Vergelijk offertes van maximaal 5 professionele verhuisbedrijven
Kom in contact met betrouwbare verhuizers in slechts 3 simpele stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Visum in Turkije

Bij de verhuizing naar Turkije komen veel dingen kijken. Een belangrijk onderdeel is het aanvragen van een visum in Turkije. Dit kan tegenwoordig snel en gemakkelijk via het internet, maar niet overal meer op het vliegveld. Dit was voorheen wel het geval. Kortom: geen lange wachtrijen meer, want je visum aanvragen voor Turkije is in een paar klikken geregeld!

Visum in Turkije aanvragen

Zoals gezegd is tijdwinst het grote voordeel van het indien van een online aanvraag voor een visum in Turkije. Tijdens vakanties is de drukte enorm, dus wij kunnen ons voorstellen dat je de lange rijen wilt voorkomen. Turkije is een prachtig land en dus is het logisch dat veel Nederlanders er hun heil zoeken.

Sinds 2014 is het in principe niet meer mogelijk om je visum te kopen in Turkije, je dient deze vooraf aan te vragen. Het e-visum is 180 dagen geldig en daarmee mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven. Het visum is geldig voor vakantie of zaken. Je kan het visum voor Turkije aanvragen via een tussenpersoon. Je kan dan eenvoudig betalen met IDEAL. Alle informatie over het visum voor Turkije kun je nalezen op de site van E-visums.nl.

Verplichting van een werkvergunning

Wanneer je in Turkije wilt werken, ben je verplicht om over een werkvergunning te beschikken. Zorg dat je op tijd bent met het verzamelen van de benodigde papieren. Je hebt een paspoort nodig. Een rijbewijs voldoet niet, hoewel je het Nederlandse rijbewijs wel mag rondrijden in Turkije. Op het paspoort kunnen de Turkse autoriteiten je identiteit zien, net als je BSN-nummer.

Verblijfsvergunning in Turkije

De Ikamet is de benaming van de Turkse verblijfsvergunning. Hiervoor zijn wat meer gegevens nodig dan het reguliere visum in Turkije. Je paspoort dient nog minimaal drie maanden geldig te zijn en je moet zes pasfoto’s meebrengen. Je hebt daarnaast bevestiging van de Turkse bank nodig dat je een saldo van minstens 500 euro per maand hebt. Bij een verblijfsvergunning met een duur van één jaar, moet je dus zes duizend euro op je bankrekening hebben staan.

Overigens moet je ook reeds bij de Turkse belastingdienst zijn ingeschreven en het bijbehorende belastingnummer aangevraagd hebben. Een kopie van het koop- of huurcontract van je woning in Turkije is bovendien ook een vereiste. De Turkse autoriteiten houden deze gegevens uiteraard voor zich, maar je merkt dat er veel gegevens nodig zijn voor het aanvragen van een verblijfsvergunning in Turkije.