Verhuizen naar Doetinchem

Doetinchem is gelegen aan de Oude IJssel in de Achterhoek. De gemeente in de provincie Gelderland ligt vlak bij de Duitse grens en geldt daarom als ideale uitvalsbasis om vanuit Nederland in het buurland te werken. Verhuizen naar Doetinchem opent dus de deuren voor een internationaal bestaan, in een mooi natuurgebied met belangrijke uitvalmogelijkheden naar de rest van Europa.

Verhuizen naar Doetinchem

Verhuizen naar Doetinchem

Door de centrale ligging van Doetinchem, maar ook door het landelijke karakter van de Achterhoek, wordt de stad gebruikt als handelscentrum van de regio. Veel Achterhoekers maken dankbaar gebruik van de voorzieningen (zoals winkels, scholen, het ziekenhuis en de uitgaansgelegenheden) van Doetinchem. Met bijna 57.000 inwoners (januari 2016) is de gemeente Doetinchem een belangrijke gemeente in Gelderland.

Voor jongeren is de stad ook toegankelijk, met een aantrekkelijk uitgaansleven in het centrum. Veel mensen uit de buurt komen dan ook naar Doetinchem toe voor een gezellige avond uit. Verhuizen naar Doetinchem betekent dus dat je terecht komt in een levendige stad. Er zijn cafés, dans- en uitgaansgelegenheden die allemaal zijn gecentreerd rondom de oude kerk (N.H. Catharinakerk) en rond het Simonsplein.

De stad en de gemeente Doetinchem worden gekenmerkt door de natuurgebieden die in en om de stad te vinden zijn. Zo liggen er in het westen van de gemeente de Kruisbergse bossen en in het oosten het bosgebied van de Slangenburg. In de stad zijn voornamelijk aangelegde natuurparken te vinden. Net buiten de gemeente is het natuurgebied Montferland te vinden. Naast deze natuurlijke gebieden is er ook veel water te vinden. De IJssel stroomt onder het zuidelijke deel van het centrum van de stad.

Wonen in Doetinchem

Doetinchem en de omliggende gebieden zijn eenvoudig te bereiken via het uitgebreide wegennetwerk. In 2015 is de nieuwe rondweg rond het oosten van de stad opgegaan. Daarnaast is er een goede tramverbinding die al bijna andere halve eeuw bestaat. Ook beschikt de stad over een treinstation waar veel mensen gebruik van maken om van- en naar hun werk te gaan.

Verhuizen naar DoetinchemDe gemeente heeft een grote diversiteit aan woningbouw. Alle verschillende wijken van de stad en dorpen in de gemeente hebben allemaal hun eigen karakter. De stad is bezig om energie-neutraal te worden voor 2030. Dit houdt in dat de stad in 2030 onafhankelijk wil zijn van externe energiebronnen. Verhuizen naar Doetinchem betekent dus kiezen voor een groene gemeente, zowel in de letterlijke als de figuurlijke zin van het woord.

Wonen in Doetinchem en werken in de omliggende gebieden  (zoals Duitsland) is populair. De stad biedt een goede uitvalsbasis om dit te doen, door de ligging. Het is een relatief kleine stad die wel van alle gemakken voorzien is.

Denk ook jij er aan om te verhuizen naar Doetinchem? Via Sirelo kun je tot wel 40% besparen op je verhuizing!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan