Vergelijk offertes van maximaal 5 professionele verhuisbedrijven
Kom in contact met betrouwbare verhuizers in slechts 3 simpele stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen van Alkmaar naar Dalarna, Zweden

De verhuiservaring van Melvin

Featured image

Het gebrek aan natuur en de overbevolking in Nederland: het zijn slechts twee van de vele redenen die Melvin had om naar Zweden te verhuizen. Zijn internationale verhuizing is inmiddels achter de rug en in deze blog deelt hij zijn ervaring.

Overweeg je een verhuizing naar Zweden? Dan kunnen de ervaringen van anderen je helpen om je goed voor te bereiden op deze internationale verhuizing. Op Sirelo delen wij daarom de verhalen van mensen die je voorgingen. Veel leesplezier!

Waar ben je precies heen verhuisd en wat was de reden van deze verhuizing?

”Ik ben van de omgeving van Alkmaar naar Dalarna, Zweden verhuisd. Dit vanwege de overbevolking, de instelling van veel Nederlanders en gebrek aan natuur in Nederland. Alles is uitstekend verlopen en ik voel me hier nu al thuis. De Zweedse bevolking is zo vriendelijk en relaxed, dat is een groot verschil met Nederland. Je merkt het meteen als je Zweden binnen rijdt. De mensen houden afstand en rijden met respect voor medeweggebruikers. Een andere reden dat ik hier naartoe ben verhuisd is dat je hier nog echte winters hebt. Hier ervaar je nog echt de seizoenen.”

Hoe ben je erin geslaagd om een verhuisbedrijf te vinden?

”Via Sirelo heb ik eerst 5 offertes aangevraagd. Het duurde niet lang voordat ik antwoord kreeg van de desbetreffende bedrijven. Binnen een dag had ik 3 offertes binnen en begon ze te vergelijken. De keuze viel al snel op een bedrijf die hun vrachtwagens indeelt met meerdere klanten tegelijk, wat de kosten drastisch reduceert. Je deelt de kosten, in principe. Ik wachtte nog een dag en toen kreeg ik de vierde offerte binnen die een stuk hoger zat qua prijs. Na een week kwam de laatste offerte binnen, maar toen had ik al een keuze gemaakt.”

Hoe verliep de verhuisdag?

”Het was eerder een verhuisweek. De spullen werden op een donderdag opgehaald en zou pas maandag of dinsdag aankomen. In verband met de route die de vrachtwagen aflegde langs de verschillende klanten. De spullen van mij lagen in een opslag, hier had ik extra vrienden gevraagd om te helpen. Hier had het verhuisbedrijf om gevraagd, omdat het op de eerste verdieping stond. Hierna reden we tezamen naar mijn ouders’ huis. Hier verbleven wij in de tussentijd, omdat ons eigen huis reeds verkocht was. Hier stonden nog een bed en een bank. 5 dagen later stond de vrachtwagen op de stoep in Zweden. Ik heb onze gehele oprit sneeuwvrij moeten maken zodat de vrachtwagen tot aan de deur kon rijden. Na een paar uur tillen stond alles in ons nieuwe huis.”

Wat zijn je 3 beste tips voor anderen die naar Zweden verhuizen?

”1. Vergelijk goed meerdere offertes. Er is een onwijs groot verschil tussen de verhuisbedrijven. En ga voor degene met goede reviews, en waar je een goed contact mee hebt. Ook moet het gevoel goed zijn. Ik koos voor iemand die zelf in Zweden woont en die precies weet hoe het is om naar Zweden te emigreren.

2. Als je niet te veel inboedel hebt, kun je een vrachtwagen delen met andere mensen die gaan verhuizen, dit scheelt ook veel geld.

3. Help zelf mee, of zorg voor extra helpers. Extra hulp van het bedrijf zelf kost ook veel meer.”

Kostte de verhuizing uiteindelijk meer of minder dan je had verwacht?

”Precies wat ik had verwacht. Door zelf te helpen en de verhuiswagen te delen.”

Over deze verhuizing 🔍

Melvin verhuisde van Alkmaar (Nederland) naar Dalarna (Zweden). Melvin is blij met zijn keuze en kijkt met een positief gevoel terug op zijn verhuizing naar Zweden. Hij geniet nu van échte winters!

Ben je ook op zoek naar een verhuisbedrijf voor jouw internationale verhuizing?

Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Je vergelijkt snel en vrijblijvend verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven door op de onderstaande knop te klikken.

Wil je ook zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Dan hebben we een aantal handige artikelen voor je geselecteerd.