Vergelijk offertes van maximaal 5 professionele verhuisbedrijven
Kom in contact met betrouwbare verhuizers in slechts 3 simpele stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuizen naar Ierland

Featured image

Alles over verhuizen naar Ierland. Van de gemiddelde verhuiskosten tot informatie over emigreren tot het vinden van verhuisbedrijven. Klik op een onderwerp in het onderstaande menu om er direct naartoe te gaan.

Wat kost een verhuizing naar Ierland?

Een verhuizing naar Ierland kost gemiddeld €3.500 tot €4.200. Echter is de prijs van een internationale verhuizing afhankelijk van veel factoren, en daarom hangt er aan iedere verhuizing een ander prijskaartje. Om je toch alvast een beeld te geven, hebben we de gemiddelde kosten in een overzicht gezet:

Grootte woningGemiddelde kosten
1 slaapkamer€2.200 – €3.100
2 slaapkamers€2.600 – €3.500
3 slaapkamers€3.500 – €5.300
4 slaapkamers€4.900 – €6.800
5 slaapkamers€6.800 – €9.200

Let op: de kosten van jouw verhuizing naar Ierland kunnen afwijken van de gemiddelde kosten omdat dit slechts een indicatieve prijs is. 

De exacte kosten van jouw verhuizing naar Ierland?

De exacte kosten van jouw verhuizing ontdek je door verhuisoffertes aan te vragen. Met het onderstaande formulier ontvang je vijf gratis offertes van internationale verhuisbedrijven. Door deze verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, bespaar je tot duizenden euro’s op je verhuizing én kun je een weloverwogen beslissing maken.

Verhuizen naar Ierland?
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang gratis offertes voor jouw verhuizing!

💬 Sirelo’s TIP: Liever eerst verhuisbedrijven bekijken voor je offertes aanvraagt? Lees dan verder!

Verhuisbedrijf Ierland

Naast dat je via Sirelo in een handomdraai meerdere verhuisoffertes kunt vergelijken voor je verhuizing naar Ierland, kun je hier ook zelf bij individuele verhuizers een verhuisofferte aanvragen. Uiteraard volledig kosteloos én vrijblijvend. Hieronder vind je drie goed beoordeelde verhuisbedrijven op een rijtje.

1. Verhuisbedrijf Henneken

2. Atlas International Movers

2. Schmidt Global Relocations

Deze internationale verhuizers hebben niet alleen een goede score op basis van hun reviews, ze zijn ook stuk voor stuk gespecialiseerd in verhuizen vanuit Nederland naar Ierland. Je weet bij deze verhuizers dus zeker dat je inboedel in goede handen is!

Emigreren naar Ierland – Eisen verblijfsvergunning

Ierland is niet aangesloten bij de regeling voor houders van de EU-verblijfsvergunning langdurig ingezetenen. Deze wordt door veel studenten en werkenden benut binnen de grenzen van de Europese Unie. Een aanvraag voor een verblijfsvergunning in Ierland wordt dus getest volgens verschillende voorwaarden. Zo moet je een inburgeringsexamen afleggen en geen gevaar vormen voor de openbare orde. Ook moet je een basisinkomen hebben dat voldoende is voor de verblijfsvergunning. Meer informatie vind je op Sirelo bij visum in Ierland.

Checklist emigreren naar Ierland

We hebben een lijstje gemaakt van de belangrijkste zaken die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen naar Ierland, zie hieronder:

  • Zorg voor geldige identiteitspapieren;
  • Laat je diploma’s erkennen bij DUO;
  • Raadpleeg de Belastingdienst over je verhuizing naar Ierland;
  • Maak je tickets in orde, met RyanAir kun je erg goedkoop vliegen naar Ierland;
  • Vraag alvast je PPS-nummer aan, vergelijkbaar met ons BSN-nummer. Vraag deze hier online aan.

Hierboven vind je slechts een klein deel van alle zaken die je moet regelen. Wil je meer informatie over zaken die je moet regelen bij een verhuizing naar het buitenland? Lees dan hier verder.

Je auto meeverhuizen naar Ierland

Het is erg aantrekkelijk om je auto mee te nemen bij je verhuizing naar Ierland. Toch zijn er naast de voordelen ook nadelen aan het mee brengen van je eigen auto. We hebben de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet:

VoordelenNadelen
Je hoeft geen nieuwe auto te kopenVeel geregel met papierwerk
Je kunt extra bagage meenemen in je auto zelfIn Ierland rijdt het verkeer links i.p.v. rechts
Je kunt je Nederlandse auto in Ierland moeilijk verkopen

Uiteindelijk is de keuze aan jou. Laat je je auto thuis, dan kun je in Ierland gewoon zonder problemen een auto aanschaffen, bijvoorbeeld op de website van Carzone.

Wil je je auto meenemen, dan is de het ’t goedkoopst om via Engeland met de veerboot te reizen. Met Stena Line kun je eenvoudig een reis boeken en via drie verbindingen naar Ierland reizen. Lees hier over het registreren van je auto in Ierland.

