening mee te houden

Voor je de moeite gaat doen om alles te plannen, check of jouw huisdier het land binnen mag. Dit kan te maken hebben met diersoort, ras, inentingen etc. Check dit op voorhand om verspilling van moeite te voorkomen!

Wat kost het verhuizen van een huisdier?

Het aantal bedrijven dat doorheeft dat het verhuizen van huisdieren erg belangrijk is groeit met de dag. Deze bedrijven specialiseren zich in het verhuizen van je huisdier en helpen van begin tot eind. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken welke services er bij jou in de buurt worden aangeboden. Deze diensten regelen gelijk alles. Ze kijken of het dier mee mag, regelen de vluchtpapieren, inentingen et cetera. Ze nemen alle zorgen uit handen.

Een huisdier verhuizen kan erg duur zijn. Wanneer een huisdier gewoon over land verhuisd kan worden, valt de prijs nog mee, maar wanneer deze meegenomen moet worden op een intercontinentale vlucht komt het prijskaartje in de duizenden euro’s uit. Denk bijvoorbeeld bij het verhuizen van een kleine hond van Nederland naar Australië aan tweeënhalfduizend euro. Bij een grote hond zal het al gaan om meer dan vierduizend euro.

Dit prijskaartje is overigens wel inclusief alle kosten. Bloedonderzoek, inentingen, transportkosten, douanekosten etc., het zit er allemaal bij.