Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen van Alphen aan den Rijn naar Villach, Oostenrijk

De verhuiservaring van Tanja

Featured image

Na een jaar lang rondreizen door Europa wordt het voor Tanja weer tijd om een baan te vinden. Ze begint haar zoektocht op het internet en stuit hierbij op een bedrijf in Oostenrijk. Toen ze op bestemming aankwam voor een sollicitatiegesprek en het prachtige uitzicht op de bergen zag, wist ze het meteen: dit wordt het! Ben je benieuwd naar haar ervaring? Je leest het hier.

Ga je binnenkort verhuizen naar het buitenland? Dan is het prettig om de verhuiservaringen van anderen te lezen die deze stap ook hebben gezet. We geven daarom op Sirelo mensen de kans om hun verhaal te delen, zodat jij hun ervaringen kunt lezen en hier inspiratie en tips uit kunt halen. Veel leesplezier!

Van waar naar waar ben je verhuisd en wat heeft je doen besluiten om in te pakken en te gaan?

”Na een jaar in onze zelfgebouwde campervan te hebben rondgereisd door Europa, raakte onze portemonnee een beetje leeg. Het werd tijd om een baan te vinden en weer eens iets te verdienen. We begonnen websites zoals LinkedIn een beetje in de gaten te houden of we ergens een leuke baan in een leuk land konden vinden. Al snel vonden we een erg leuke vacature in Villach in het zuiden van Oostenrijk. Toen we daar voor een interview heen gingen en het prachtige uitzicht op de bergen zagen, was onze keuze snel gemaakt. We gaan naar Oostenrijk verhuizen!

Onze spullen stonden op de zolder van mijn ouders opgeslagen in dozen en niet alles zou in onze camperbus passen, dus gingen we op zoek naar een verhuisbedrijf.”

Hoe ben je erin geslaagd om een verhuisbedrijf te kiezen uit alle opties die er zijn?

”Via Google vond ik Sirelo.nl en ik vulde een aanvraag in voor een offerte. De volgende ochtend had ik 2 mails in mijn inbox van verhuisbedrijven. Excess Baggage Shipping bood precies aan wat wij zochten tegen een gunstige prijs en ik kreeg snel antwoord op mijn vragen. De keuze voor dit verhuisbedrijf was dus snel en makkelijk te maken! Er was ook opslag in hun magazijn mogelijk. Dat was handig want wij leefden de eerste weken in Villach in een hotel, totdat we een geschikte woonruimte hadden gevonden.”

Ging de verhuisdag zoals gepland?

”Donderdagochtend stond de verhuizer van Excess Baggage Shipping op de stoep. De avond van tevoren hadden we al onze dozen van mijn ouders’ zolder gehaald en beneden neergezet. Onze spullen werden snel en effectief in een busje geladen. Enkele uren later kreeg in een foto van onze pallet met spullen die opgeslagen stond in het magazijn. Twee dagen later reden we zelf in de richting van Oostenrijk. We reden in onze bus vol met nog meer spullen. Helaas ging die reis niet helemaal van een leien dakje… Een paar weken geleden hadden we steenslag op de voorruit en die moest vervangen worden. Helaas is de nieuwe voorruit niet helemaal goed geplakt en we hadden héél veel regen onderweg. Er kwam zooo veel water de bus binnen. Gelukkig kon de voorruit snel gerepareerd worden in Oostenrijk.”

Een verhuisdag kan chaotisch zijn. Wat zijn jouw top 3 tips om anderen te helpen hun verhuisdag minder chaotisch te maken?

”Verhuizen naar een ander land is best wel stressvol en spannend. Ik zou zeker eerst eens goed naar al je spullen kijken om te zien of er dingen zijn die je misschien beter niet kan meeverhuizen. Je hebt namelijk zoveel spullen in huis. Wellicht heb je niet alles nodig waar je naartoe verhuist. Verder raad ik aan om een goede planning te maken en zorgen dat je genoeg tijd hebt voor alles. Wij hadden zelf eerst een week in Oostenrijk voordat we aan onze nieuwe baan begonnen. Dat was fijn om een beetje te ontstressen.”

Heeft je verhuizing naar Oostenrijk net zoveel gekost als je dacht?

”Nee, de verhuizing naar Villach was goedkoper dan verwacht.”

Over deze verhuizing 🔍

Tanja verhuisde van Alphen aan den Rijn (Nederland) naar Villach (Oostenrijk). Omdat het slechts een kleine verhuizing betrof, kon zij gebruikmaken van een baggage verhuisbedrijf: Excess Baggage Shipping. Tanja blikt met een positief gevoel terug op haar verhuizing en is nu aan het genieten van het prachtige Oostenrijk!

Ben je ook op zoek naar een verhuisbedrijf voor jouw internationale verhuizing?

Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Je vergelijkt snel en vrijblijvend verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven door op de onderstaande knop te klikken.

Wil je ook zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Dan hebben we een aantal handige artikelen voor je geselecteerd.