Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Als Nederlander verhuizen van Duitsland naar Bulgarije

De verhuiservaring van Dennes

Featured image

14 jaar geleden verhuisde Dennes van Nederland naar Duitsland. Recent maakte hij de beslissing om de volgende stap te zetten: een verhuizing van Duitsland naar Bulgarije, om hier zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Benieuwd naar zijn verhaal? Je leest het hier!

Ga je binnenkort verhuizen naar het buitenland? Dan is het prettig om de verhuiservaringen van anderen te lezen. We geven daarom op Sirelo mensen de kans om hun verhaal te delen, zodat jij hun ervaringen kunt lezen en hier inspiratie en tips uit kunt halen. Veel leesplezier!

Van waar naar waar ben je verhuisd en wat was de reden van deze verhuizing?

”We zijn 14 jaar geleden van Nederland naar Duitsland geëmigreerd. En dit jaar van Duitsland naar Bulgarije. Het politieke klimaat in west Europa werden we helemaal zat. Gezien het naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst er ook niet beter op gaat worden, hebben we besloten de stap te nemen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te gaan leven. Dit is gezien de belachelijke hoge kosten in zowel Nederland als in Duitsland praktisch niet meer mogelijk, en om die reden hebben we voor het mooie Bulgarije gekozen.”

Hoe is je zoektocht naar een verhuisbedrijf verlopen?

”Na een hele tijd oriënteren op internet, en het opvragen van verschillende offertes, kwamen we per toeval deze website van Sirelo tegen. Sirelo heeft de optie om je vragen met betrekking tot verhuisbedrijven uit te zetten naar diverse ondernemingen die deze klussen uitvoeren. Na het invullen van een aantal gegevens kregen we eerlijk gezegd al vrij snel zeer correcte reacties van bedrijven die deze verhuizing op zich zouden willen nemen. De vergelijking in offertes, de onderlinge communicatie en de reviews hebben ons doen besluiten om voor Judotrans te kiezen.”

Hoe verliep de verhuisdag?

”Wij zijn een dag eerder, dus voor de vrachtwagen kwam, reeds vertrokken. Gezien het feit dat meeste chauffeurs redelijk bekend zijn met de routes en daardoor snel op de plaats van bestemming kunnen zijn, gaven wij de voorkeur om een dag langer te reizen. De weg naar Bulgarije is gewoon mooi, en we wilden niet gehaast aankomen en rustig kunnen genieten van deze grote stap. Het inpakken van de vrachtwagen hebben we georganiseerd met een aantal zeer goede vrienden van ons, zodat we met een gerust hart eerder weg konden. De chauffeur was op de afgesproken datum en tijdstip op de afloslocatie aanwezig, kortom geweldig prettig!”

Heb je tips voor anderen om de verhuisdag te versoepelen?

”Daar er naar alle waarschijnlijkheid erg veel persoonlijke en daardoor waardevolle meubelstukken met het verhuisbedrijf mee moeten, hebben we ervoor gekozen een handje mee te helpen. Dit vond plaats in de vorm van het reeds voorverpakken, sealen, en beschermen middels verpakkingsmateriaal van onze meubels. De kleinere zaken die in dozen verpakt konden worden, hadden we ook reeds klaarstaan zodat het werk op de verhuisdag zelf wat werd vergemakkelijkt. Ondanks dat het verhuisbedrijf zelf ook verpakkingsmaterialen bij zich hadden, werkt dit gewoon effectief. En omdat je het zelf reeds verpakt hebt zit je toch met een geruster gevoel op de weg naar je bestemming.”

Kostte de verhuizing net zoveel als dat je had verwacht?

”Ja, de verhuizing heeft net zoveel gekost als we dachten. We hadden van tevoren aangegeven akkoord te zijn met de aangeboden offerte en de prijs kwam uiteindelijk overeen.”

Over deze verhuizing 🔍

Dennes verhuisde van Duitsland naar Bulgarije. Deze verhuizing is uitgevoerd door verhuisbedrijf Judotrans.

Ben je ook op zoek naar een verhuisbedrijf voor jouw internationale verhuizing?

Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Je vergelijkt snel en vrijblijvend verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven door op de onderstaande knop te klikken.

Wil je ook zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Dan hebben we een aantal handige artikelen voor je geselecteerd.