Visum in Noorwegen

Hoewel Noorwegen geen lid is van de Europese Unie, hebben wij Nederlanders geen visum nodig als we naar Noorwegen gaan. Noorwegen is sinds 2001 een Schengenland, waardoor we daar zonder problemen heen kunnen gaan. Wel moet je er rekening mee houden dat na 90 dagen verblijf in Noorwegen, het verplicht is om een verblijfsvergunning aan te vragen. Wil je naar Noorwegen maar heb je wel een visum nodig? Lees hier dan verder. Meer weten over een verblijfsvergunning? Ook dit kun je hier lezen!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Geen visum nodig voor verhuizing Noorwegen

Voor inwoners buiten de Europese Unie is meestal een visum nodig. Een visum vraag je aan bij de ambassade van het land waar je woont. De dingen die je mee moet nemen zijn:

– Ingevuld aanmeldingsformulier, download deze hier;
– 2 paspoortfoto’s;
– Paspoort;
– Bewijs van een reisverzekering voor minimum €30.000;
– Eventueel een kopie van uw retourticket;
– Bewijs voor huisvesting gedurende je verblijf in Noorwegen;
– Bewijs van de burgerlijke stand (huwelijksakte, geboorteakte..);
– Middelen van bestaan: bewijs van voldoende financiële middelen voor je verblijf in Noorwegen.

Meer informatie kun je op deze website vinden!

Verblijfsvergunning

Maar hoe zit het nou met een verblijfsvergunning als je langer dan drie maanden in Noorwegen gaat wonen? Een verblijfsvergunning vraag je aan bij de politie. Op deze pagina kun je een afspraak maken via het internet en alvast van te voren betalen. Je verblijfsvergunning is vijf jaar geldig, met mogelijkheid tot verlenging. De verblijfsvergunning wordt afgegeven na het zien van een identiteitskaart of paspoort én een arbeidscontract. Zonder arbeidscontract, dus een baan, is het niet mogelijk om een verblijfsvergunning te verkrijgen. Nadat je bent ingeschreven bij de politie krijg je een registratie formulier, waarmee je een ID-nummer kan aanvragen om andere belangrijke zaken af te handelen.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf voor je verhuizing? Raadpleeg dan onze pagina Verhuisbedrijf Noorwegen en vind een verhuisbedrijf!