Werken en wonen in Ierland: de kosten van leven

De meeste mensen die verhuizen naar Ierland gaan wonen in Dublin. Dublin is een populaire Ierse stad om te werken. De hoofdstad van de republiek Ierland telt ruim een half miljoen inwoners. Het openbaar vervoer met de trein en tram rondom de stad is uitstekend. Dublin is dan ook echt het economische epicentrum van Ierland. Veel mensen denken dat Ierland een duur land is terwijl dit best mee valt, ook in Dublin. Hieronder zie je een vergelijking van Dublin met Amsterdam qua kosten van het levensonderhoud:

ProductAmsterdamDublin
Maaltijd in restaurant€18.45€15,00
1 liter melk€1,15€1,70
Doos eieren 10 stuks€2,01€3,00
Pakje sigaretten€6,30€9,10
Kaartje OV€2,80€1,80
Huur studio / 1 kamer apparement€950€800

Meer vergelijkingen tussen Dublin en Amsterdam

De horeca in Dublin is een stukje goedkoper dan in Amsterdam, namelijk 1,32%. Een opvallend verschil is de huur in de twee verschillende steden: In Ierland is de huur wel 10,52% goedkoper! Wat hier tegenover staat is dat de kosten van de boodschappen in Dublin wel 27,64% duurder zijn. Dit neemt niet weg dat de koopkracht in Dublin 7,91% hoger is dan in Amsterdam, wat dus inhoudt dat de gemiddelde salarissen ook hoger liggen dan in Nederland.

Wonen in Ierland

Ga je emigreren naar Ierland? Dan is het handig om het een en ander over het wonen in Ierland te weten voordat je vertrekt. We zetten wat informatie voor je op een rijtje.

Cultuur

Ieren zijn inspirerende mensen. Ze reizen graag over de hele wereld, hebben oog voor natuur, kunst en cultuur en natuurlijk gezelligheid. Ierse mensen worden herkent aan hun vriendelijkheid en interesse in andere mensen. Als je wilt gaan wonen in Ierland, hoe je niet bang te zijn dat je eenzaam bent. In de Ierse pubs maak je al snel vrienden onder het genot van een Guinness. Daarnaast zijn Ieren heel muzikaal en echte story tellers.

Echte socializers

Een groot verschil met Nederland is wel dat Ieren minder op zichzelf zijn. In Nederland hechten we veel waarde aan onze privacy, Ieren staan veel meer open voor elkaar. Er is altijd reden voor een feestje. Je verjaardag vier je trouwens niet thuis, maar dan ga je gezellig met z’n allen naar de pub. Mocht je wat individualistisch ingesteld zijn, dan kan je beter niet verhuizen naar Ierland. Ben je een echte socializer, dan is verhuizen naar Ierland zeker de moeite waard. Dit kom je ook tegen op de werkvloer. Ieren vinden het belangrijk om naast zaken doen ook een sociale band op te bouwen. Kijk daarnaast in Ierland niet vreemd op als mensen wat laat zijn, ze zijn niet zo stipt als in Nederland.

Klimaat in Ierland

Het klimaat in Ierland kun je typeren als ‘gematigd’. Ierland heeft een gematigd zeeklimaat en echt koud zal het er nooit worden door de invloed van de Warme Golfstroom. Vriezen doet het er zelden en sneeuwen komt ook niet vaak voor. Het kan wel gedurende het hele jaar regenen, daarom is het Ierse landschap zo groen en levendig. Ook de zomer is heel gematigd. De gemiddelde temperaturen liggen zo rond de 16℃ tot 20 ℃.

Wonen in Ierland

Ierse keuken

De Ierse keuken kan je misschien wat onbekend in de oren klinken. Toch kent de Ierse keuken genoeg lekkernijen. Je kunt dan denken aan de Irish Stew: een populaire stoofpot. Daarnaast zijn Ieren gek op vlees! Bij een maaltijd kun je daarom een stuk vlees verwachten van goede kwaliteit zoals lam, rund of varken. Je vindt vaak bacon en kool terug in Ierse gerechten. Een andere lekkere specialiteit is de boxty: een gevulde pannenkoek.

Bier en whisky is uiteindelijk waar Ierland bekend om staat. Vergeet daarom niet bij je maaltijd een lekkere stout te drinken. En last but not least, voor een goede whiskey of een Irish Coffee zou je alleen al kunnen overwegen om te gaan verhuizen naar Ierland.

Huis kopen in Ierland

Als je een huis gaat kopen in Ierland, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Door de steedse hogere vraag naar huizen stijgt de prijs van huizen;
  • Huizen in Ierland zijn dus relatief duur;
  • Het is lastig om te huren, aangezien er te weinig huurwoningen zijn in Ierland;
  • Buiten de stad zijn de huurprijzen en verkoopprijzen lager;

De koop van een huis

Als eerste is het budget een belangrijke beslissing, wanneer je er zeker van bent een huis te kopen in Ierland. Houd rekening met hypotheeklasten, juridische kosten en registratie van akten. Het is zeker de moeite waard om huizenprijzen te vergelijken en daarom kan je dit met een aantal advocaten vergelijken. In Ierland kun je een huis op twee manieren kopen: via onderhandse verkoop of via een huizenveiling. Wanneer je aan onderhandse verkoop doet, schakel je de hulp van een makelaar in. De makelaar zal dan onderhandelen over de prijs en zo kan er een prijs tot stand komen.

Verhuizen naar Ierland

Websites waar je huizen kunt vinden zijn..

Ervaringen van Nederlanders in Ierland

Veel mensen die naar het buitenland gaan verhuizen willen graag ervaringen van anderen horen. Over het algemeen horen wij vaak uitsluitend positieve verhalen van expats die in Ierland wonen. Dit komt vooral doordat de verschillen met Nederland niet gigantisch zijn. In de blog van Roxane vertelt zij over haar ervaringen in Ierland.

Verhuisbedrijven naar Ierland

Ben je van plan om naar Ierland te verhuizen maar heb je alles al gepland? Op Sirelo hebben we een overzicht gemaakt van alle verhuisbedrijven in Nederland, inclusief reviews. Op onze pagina ‘top 12 internationale verhuisbedrijven‘ vind je bedrijven die je kunnen helpen met jouw verhuizing naar Ierland.